Vücut gelişdirmeye başlama yaşı ?

Merhaba arkadaşlar benim şahsi fikrim erkeklerde 20 yaş Kadınlarda ise 18 yaşdan once bu spora başlanılmamalıdır. Gördüğüm Vücut gelişdirmeyle uğraşanların ( erken yaşda başlıyanlar) Boy ortalamalarının genlerinin izinverdiği limitlerinden aşşağıda olduğudur . Tabi istisnalar kaideyi bozmaz Ama 18 20 yaşlarına gelmeden önce gençlerin sadece kendi ağırlıklarıyla (mekik barfiks ve şınav) çalışmaları . Yada yuzme atletizim gibi sporlarla uğraşmaları çok daha sağlıklı olur.

Roketsan öncelikle forumda birçok kez belirtildiği gibi body boyun uzamasını engellemiyor ama bazı hareketler dışında tabi ülkemizde artık batıl inanç gibi oldu.Bu konuda gerekli açıklamayı daha tecrübeli büyüklerim sana yapıcaktır.Ancak benim merak ettiğim şeyse erkeklerde 20 neden ben 17 yaşındayım gelişme çağında bu sporun çok yayarlı olucağını düşünüyorum.Doğru yaparsan birçok spordan daha güzel,zevkli, bir spor.Bu arada sizin yaşını belirtirseniz mutlu olurum. :)

kısmen katılıyorum..yaşı 3-4 yaş geri çekicem ben..dediğin şınav mekik yüzme belki 17-16 yaşına kadar spora adapte olmak için kullanılabilir ama insan bodyci olmak istiyorsa 17 ortalama iyi..yabancı forumları,siteleri ve pro.bodycileri incelerseniz erken yaşlardır hep...genetiklerinin altında vücutlara sahip olduklarını nerden anladın buarada çevrendeki bodycilerin..

Body boyu kısaltmaz ama boy uzamasını teşvik eden sporlar varken gelişme çağında body yapmak da yanlış.
Ortada herkes için kesin olan bir yaş yok. Kimisi 18'inde gelişimini bitirir kimi 25'inde. Neticede boy uzaması durmadan bence vücut geliştirmeyi erteleyin ya da sadece vücut ağırlıyla yapılan egzersizlere yönelin. Ne zamanki kemik gelişimi sona erer o zaman ağırlıkların altına girmeye başlarsınız.

Ben 15 yaşındayım Mayıs ayında 16sına gircem ve Temmuzda(okullar kapanınca) spor salonuna yazılcam ama dediğiniz gibi ağır program değilde Koşu -Barfiks-Şınav-Ufak ağırlıklarla çalışmaya başlayacağım.Boyumu ve kilomuda veriyim 166 ve 54 kiloyum(çok ince yapııyım yağ falan hiç yok) son birşey daha ben et yiyemiyorumda midemi çok bulandıyo bi tavsiyeniz var mı?

Ben 15 yaşındayım Mayıs ayında 16sına gircem ve Temmuzda(okullar kapanınca) spor salonuna yazılcam ama dediğiniz gibi ağır program değilde Koşu -Barfiks-Şınav-Ufak ağırlıklarla çalışmaya başlayacağım.Boyumu ve kilomuda veriyim 166 ve 54 kiloyum(çok ince yapııyım yağ falan hiç yok) son birşey daha ben et yiyemiyorumda midemi çok bulandıyo bi tavsiyeniz var mı?

Et yemek mideni bulandırıyorsa bunun çözümü için doktora falan gitmen lazım valla benim en sevdiğim yiyecektir ama hala bir yararı yoksa kendine işkence etme bırak bu sporu yüzmeye falan başla...

Ufak ağırlık boyun uzamasını engellemez devam et.

bencede body'e başlama yaşı 16'dır 20'ye kadar çok sağlam bir vücudun olur

Hayır body'e başlama yaşı 14'tür. Bu forumların hepsinde böyle yazar ben yeni 14'üme gireceğim. Halter falan kaldırmazsan da bir sorun olmaz. Yaş konusunda yanlış bilgi vermeyin ama ideal yaş elbette 16'dır dediğin gibi.

Hayır body'e başlama yaşı 14'tür. Bu forumların hepsinde böyle yazar ben yeni 14'üme gireceğim. Halter falan kaldırmazsan da bir sorun olmaz. Yaş konusunda yanlış bilgi vermeyin ama ideal yaş elbette 16'dır dediğin gibi.

o bütün her yerde yazan başlama yaşı 14 fitness içindir kesinlikle body değil spor salonlarına genelde 14ten küçükleri almazlar zaten ama 14 yaş kesinlikle body için değil fitness ve vücut ağırlığıyla yapılan hareketler içindir.

14 yaş "cadet "diye tabir edilen ,yani bizdeki "yıldızllar akteogisinin "aşağı yukarı denk gelen ...

çok kritik bir dönemdir,özellikle erkek çocukları açısından...

boy uzaması, kas -kemik ,eklem uyumsuzlukaları vb, açısından son derece olumsuz bir süreç..(eğer, ses düzeneği ile bu yaşlardaki bir çocuğun kaslarını uykusunda dinleme olanağınız varsa , çıkan çatırtılar (eklem kaymaları, gerilmeleri) insanı dehşete düşürür)

bu nedenle, sadece body için olmayıp, tüm sporlar için ortak nokta:

"bu yaştaki çocuklara hardcore hiçbir şey yaptırılmaması...)))

Body ve fitness farkı ne arkadaşlar ben bunu anlayamadım? Ben bu sporu yapıyorum ama boyum uzuyor fazla ağırlık kaldırmıyorum 3kg'dan bir şey olur mu ki?

kaba hatlarıyla, vg-tamamen "optimum hipertrofi "yani kas büyütme konusunda çalışan, fitness ise ismi üzerinde "fit ,sağlıklı "olma yolunda yapılan çerçeve...

Boyumu ölçmedim kaç aydır da babamı falan geçtim yani uzuyorum ve az ağırlıklarla cardio ile yapılanlar fitness oluyor değilmi zaten ben kaslı olmak istemiyorum çok fazla dengeli olmasını istiyorum. Bu fitness programı var ya flexorun yaptığı onu yapıyorum işte.

katılmıyorum ben 12 yaşındayım 5 aydır vg yapıyorum ilk başladığımda 55 kiloya yakındım göbeğimde bayağa büyüktü şu anda ise kilom 49 göbek az var trapezimide çok geliştirdim bacağım kalın zor gelişiyor 13 yaşımdan gün aldığımda resimlerimi koyucam yaz tatilinde salona yazılcaktım vazgeçtim sizce ne yapayım?

Arkadaşların dediğine göre body yapmamalısın hafif ağırlıklarla cardio ile dengeli beslenme ile fitness yapmalısın eğer body yaparsan kasların büyür ama boyun uzamaz bu yaşta. Haklılar.

ben bunlara kulak asmıyorum benim için boy kısalığı önemli değil ben istediğim vücuda ulaşırsam şuanki boyumda kalsam bile yeterli olur herkes böyle diyor annem babam sınıftakiler öğretmenlerim ama ben bu sporu bırakmayacağım 15 yaşıma geldiğimde salona yazılacağım o zamana kadar evde 5-6 kiloluk dumbellerle vede barfiksle kendimi geliştirmek istiyorum benim dayımda vgci sadece o beni destekliyor programımda bu

1.gün-göğüs-ön kol
2.gün-omuz arka kol
3.gün-karın
4.gün-sırt
5.gün-bacak
6.ve 7. gün-cardio

ayrıca 20 yaşıma kadar amino asit suplement vb. hiçbirşey kullanmayacağım programımı daha yeni değiştirdim her 5 ayda bir değiştiriyordum sizce 15 yaşımdan önce salona gitmelimiyim (sporu bırak hariç) önerileriniz nelerdir

16 yaşındayım. kendi vucut ağırlığımla (Şınav , mekik , barfix, paralel) çalışıyorum. ve bazende 5 kg lık dumbell ler ile omuz ve ayak çalışıyorum. Boyuma etkisi nasıl olur ?

katılmıyorum ben 12 yaşındayım 5 aydır vg yapıyorum ilk başladığımda 55 kiloya yakındım göbeğimde bayağa büyüktü şu anda ise kilom 49 göbek az var trapezimide çok geliştirdim bacağım kalın zor gelişiyor 13 yaşımdan gün aldığımda resimlerimi koyucam yaz tatilinde salona yazılcaktım vazgeçtim sizce ne yapayım?

sakın bu yaşta gidip salona yazılıp ağırlık altına girme git yüzmeye ya da baskete ne biliyim bodyden başka spor mu yok

Back
Yukarı