Vücut gelişdirmeye başlama yaşı ?

14 yaşındayım 1.65 boyundayım 43 kiloyum fitness a başlamayı düşünüyorum kilo alıp fit bir vücuda sahip olabilir miyim ? dumbellllsdumbelllls

Her kişi için aynı şeyi söyleyemeyiz ki herkesin genetik faktörleri aynı mı? Vücut anatomisi aynı mı?
Burada yorum yazıp da verenlerin de muhtemel kendi yapılarına göre bir yaş verdiğini düşünüyorum.
Ben olsam bende 15-16 derdim çünkü bende o yaşlarda başladım öncesinde yapmasam daha iyi olur gibi geliyor başkasına göre de değişir,bu konuyu tartışmak saçma bence "spora kaç yaşında başlamak isterdiniz veya kaç yaşında başlamayı uygun bulurdunuz" gibi dolaylı bir soru olmuş sanki.
Genel hatlarıyla konuşulursa bilimsel araştırmalara bakmak lazım.

yaşım 15.5 fitness yapıyorum. 20 kg lat pull down yine 20 kg ile omuz-göğüs press bunlardan ne olucak cardio yanında.

bi 3-4 cm atsam yeter babamdan kısayım zaten illaki uzarım

187 boyunda ve 74 kiloyum omuz 124 santim bel 85 kollarım 32 - 33 evde dumbell la çalışıyordum bugüne kadar 97 dogumluyum ve spor salonu body e başlayamazsın diyor ne dersiniz neden ?

2. Sayfadaydı galiba bi arkadaş daha sormuş ama kimse cevaplamamış cevap verirseniz sevinirim 5 kiloluk dumbelların boya bir etkisi olmaz heralde di mi ? Boyum 1.75 kilo 65 ( 16 yaşındayım evde 5 kiloyla çalışıyorum boyum kısa kalır mı diye endişe ediyorum 12 yaşında çocuk vg hayatım diyo ilerde çok pişman olursun benden söylemesi . Zaten 1 seneye vg yerine başka bi aktivite hayatın olur hem kol kası da yaparsın :D)

Back
Yukarı