Atajun
Üye
2 sene önce düzenli olarak spor yapıyor ve dumble çalışıyordum. Vücudumu kısa sürede forma sokmuştum. Yalnız daha sonra araya ÖSS girmesi nedeniyle egzersizleri bırakmak zorunda kaldım. Şu an ise tekrardan başlamaya çalışıyorum ama farkediyorum ki, eskiden aldığım verimi bir türlü yakalayamıyorum. Kaslarımın kasılması zaman alıyor. Yapabileceğim hareketler önerebilir misiniz?
Ayrıca ben kendimi bildim bileli boy kompleksine sahibim ki, arkadaşlarım her zaman benden uzun oldular. benden 2,5 yaş küçük kardeşim, benden 3-4 cm daha uzun. Ergenliği bitirip bitiremediğimi öğrenemiyorum. Yeterince çocuksu görünüyorum ve kemiklerimde en ufak bir kalınlaşma ya da uzama olmadı 3-4 senedir. (Yaşım 18, boyum 1.63. Annem ve babamın boy ortalaması 1.60) Sizce ergenliğin bitmesine işaret olan belirtiler nelerdir?
yardımlarınız için teşekkürler..
Ayrıca ben kendimi bildim bileli boy kompleksine sahibim ki, arkadaşlarım her zaman benden uzun oldular. benden 2,5 yaş küçük kardeşim, benden 3-4 cm daha uzun. Ergenliği bitirip bitiremediğimi öğrenemiyorum. Yeterince çocuksu görünüyorum ve kemiklerimde en ufak bir kalınlaşma ya da uzama olmadı 3-4 senedir. (Yaşım 18, boyum 1.63. Annem ve babamın boy ortalaması 1.60) Sizce ergenliğin bitmesine işaret olan belirtiler nelerdir?
yardımlarınız için teşekkürler..