vücutcuu
Üye
Abilerim ben 14 yaşındayım boyum 170 kilom 57.Vg ve boks benim ilgi duyduğum sporlar ikisinede isteğim var.Sizce hangisi yapmak benim için daha yararlı olur? ikisininde hem dezavantajları hemde avantajları var biliyorum.Mesela vg çok pahalı ama boksta pahalı ayda 50 tl vercem bir salona.vg yi evde yapabilirim boksu yapmam mesela.Hangisini seçeceğime karar veremiyorum forumda okudum ikis, beraber yapılabilir diyordu ama bana uymaz çünkü öğrenciyim.Çok yorucu olur zaten okul günün büyük bir vaktini alıyor nerdeyse günün yarısı okula gidiyor hem vg hem boks hem okul vücut kaldırmaz.O yüzden birini seçmek zorundayım boksu seçersem eğer spor lisesine gitme şansım olur 3 aşamada yapılıyor spor lisesi özel yetenek sınavı 1 sportif beceri koordinasyon 2 koşular sprinter birde uzun sanırım 100 m ve 1200 m erkeklerde.Koşular bana basit gelirde beceriyide bir şekilde hallederim ama en sonundada branş sınavı var abilerim onun içinde bir branş gerek boksta bu branşlar arasında yer alıyor ve sınavıda çok basit benim bildiğim şeyler her boksörün yapabileceği şeyler yani.Boks spor lisesine gitmeme yardımcı olur vg ne işe yarayacakkki diyemiyorum ama ne yapacağımı şaşırdım acil fikirlerinizi bekliyorum.O lise için mecbur bir branş gerek.Ama spor lisesine gitmesemde olur tabiki başka lisemi yok sanki.Ben sporu sevdiğim için o liseyi istiyorum.Beden eğitim ve spor öğretmenliği bölümünüde okurum sonra daha sonra maçlara çıkarım belki spordan zarar gelmez yani parada kazanırım iyice bir düşünüyorumda azimli olursamsa iyi çalışırsamsa ilerisi için boksu düşünebiliyorum.Abilerim ergenlik çağındayım ani kararlar alıyorum o yüzden bana yardımcı olun yanlış bir karar almayayım kendi başıma gençlik işte
birden karar verip karar değiştiriyorum.Doğru yol hangisi acaba yüreğimi dinlesem doğru yapmış olurmuyum?
A

A