Vücut Geliştirme'ye Yeni Başlayanlar İçin 1-2 program (Yapılış şekli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba 1.5 ay oldu spora başlayalı haftada 4 gün gidiyorum programı gün gün mü bölmem lazım ben gittigimde hepsini yapıyorum 1 saat kadar sürüyor özellikle kollarda hacim yapmak istiyorum boy 1.87 kilo 65 kollar 26 cm ne yapmalıyım?

merhaba 1.5 ay oldu spora başlayalı haftada 4 gün gidiyorum programı gün gün mü bölmem lazım ben gittigimde hepsini yapıyorum 1 saat kadar sürüyor özellikle kollarda hacim yapmak istiyorum boy 1.87 kilo 65 kollar 26 cm ne yapmalıyım?

Yeni baslayanlar bolumunde 1-2 ve 3 aylar icin calisma programi mevcut.

tabiki günlere bölmen gerekir
pazartesi=biceps,göğüs
çarşamba=omuz,arka kol
cuma=bacak
pazar=sırt gibi

Hocam rahatsız ediyorum ama bu program hakkında aklıma takılan bazı sorular var. Ben öğrenciyim yurtta kalıyorum. Yaklaşık 1.5 ay önce burda spor salonuna daha önce gitmiş biriyle spor yapmaya başladım. Daha 2 hafta olmadan protein tozu alalım dedi. Bende bilgisizlikten uydum aldım. Fakat bu forumu okumaya başlayınca bana öğrettiklerinin yanlış olduğunu gördüm. Şimdi suplementeri bırakıp sizin verdiğiniz 1. ay programıyla herşeye en başından başlamak istiyorum. Bir kaç sorum olacaktı.. 10. Hareketi (Leg Curl) yapabileceğim bir alet yok. Onun yerine squat yapsam olur mu? Bir de bu programa karın ilave edebilir miyim? Son olarak 2 günde 1 çalışıyoruz, o çalışmadığım günlerde kardio amaçlı koşu yapsam olur mu? Hocam bu konu benim için çok önemli. Cevabınızla beni çok sevindirirsiniz, iyi günler dilerim..

Son düzenleyen: Moderatör:
leg curl yerine uzun adımla walking dumbell lunge yapabilirsin.

karın çalışması ekleyebilirsin.

eğer fazla kilon var ise haftada çalışmadığın bir gün koşu ekleyebilirsin. Amacın kilo almak ise koşudan vazgeçmeni öneririm.

bu ayda da 2.ay programını uygulayacağım. ama bacak hareketlerini yapmak için gereken aletler bende yok, nasıl yapabilirim?

bir de bu aydan sonra nasıl bir programa geçiş yapayim. tavsiyelerinizi bekliyorum.

spora başlayalı 1 hafta oldu fazla ağrım kalmadı fakat gücüm kalmadı daha önce 30-40 şınav çekerken su an 3 ü zor çekiyorum vücudum eski gücüne ne zaman kavuşur

rap;

spor salonunda çalışıyorsan bu aletlerin olmaması ilginç geldi bana. Evde mi yoksa spor salonunda mı çalışıyorsun, spor salonunda çalışıyorsan bacakla ilgili hangi makineler var, bu konu hakkında bilgi verirsen alternatif egzersizler önerebilirim.

kartal 45;

Bir iki hafta daha sadece egzersizlerin uygulamasını öğrenmek için antrenmana git. çok fazla ağır kaldırma. beslenmene dikkat et. yeterli miktarda dinlendiğinde emin ol.

Merhabalar kendi programım sizce uygunsa başlayacağım bir an önce

Pazartesi
Streching
Lateral : 10 tekrar 3 set
Incline Dumbbell Flyes : 10 tekrar 3 set
Dumbbell Bench Press : 10 tekrar 3 set
Concentration Curls : 10 tekrar 3 set
Dumbbell Curls : 10 tekrar 3 set

Salı
Streching
One Arm Dumbbell Rowing : 12 tekrar 2 set
Dumbbell Press : 10 tekrar 3 set
Bent-Over Dumbbell Lateral : 12 tekrar 2 set
Front Dumbell Raises : 12 tekrar 2 set
Dumbbell French : 10 tekrar 3 set

Çarşamba
Dinlenme

Perşembe
Streching
Lateral : 10 tekrar 3 set
Incline Dumbbell Flyes : 10 tekrar 3 set
Dumbbell Bench Press : 10 tekrar 3 set
Concentration Curls : 10 tekrar 3 set
Dumbbell Curls : 10 tekrar 3 set

Cuma
Streching
One Arm Dumbbell Rowing : 12 tekrar 2 set
Dumbbell Press : 10 tekrar 3 set
Bent-Over Dumbbell Lateral : 12 tekrar 2 set
Front Dumbell Raises : 12 tekrar 2 set
Dumbbell French : 10 tekrar 3 set

Bu hareketleri evde ve 5 kiloluk dumbbell kullanarak yapıcagım
Bu programı yaparken 5 kilo başlangıç için iyi mi
kilom 85 boyum 1.88 bu arada
bu programla beslenme programıda uygulayacagım
böyle bir programla sizce iyi sonuç alabilirmiyim şimdiden teşekkürlerweightlifter

bu arada cumartesi pazar günleride dinlenme sizce 3 gün çok mu dinlenme için

2. VE 3. AY PROGRAMI İÇİN KONUŞUYORUM.
AYNI ANDA 2 FARKLI PROGRAM OLMASININ MANTIĞI NEDİR. ?
DEMEK İSTEDİĞİM 1. AY PROGRAMI BİR PROGRAMDI... BİTTİ.
AMA 2. VE 3 . AY KARIŞIK.. PROGRAMLAR ARASINA 4 GÜN SÜRE GİRİYOR?

BU PROGRAMI TECRÜBE EDEN ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ NEDİR ACABA?

ÇÜNKÜ BNM SALONUM DA FARKLI PROGRAMLAR VERİLİYOR.

MESELA BEN FLEXOR' UN 1. AY PROGRAMINI UYGULAYARAK SALONDA BAYAĞI SİVRİLMİŞTİM...

BU ARADA NiYETiM ASLA UKALALıK VE SAYGıSıZLıK DEğiL SADECE OLAYıN MANTığıNı KAVRAMAK

teşekkürler....

NOT: Şuan itibariye başlığın 18 sayfasını hatim ettim. Yalnız hocaya gına vermişiz belli bir dönemden sonra bizi bizle başbaşa bırakmış..
HAKLI MI?

BENCE HAKLI...

YA ARKADAŞLAR İNANIN SAYENİZDE AYNI ŞEYLERİ OKUMAK O KADAR SIKTIKİ. VE BİR O KADARDA ZAMAN KAYBI...

LÜTFEN BİRAZ ANLAYIŞ.. SORULARIN BİR ÇOĞUNUN BU PROGRAMLA ALAKASI YOK.

Bu başlıkta verilen program 1. ve 2. aylar için. 3. ay için bir program belirtilmemiş.

2. ay da 1. antrenmanda göğüs, ön kol, kanat çalışacaksın, 1 gün dinlenecek ve ardından 2. antrenmanda omuz, arka kol, bacak çalışacaksın. 1 gün dinlenecek ve 1. antrenmana devaöm edeceksin. Vücudu 2 ye bölmüş yani..

gunguz;

dikkatini tebrik ederim. bilinçli bir şekilde başlıkları incelediğin belli oluyor. bu başlıktaki 2. ay programı da diğer başlıkta belirtildiği gibi 2 gün gelinip 1 gün dinlenilecek şekline uygulanmalı.

pazartesi 1. antrenman
salı: 2 ant.
çarş: dinlenme
perşembe: 1. ant.
cuma: 2. ant.
cumartesi: dinlenme
pazar: dinlenme

flexor baskan lınkler kırık yenılermısın

Üyelere lütfen sadece üye isimleriyle hitap ediniz!

1. ay antemanında toplam 10 hareket var bu 10 hareketi 3 güne mi bölücez(bölecek olursak hangilerini ayrımamız gerek) yoksa her gittiğimizde 10 hareketimi yapmamız lazım lütfen bunu öğrensem bana yeter yanlış yapıyorum diye çok tedirginim ?

Back
Yukarı