V.G. Tarihinde Büyük Tartışmalar Yaratmış Yarışmalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende 1980 nin ait dvdnin tamamı var road the olympia 1980 adında 2,5 saat lik bir film. eğer seyreden varsa arnoldun ilk 3 e gireceğini ama 1. olamayacağını görürsünüz frank zane ve chris dickinsının ilk 2 de yer alacağını görürsünüz. özellikle zane o kedi tırmalamış gibi vücuduyla benim favorimdi. Son olarak arnoldun vg kişiliğine lafım yok ama inanılmaz şımarık ve kendini beğenmiş bir insan.

çok güzel bir araştırma olmuş teşekkürler.

bu arada biceps çalışmayı bende sevmıyorum. çoğu zaman sadece barbell curl yapıp cıkıyorum sanki yeterli gibi?

evet arkadaşım verdiğin ve paylaştıgın için cok tesekkürler

ve bir soru bu mr olmpia kar kaç senesinde başladı arkadaşlar

Mr. Olympia 1965 senesinde başladı, bu yarışmanın başlamasının sebebi, o zamanlar en büyük ünvan Mr. Universe ünvanıydı.
Bu ünvana ve Mr. World ünvanına sahip bir çok vücutçu vardı, onlar içinden en iyisini seçmek, vücutçuların vücutçusunu bulmak için ortaya atıldı.
İlk iki sene Larry Scott kazandı...

öncelikle verdigin bilgiler için teşekkürler ben soru soruyorum ama gercekten neyin ne oldugunu bilmek için soruyorum ok

bana bu ünvanların en degerlisinden en ufagına kadar sıralaya bilirmisin birde heryıl yapılan bu vücüt yarışmalarının yani mr. olmpia yarışması hangi ayda yapılıyor ve hangi kanal canlı yayın veriyor bunları biliyorsan lütfen söylermisin

Arkadaşlar Arnold'da harika bir vücut var.Çok iyi bir sporcu.Ama Karasan yazılarında rakiplerini sinirlendirmek için herşeyi yaptığını söylemiş. Dedikodu, moral bozma vb.Bu yaptıklarınında anladığım kadarıyla çokda şeref namus sınırları içinde kalmadığı bir gerçek.Çok hırslı ve çok zeki bir adam.Amerikada üniversitede ekonomi bölümünü derece ile bitirmiş.Sporda zirveyi görmüş.Siyasette emin adımlarla ilerliyor ve dediklerimi hatırlayın eğer amerikan halkının içine çöreklenmiş kronik ırkçılığı altedecek bir yöntem bulursa Amerika Başkanı olacak.Ama Karasandan ve internet den duyduklarım dedikodu değilse çokta ahlaklı bir insan değil.Yani sadese bir et yığını.

karasan sergio olivianın çıkardığı rezaletten bahsedecektin hani. birde arnoldun son şampiyonluğundaki yarışma kilosu ve formunu nasıl buluyorsun

Iron, o konuyu iyi hatirllattin, ondan bahsedicem, ama diger soruna hemen cevap vereyim.
Arnold formunun zirvesine 1974'te cikiyor, hem şekil, hem hacim hemde definisyon yönünden, ama ilginç bir şekilde 1975'te kas olarak 6 kilo kadar geri gidiyor ve 74'teki şekli yok.
Rakiplerini adil bir şekilde yeniyor 75'te (gerçi perde arkasinda bazı oyunların döndüğü söyleniyor)
En önemli rakibi Serget Nubre'ye diskalifiye oldun diyerek, son ana kadar yarışmayacakmış gibi davranmaları, adamın formu bozulunca tamam deyip yarışmasına izin vermeleri durumu var.
Son yarışmada ise Arnold'ın sırtı çok zayıf, detay çok çok az, ki normalde sırtı harita gibi adamon, ama son yarışmada kısa zamanda ancak hacminin bir bölümünü toparlamış.
Genel anlamda definisyonu o yıllar için iyi düzeyde ama kendi standartına göre düşük 80 Olympia'da.
Üst bacaklarıda definisyon yönünden zayıf, sonuç olarak, Arnold vücut geliştirmeye yön veren adam, kendi klasından geri düşmüş olarak yarışıyor olympia'da.
Dediğim gibi en dikkatimi çeken zayıflığı sırtı ve bacakları o sene...

mike mentzer

ilginç bir fotoğraf :!: ben weider ve mike mentzer

Fotoğraftaki Joe Weider, kendisi posing konusunda tartışmasız bir uzman.
Mike Mentzer ile bozuşmaları 79'dan sonra oluyor...

Karasan bir de 1987 Mr.Olympia'dan bahsedersen sevinirim.Bertil Fox'un o haliyle ilk 6 ya girememiş olması
inanılacak gibi değil.Yeri kesin ilk 3 içinde olmalıydı.

Bertil Fox'un yarışmadaki görüntüleri

ve 6. olan hollandalı Berry Demey'in yarışma görüntüleri !

karasan güzel bir çalışma teşekür ederim.
antrenman sistemleri 1980 yıllarda tartışılıyordu halende tartışılıyor.yazıların devamını bekleriz.

zülküf turan

Tekrar teşekkürler inanılmaz güzel bir yazı. 1973'te Sergio'nun çıkardığı rezalet ten bahseder misin Karasan merak ettim bir de efsane şampiyon Ahmet Enünlü Sergio'nun arkasında 2. olduğu yarışmadan sonra tepki göstermişti onun hakkında da bilgin varsa bizi aydınlatır mısın?

karasan eline sağlık.salonda akşam saatlerinde pro.arkadaşlarımızla iş mr.olympiaya geldiğinde yaşı bizden bayağı büyük olan pro.abilerimiz.1980mr.olympiasından bana hep bahsederlerdi.ama elimde yeterli veri olmadığı için başlık açamadım.çok güzel bir yazı...
bide MIKE mentzher öldü mü sağ mı?

Mike Mentzer öldü mastertrainer, 51 yaşında yanılmıyorsam. Ondan iki gün sonra da yine vüçutçu olan kardeşi Ray Mentzer 49 yaşında öldü. İkiside kalp krizinden vefat etti.

demekki doğru duymuşum....o zaman o da sağlam alıyodu demek ki...
bakalım big ron coleman ne zaman hakk-ı rahmetine kavuşacak ???

mastertrainer dedi:
demekki doğru duymuşum....o zaman o da sağlam alıyodu demek ki...
bakalım big ron coleman ne zaman hakk-ı rahmetine kavuşacak ???
Mentzer'in yanılmıyorsam başka sorunları vardı. Sanırım kendisi ciddi bir uyarıcı bağımlısıydı.

Yukardaki resim senin pozuna benziyor Ayaz. :D

Back
Yukarı