Valsalva ve Kasık fıtığı

İyi Sporlar Herkese.
Arkadaşlar bugün squat yaparken valsalva yaparken biraz fazla hava alıp fazla kastım sanırım.
Eve gelince 1-2 saat sonra göbek deliğinin altında keskin acı var, dik dururken acı yaşıyorum.Biraz Araştırdım Fıtık tarzı şeyler okudum.
Fıtık olabilir mi tecrübesi olan varmı.
Valsalva böyle bir şeye sebep olmuş olabilir mi?

Valsalva daha çok karın ve bel bölgesini stabil tutmak için uygulanıyor, çok sıksan en fazla diyaframın kasılır. Büyük olasılıkla hareket esnasında başka bir şey oldu. Geçmiş olsun umarım fıtık türevi değildir.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fıtık olduğunu ben de düşünmüyorum. Kuvvetle muhtemelen hip flexor'lerin çok gerginler. Ağrının sebebi budur diye düşünüyorum. Gerekli esneme hareketlerini yapmak şart.

Valsalva daha çok karın ve bel bölgesini stabil tutmak için uygulanıyor, çok sıksan en fazla diyaframın kasılır. Büyük olasılıkla hareket esnasında başka bir şey oldu. Geçmiş olsun umarım fıtık türevi değildir.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla bilemedim hocam formda gayet iyi duruyor videoda belki karın kasları ile alakalı biseydir umarım öyledir yani.[DOUBLEPOST=1598942689][/DOUBLEPOST]
Fıtık olduğunu ben de düşünmüyorum. Kuvvetle muhtemelen hip flexor'lerin çok gerginler. Ağrının sebebi budur diye düşünüyorum. Gerekli esneme hareketlerini yapmak şart.

Yapıyorum aslında ama daha dikkat edicem bundan sonra orası kesin.

Back
Yukarı