veganım. önyargılı olmadan bana yardımcı olabilir misiniz?

ya açıkçası diyetisyene gitmek istemiyorum. çünkü dediğim gibi sarkmalarım var ve ilk hedefim sarkmaları toplamak sonra yavaş yavaş kilo vermek. diyetisyenin kilo verme beklentisi oluşuyor ve eksi görmek istiyorlar illa. ben kaloriyi arttıracağım ama yine sağlık çerçevesinde. olmadı yine listeye uyarım ama porsiyonları x2 yaparım.
son cümleninizi anlayamadım açıkçası?[DOUBLEPOST=1482538627][/DOUBLEPOST]
bcaa dediğiniz de vegan olmalı ve yine baklagillerden oluşan bir ürünü alacağım. aminoasit profilleri eksik derken,kas oluşumumu engeller mi:oops:
helal olsun 50 kilo vermişsiniz ayrıca,sarkmalarınız tamamen toparlandı mı? uzun bir sürede vermişsiniz üstelik umarım sarkmanız kalmamıştır.
bu arada yağ oranım çok yüksek evet ama deri sarkmam da var :oops:
Şuanda herhangi bi sarkma mevcut değil bulk iyi geldi diyebilirim.
88,3 kg yağ oranım %19 definasyon dönemine gireceğim 3-4 aylık %10 un altına çekmeyi düşünüyorum daha önceki definasyonlarımda sarkma yaşamadım umuyorum ki bundada yaşamam.

Prof. Dr Gülgün Ersoy'un vejetaryen sporcuların ihtiyaçlarıyla ilgili yayınlanmış Türkçe bir makalesi var. Orada gereken bilgileri detaylıca bulabileceğini tahmin ediyorum.

https://www.j-humansciences.com/ojs/index.php/IJHS/article/download/1668/843

Bu linkten ulaşabilirsin. Kendisi bir sporcu diyetisyenidir bunu da hatırlatmakta fayda var ;)
çok teşekkürler,bu benim için bayağı yararlı olacak :)[DOUBLEPOST=1482601687][/DOUBLEPOST]
Ben de 6 ay vegan kaldım maalesef dayanamadım ama soya sütü olsun soyadan yapılan köfteler olsun yurtdışında mevcutda ülkemizde hem az var hem aşırı aşırı pahalı 1 lt soya sütü 9 tl olur mu ya
bu konuda çok hak veriyorum,ama vegan süt,yoğurt,peynir zaten tüketmek zorunda değiliz pek. sütü ne için alıyordunuz? onun dışında soya kıyması vs çok ucuz bence :)
bir de pahalılık sebebiyle mi veganlığı bıraktınız.eğer öyleyse ben vegan olduğumdan beri yiyecek bütçemde %50 azalma oldu diyebilirim.[DOUBLEPOST=1482601876][/DOUBLEPOST]
Merhaba,
Öncelikle düşüncenize ve yaşam tarzınıza saygı duyarım fakat bazı hayvanlar etinden,sütünden,yumurtasından faydalanabilmemiz için Allah'ın bize sunduğu eşsiz nimetlerden bazılarıdır.Vejeteryan kişiler et yemekten rahatsızlık duyan kişilerdir,sizinki sadece bir tercih tabikide. Ama şu anlama gelmiyor üç beş tesis hayvana bu şekilde davranıyor diye acıya ortak olduğumuz anlamına da gelmez.Tabikide bizde hayvan haklarını savunuyoruz, ama bu şekilde yememekle işkencenin duracağı anlamına gelmez, hatta sizin veya bazılarının vegan olması üreticileri hiç mi hiç etkilemez.Gerçekten bunu savunuyorsanız hukuksal bir yöntemle yapabilirsiniz.
Sonuç itibari ile dedğiniz hayvanlar dinimize göre kurbanlık, adaklık ve beslenmek için gönderilmiştir ama tabi hayvana işkence yapın denilmemiştir. Bunu inkar edemeyiz ve dediğim gibi vegan olarak da işkence yapanların önünede geçemeyiz. Bitkisel beslenmek ile kaslanmak sıkılaşmak bayağı imkansıza yakın birşey diyebilirim, ama uzun bir süreç zarfında illaki olacaktır.

İyi forumlar.
bütün söylediklerinize verebileceğim tonlarca cevap var ama tartışma ortamına dönüştürmek istemiyorum. kaldı ki ben burada veganlığı yaymaya vs çalışmıyorum,benden fikir isteyen birine yardımcı oldum.siz sadece ilk mesajımı okuyup cevap verseydiniz daha iyi olurdu. onun dışında şu kadar kişinin içinde bir tek siz vegan birinin sıkılaşması imkansıza yakın dediniz. cevabınızı da önyargılı ve samimi bulmuyorum. iyi akşamlar.

Son düzenleme:
bu konuda çok hak veriyorum,ama vegan süt,yoğurt,peynir zaten tüketmek zorunda değiliz pek. sütü ne için alıyordunuz? onun dışında soya kıyması vs çok ucuz bence :)
bir de pahalılık sebebiyle mi veganlığı bıraktınız.eğer öyleyse ben vegan olduğumdan beri yiyecek bütçemde %50 azalma oldu diyebilirim.
6. ayın sonunda cinselliği baya etkilediğini fark ettim yani erkekler için biraz sorun oluyor ama hala et ve süt ürünleri tüketmemeye gayret gösteriyorum.Birde öğrencilik sebze yemeği de maalesef yapamıyoruz.Soya kıyması İstanbulda satılıyordur ama kıbrısta olacağını pek sanmıyorumo_O Ama hayatımın ilerki dönemlerin de veganlığa kesin bir dönüş yapacağım.

6. ayın sonunda cinselliği baya etkilediğini fark ettim yani erkekler için biraz sorun oluyor ama hala et ve süt ürünleri tüketmemeye gayret gösteriyorum.Birde öğrencilik sebze yemeği de maalesef yapamıyoruz.Soya kıyması İstanbulda satılıyordur ama kıbrısta olacağını pek sanmıyorumo_O Ama hayatımın ilerki dönemlerin de veganlığa kesin bir dönüş yapacağım.
yalnız yanlış bilgi vermeyelim,demek ki siz beslenmenizde hata yapmışsınız. vegan beslenmede çok dikkat edilmesi gerekiyor çünkü. dediğiniz gibi olumsuz etkileri de olmuyor tam tersi olumlu olduğu birçok makalede kanıtlanmış durumda. onun dışında eminim orada da soya kıyması vardır,ben de hep online olarak alıyorum. size de kolay gelsin,iyice araştırıp sağlıklı beslenin.sevgiler

bütün söylediklerinize verebileceğim tonlarca cevap var ama tartışma ortamına dönüştürmek istemiyorum. kaldı ki ben burada veganlığı yaymaya vs çalışmıyorum,benden fikir isteyen birine yardımcı oldum.siz sadece ilk mesajımı okuyup cevap verseydiniz daha iyi olurdu. onun dışında şu kadar kişinin içinde bir tek siz vegan birinin sıkılaşması imkansıza yakın dediniz. cevabınızı da önyargılı ve samimi bulmuyorum. iyi akşamlar.
Aslında yanlış anladınız, amacım tartışma ortamı yaratmak kesinlikle değil. Ben fikrimi aktardım size fakat ya anlatamadım ya da yanlış anlaşıldım, bu arada kas yapmak gerçekten çok zor bir iştir, hele ki sadece bitkisel proteinle. Ayrıca ekleme yapmak istiyorum soya proteini erkeler için pek uygun değildir,östrojen hormonunu arttırdığına birçok araştırma ve makale mevcuttur.
Düşüncenize ve beslenme tarzınıza tabikide saygı duyuyorum, yanlış bir kelime kullandıysam kusura bakmayın lütfen. Başarılar...

Back
Yukarı