VG ve boy uzamasıyla ilgili

Biliyorum bu soruyu duymaktan bıktınız . Ben de bıktım . Ancak aklımda gelişen farklı bi düşünce bana gerçekten vg sporunun boy uzamasını engellediğini düşündürdü . Bu soruyu sizinle paylaşmak ve merakımı dindirmek istiyorum .
Vücut geliştirme yapanlarda ağırlık kaldırmayla ilgili boy uzamasını engelleyen herhangi bi durum olmadığını birçok konuda öğrendik . Peki ya kas gelişmesinin büyüme hormonuyla olması ? Vücudumuzda salgılanan büyüme hormonunu kaslar için kullanmak boy uzamasını engellemez mi ?

Sana bütün samimiyetimle bazı tavsiyeler vermek istiyorum

Ben geçen sene her gece 5 6 saat civarı uyurdum ağırlık kaldırmazdım ve düzgün beslenmezdim yemek seçerdim bilinçsizdim sonuç olarak 1 sene boyunca 3 cm uzayabildim.Okullar açıldığından beri 2 günde 1 okuldan sonra spora gidiyorum ve akşam eve gelir gelmez kendiliğinden uykum geliyor ve hiç zorlanmadan uyuyorum günde 8 9 saat uyuyorum en az,aklıma geldikçe protein,karbonhidrat,kalsiyum ve vitaminli besinler tüketiyorum her gün et vs yiyorum. 2 cm uzadım 1 ay bile olmadı

Soruna gelirsek,vücut zaten kendi büyüme hormonunu çabalasak da çabalamasak da kendi üretiyor ama bizim yaptığımız ağırlık kaldırma işlemi bu büyüme hormonu çok çok arttırıyor ve vücuttaki bütün hücreler bundan yararlanıyor

Back
Yukarı