vitaminsiz ve kansızım ne yapmam gerek

başlıktada belirttiğim gibi vitaminsiz ve kansızım. Vücudum hassas. Zayıfım ve bağışıklık sistemimde zayıf. Hem kilo almak hemde kan yapıcı besin ve bol vitaminli yiyeceklerini yazarsanız sevinirim internete baktım hep bilindik şeyler kopyala yapıştır hepsi önerilerinizi bekliyom

internette yazanları uygulayacaksınız bizimde burda yazacaklarimiz ayni seyler olacaktir.
kansızlik olayını bilmem ama düzenli bi beslenmenin çoğu rahatsizligi cozecegine inaniyorum.

bol sebze meyve tuketin
yumurta yulaf zeytin peynir
c vitamini olarak biber
d vitamini icin güneş
b vitamini için protein kaynaklari

vitamin olarak b ile d vitaminlerin eksiktir diye dusunuyorum bol protein ve gunese cikmaniz iyi olur

Uzun dönem yetersizlikler ilaç kullanmadan çözüme kavuşmaz(örn demir dopaları boşalmış demir anemili biri). O yüzden doktora danışmanı ve gerekli kan testlerine göre hareket etmeni tavsiye ederim. Sonraki süreçte besin konusunda yardım etmemiz daha uygun.

Kansizliği yenmen için günlük demir ve c vitamini ihtiyacini doldurman gerekir demir fasulye,fıstık kırmızı et ve özelliklede karalahanadan alabilirsin ama etdeki demirin emilimi kolay olduğu içim et tüket c vitamini için sadece kivi yersen 1 adet kivi günlük c vitaminini doldurur.

Back
Yukarı