Vucut Gelistirme ve fitnes terimleri ve anlamlari

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan attila
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

attila

Üye
Forumu okurken bir çok terim ve deyimleri anlamakta güçlük çekiyorum. Mesala cardio. bulk. definisyon ve şimdi aklıma gelmeyen bir çok vucutcu deyimleri... Terimler ve deyimlerle ilgili bilgi ve açıklamalarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler ederim...

fitness ve masaj ve step aerobık

slm arkadaşlar daha yenı uye oldum ben fitness step aerobık ve masaj alanlarında sertıfikalıyım bundan sonra bir konuda bbana sorunuz olursa yardımcı olmaya calısırım

aslında siteyi iyice bir araştırınca tüm sorularının cevabını bulabilirsin.
cardio: kardiyovasküler egzersizdir. yani yağ yakımına yönelik yapılan aerobik egzersizleri içerir. örneğin bisiklet, koşu, tae-bo vs. örnekleri çoğaltmak mümkün.

bulk: vücut geliştirme sporu ile uğraşanların bir tür kilo alma diyeti veya dönemi olarak anlatılabilir.
definasyon ise bulk döneminden çıkıp kasları daha belirgin hale getirmek için uygulanan diyetleri içerir. bulk döneminde alınan kilolar atılıp vücut daha estetik ve fit bir hale gelir.

* bu arada kaanbsy foruma hoşgeldin. kaan arkadaşımızla cimnastikle ilgili bir spor sitesinden tanışıyoruz. fitness ile ilgilendiği için bodyforumtr yi tavsiye ettim. sağolsun beni kırmayıp geldi. yardımların için şimdiden tşkler kaan.

FLEX-POINT dedi:
aslında siteyi iyice bir araştırınca tüm sorularının cevabını bulabilirsin.
cardio: kardiyovasküler egzersizdir. yani yağ yakımına yönelik yapılan aerobik egzersizleri içerir. örneğin bisiklet, koşu, tae-bo vs. örnekleri çoğaltmak mümkün.

bulk: vücut geliştirme sporu ile uğraşanların bir tür kilo alma diyeti veya dönemi olarak anlatılabilir.
definasyon ise bulk döneminden çıkıp kasları daha belirgin hale getirmek için uygulanan diyetleri içerir. bulk döneminde alınan kilolar atılıp vücut daha estetik ve fit bir hale gelir.

* bu arada kaanbsy foruma hoşgeldin. kaan arkadaşımızla cimnastikle ilgili bir spor sitesinden tanışıyoruz. fitness ile ilgilendiği için bodyforumtr yi tavsiye ettim. sağolsun beni kırmayıp geldi. yardımların için şimdiden tşkler kaan.

teşekkürler kaan hoşgeldin her ikinizede +rep

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı