eveee bu yazıyı okudukça çok da güzel yorumların çıkmış olduğunu görüyorum özellikle polat isimli sporcu dostum çok güzel yazmış weider ve anlaşmalar konusunda tabi biz bu başlığa ara verdiğmizden sonra neler oldu kısaca bir bakalım
1- joe weider weider markasını başkasına sattır ( sanırım şu rafael denen ispanyola ..emin değilim)
2- kendisi muscle tech e ortak oldu
3-bir numaralı dergisi olan muscle fitness..mens health ve womens health dergisine rakip bir dergi düzeyine çekildi....onun yerini kardeş dergi flex le doldurmaya çalıştı...çünkü 80 li yıllardaki piskopat body aşkı insanlarda daha sağlıklı vucut anlayışıyla değişti..daha fazla fitness ....pilates gibi yumuşak sporlarla daha fazla insan ulaşacağına inandı
4-muscular development ilk kez açık açık steroidlerden kürlerden bahseden bir dergi oldu ve flex ve muscle fitness ı tahtında cok zorladı ..hard body building camiası daha dürüst olan bu dergiye kaydı bu weider kardeşlere ait değil
5- weider kardeşler diyorum ama biraderleden büyük olan hakkın rahmetin kavuştu ( federasyonun başında bulunan) diğer medyayı ve ilaç sektörünü yöneten hala hayatta...abisinin ölümü ardından federasyonu kaybetmek istemeyen joe...dediğim gibi eider isim hakkını fedrasyon başkanı seçtirdiği rafaele sattığını düşünüyorum ( bu kesin bilgi değil)
6-vucut geliştirmenin tamamen steroid sporu olduğu ortaya çıkınca kurnaz joe bu sefer geçmişe dönerek klasik body building diye bir şey türetti ( o sayede bende yarışmaya gireceğim yoksa bodycilerin yanında bakımsız tarzan gibi kalırım)..resimlerim üye fotoları kas kaybetmeden yağ yakmak başlığı altında

))
7- bu klasik body deki amaç bu sporu olimpik hale getirmek...biliyorsuznu bir ara doping sporu olduğu için halter bile olimpiyatlardan çıkarılma tehlikesi yaşadı.....şimdi bu spor olimpik olursa neler olucak
a- artık o kadar iri body ci ler olmayacak tam KIZLARIN beğenecği fizikler etrafta gezmeye başlıyacak
b-bu spor olimpiyatlara alınırsa supplement ticreti patlıyacalk ....
c- bizler açısından tek güzel haber sporcular devletten daha çok teşvik ve para alabilecekler
bu başlıkta supplementlerin dünü bugünü ve wider biraderlerin ne güzel milleti soyduğunu anlatmaya devam edeceğim ama bu başlık ta yazdığım ilk yazılardaki PUMPİNG IRON DVD sinide koyayım eğer bulabilirseniz orjinal özel üretimde coooooook güzel özellikler var hatta bir ara ronnie ve gunther fialna partide poz veriyorlar....