Ercan bey ben bilimsel olana inanırım bana kanıtlanmış olana inanırım..
Bilgilenmek kötü birşey değildir izleyin...
1- National Geographic - Dövüş bilimi : Hayvan gibi dövüş..
2- National Geographic - Dövüş bilimi : Gizli Dövüşçüler...
3- National Geographic - Savunma Sporları(MMA dan söz ediliyor)...
4- Discovery Channel- Dünyanın en ölümcül 10 silahı....
İzlemenizi tavsiye ederim..
1. İçeriği o yılan kaplan turna diye dalga geçtiğiniz sanatların ne kadar etkili olduğunu kanıtlamak amaçlı..( Adama bire bir iskelet ve et yapısından yapılmış insan vucudu uzerınden deney yapıyorlar bu mankenin soluk borusunu alacak kadar güç uyguluyor..1700 kg vurabiliyor vs vs izleyin derim...)
2.Muay Thai ,Karate,Taekwandoo ve Capoeira dövüşçülerinin ne kadar sağlam vurduklarına bakıyorlar... Siz izlemessiniz belki(sabit fikirli gördüm sizi) ama sıralama şöyle...
1.Taekwandoo 2.Capoeira 3.Muay Thai 4. Karate....
3.MMA dan bahsediliyor ve MMA dövüşçüleri testten geçiyor adamlar felaket... Fakat Muay Thai cilerden bile fazla vuruyorlar çünkü bunlar karışık dövüş sanatları ustası (her mma'cı mt'ci değil yani kendini kandıranlar için diyorum)
4.Malesef ve Malesef sizin duymayı bile kaldıramacağınız birşeyden söz ediliyor... Çünkü listenin 1. sırasında MALESEF Wing Tsun var...2.ci de AK 47 izlemessin merak etme diyerek yazdım..

))
Şimdi bu bilimsel kanıtlı programlaramı inanayım yoksa duyduklarımamı ?

)
Dark hocam size katılıyorum her zaman için ama bu zaman kaybı olayı abartı..Müsabaka yı sokakta yapmak ringte yaptığından daha faydalı olur emin ol..
Ve bu arada 1. belgeselde sonlara doğru kung fu da kaplan tekniğinde usta olan Foster bu gırtlağa yapılan darbe yi deniyor. adam diyor ki : '' Bugüne kadar kimseye denemedim bu benim için büyük bir fırsat ...'' ve başlıyor.....deniyor ve sonuç ölüm...
İyiki gerçekte denememiş değil mi ??