Yüksek ağırlık boy uzamasını olumsuz etkiler mi

Merhaba abilerim.Ben 14 yaşındayım yaklaşık 3 haftadır body yapmaktayım.başlıkta yüksek ağırlık yazdığına bakmayın. İlk geldiğimde 11 kg chest presste zorlanıyordum ve her hafta ağırlık arttırarak 39 kgye kadar geldim.Hoca beni gördü ağır çalışma boyun uzamaz dedi.Orada moralim bozuldu halbuki o kadar ağır çalıştığımı düşünmüyorum sadece gelişmem için kendimi zorlamam gerektiğini biliyorum ve 10 12 tekrar çıkarabileceğim ağırlıklarla çalışıyorum.7.5 kg lik dambıl nasıl boy uzamasını olumsuz etkileyebilir veya 39kg chest Press?Sizce ağırlığı düşürmeli miyim? Dediğim gibi 10 12 tekrar çıkarabileceğim ağırlıklarla çalışıyorum.Ağırlığımı zamanla orantılı olarak arttırmayı hedefliyordum hoca bunu diyince moralim bozuldu.
Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Baska cevaplara gerek yok. Pink zeppelin in dedigi dogru.

Yasin kucuk oldugu icin kemiklerin eklemlerin gelisimini tamamlamamistir. Agirligi artirirken dikkat et, kontrol disi antremanlar yapma. Ve beslenmeni duzgun yap. Hareketlerin tam dogru yapilisini mutlaka ogren.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uykunu iyi al , stresten uzak dur. sporunu da güzelce yap uzarsın daha.

Stresten uzak durmak dışında hepsini uygularım sanırım. Liseye başlıyorum :)[DOUBLEPOST=1472322188][/DOUBLEPOST]
Baska cevaplara gerek yok. Pink zeppelin in dedigi dogru.

Yasin kucuk oldugu icin kemiklerin eklemlerin gelisimini tamamlamamistir. Agirligi artirirken dikkat et, kontrol disi antremanlar yapma. Ve beslenmeni duzgun yap. Hareketlerin tam dogru yapilisini mutlaka ogren.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi ağırlığı arttırrırken dikkat et demişsin.Genel olarak makinelerde çalışıyorum ve hedefim ağırlığı arttırmak.Her 2 3 gidişimde çubuğu bir alta takıyorum ve 10 tekrar 3 set çıkıyor 3.setin son 2 3ü hariç.Sence doğru yolda mıyım?

Back
Yukarı