Kullandığın ürünlerin bozuk olmadığından emin ol. Son kullanma tarihi ve saklanma koşullarını dikkate alarak bunu bulabilirsin. Eğer bunlarda sorun yoksa kullandığın protein tozunun markası nedir?
kaşıntı var mı? eğer kaşıntı varsa büyük ihtimal protein alerjisidir
Doktora gitmenizde fayda var. Ama dermatolog a gitmeyin. Çünki onlar yiyecek ve supplementler ile sivilcenin veya derideki hastalıkların alakasız olduğunu söyliyip işi psikolojiye bağlayıp çıkarlar. En iyisi kan ve idrar tahlili yaptırın. Ben mesela hiçbir şikayetim olmamasına rağmen gidip test yaptırdım. Sonuç: Böbreği elime almak üzereyim hatta bazı doktorlara göre almışım. Supplementler yüzünden olma ihtimali yüksek. Tahliller devam edecek sonuçları bu konu ile ilgili bir başlıkta yazıyorum zaten.
Niye yaralar tozdan olamaz? Belki içindeki maddeye karşı hassaslık var? Günde 10 tane anapolon alıp da sapasağlam olan adam da var, basit tozdan etkilenen de. Herkesin bünyesi farklı. En iyisi doktor + tahlili.ben yaklaşık 4 yıl önce bu spora başladım (sürekli değilim. özellikle ilk 2 yıl ,yılda sadece 2-3 ay kadar salona gittim. son 1,5 yıldır evde ağırlık istasyonu ile çalışıyorum), protein tozuna ise 1,5 yıl önce başladım.. sadece creatin ve tribulus'ta yeniyim. creatin i 4 aydır tribulus u ise sadece 2 haftadır kullanıyorum. en önemlisi bu tür ürünlerle birlikte bol su içiyorum. tribulus u bilmiyorum ama protein tozu ve creatin den olma olasılığı yok yaraların.
bu arada tribulus gerçekten ağır geldi bana, çoğu makalede tribulusun balon olduğu, etkisinin olmadığı yazıyor ama ben etkisini bariz bir şekilde hissettim.
Niye yaralar tozdan olamaz? Belki içindeki maddeye karşı hassaslık var? Günde 10 tane anapolon alıp da sapasağlam olan adam da var, basit tozdan etkilenen de. Herkesin bünyesi farklı. En iyisi doktor + tahlili.