Bu konuda bilimsel açıklamalar var mıdır yok mudur bilemem ama aynı sorunu bende yaşamış biri olarak kendi fikirlerimi söylemek isterim. Bundan 5 sene öncesine 49 kilo bildiğiniz ayaklı iskelettim. Ne kadar yesem de bir türlü kilo alamıyordum. Sonra doktora gittim ve bana birkaç soru sorduktan sonra sende bağırsak paraziti var dedi andazol diye bir ilaç verdi. İlacı 2 hafta kullanmak gerekiyormuş ama ben 4 5 gün kullandıktan sonra bıraktım. Bir iki ay içerisinde kilo almaya başladım hatta öyle ki 2. ayın sonunda 49 kilodan 64 e çıktım 5 ayın sonunda 79 u gördüm. Göbeğim çıkmış, yüzüm balon gibi olmuştu. Acilen diyete girdim kendimi yemeden içmeden kestim 68 e kadar indim. Keşke bilinçli diyet ve yanında spor yapsaymışım çünkü bu seferde bel ve göbek bölgesinde bildiğiniz bayanlarda olan doğum çatlakları gibi büyük büyük çatlaklar oluştu, sarkmalar meydana geldi. Şuan 174 boyundayım ve 66 kiloyum ama yüzüme ve vücuduma baktığımda hiç öyle görünmüyor. 3 haftadır, 2 ay ara verdiğim spora tekrar başladım. Başladığımda 68,5-69 kiloydum 3 haftada 2,5-3 kilo verdim. Kimilerine göre bu rakam az gelebilir, yemeden içmeden tamamen kesilip su atarak belki 6-7 kilo verebilirdim ama bunu yapmadım. Şekeri kestim, tuzu azalttım gündelik su tüketimimi 2,5 litreye çıkardım, sınırlı karbonhidrat, bol protein ve yeşillik tükettim. 3 haftada şişkin olan o yüzüm fark edilir şekilde küçüldü. Bununda vücudum ki yağlardan kaybettiğim kiloların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçte egzersizlerime ve beslenmeme aynı şekilde devam edip vücut yağ oranımı çekebildiğim kadar aşağıya çekmeye çalışacağım. Eminim bir 3 hafta sonra yüzüm şuan ki halinde de ince olacak. Ayrıca verdiğim 3 kilo sadece yüzümde değil karın bölgemde de fark edilir bir incelme sağladı.
Son olarak kardiyo ile yağ yakmayı hedefleyen arkadaşlara HIIT kardiyoyu öneririm. Ben çok faydasını gördüm. Hem koşu bandında hem eliptik hemde yatay bisiklette hiit kardiyo yöntemini uyguluyorum.