Yüzme ve Ağırlık Antrenmanı Hakkında

Merhabalar.
Eski bir muay-thai dövüşçüsüyüm. Eskiden ağırlık da kaldırıyordum. Şimdilerde spora geri döneceğim vücudu toplamak için ancak birtakım kişisel sebeplerden dolayı mecburen gideceğim spor salonunda üç gün antrenman yapabiliyorum çünkü sadece o günler açık ve o günler de şöyle: Salı, perşembe, pazar. Bu günlerden birine yüzme de eklenebiliyor.
Tabii ki full body idmanı yapacağım ancak birkaç sorum var. Birincisi, perşembeden pazara iki gün off vermiş olacağım, bunun bir zararı olur mu? İkincisi, yüzme antrenmanını bir şekilde eklemek istiyorum, bunu perşembe günü bacak yapmayıp ağırlık idmanından sonra yarım saat yüzme şeklinde eklesem overtraining olur muyum?
Tasarladığım program şöyle: https://i.hizliresim.com/Rr0bE7.png
Ayrıca programdaki hareketler düzgün ve doğru mudur, bir şey ekleyip çıkartmam gerekiyor mu ve kaç set kaç tekrar bu program için en uygun olur?
Programı iki kişi uygulayacağız, ben kilo almak ve kas yapmak için, diğer kişi kilo vermek ve kas yapmak için. İkimiz de bu amaçlara uygun olarak sıkı diyet uygulayacağız. Ben gainer ve creatin kullanacağım, o sadece creatin kullanacak.
Ve son olarak, salı ve pazar günleri (yüzme yapmadığımız günler) kardiyo yapmalı mıyız?

Çok soru sordum ama emek verip cevaplayacak olan herkese şimdiden teşekkürler!

bence posterior deltoid; arka omuz için de bir hareket ekle. Military ön omuz lateral yan omuz ; arka omuz eksik kalmış senin programda. Hareketleri 5 set 5 tekrar şeklinde yap. Yapabilceğin maksimum ağırlığın %70 80 ini kullan. Bunları söylüyorum çünkü bunlar büyümek için tavsiye edilenler. youtube da ağırsağlam var abone olduğum. Bende oradan öğrendim.

Back
Yukarı