Yağ Kaybedip,Kas Kazanmak

Şimdi ben bunları okudum ana meseleyi anladımda tam olarak nasıl besleneceğimi anlamadım zahmet olmassa kabataslak bir liste yapabilirmisin yani o söylediklerinize benzer şeyler tüketiyim daha sonra bende baya bi göbek var yılların birikimi 25 dakika biisklet koşu bantı yapıyorum 50+ 4 mekik çekiyorum ters meik 30+4 diğer göbek hareketleri vb daha sonra vucuda geliyor sıra ama tabi enerjimin cogu cardiyoa falan gittiği için ağırlıklara fazla yüklenemiyorum enerjim bitiyor ha bide mesela sporun bitmesine 1-2 hareket kala basım dönmeye baslıyor halsiz hissediyorum ev ile spor arasında 1 - 1 bucuk saat ara var o sırada sudan baska birşey tüketmiyorum bu zararlı mı ? Spordan sonra yenebiliecke en iyi şey ne benim için 17 yaşındayım 1.77 boy .79 kiloyum bu arada.

skllmyh genelde önerilen şudur. Yüzde 10-13 civarı bir yağ oranına düşülür. Sonra yüzde 15-17 civarı bir yağ oranına ulaşılana kadar bulk olunur. Bu yağ oranına ne kadar kısa zamanda ulaşırsan o zaman bişeyleri yanlış yapıldığı anlaşılır. Atıyorum yüzde 17 yağ oranına ulaştın. Kas kaybetmeden yüzde 13 e ulaşmak kolay olucaktır.

Birde diğer yönden bakalım olaya. Yüzde cardioya yapmadın yüzde 20 yağ oranıyla bodye başladın ve 1 senenin sonunda kaslandın ve yüzde 24 yağ oranıyla aslan yavrusu gibi oldun. Sonra tabi define olmak isticeksin. Yaz ayı geldi çattı. Sonra yüzde 10-13 e inmek isticeksin ama sadece isteyebileceksin. Yapabilecek misin tartışılr. Öyle bir yağ seviyesinden 10-13 gibi yağ oranlarına inmek hem uzun sürer hemde kas kütleni koruman inan bana çok zordur.

O yüzden ilk zayıfla dalyan gibi ipincecik ol. Tabii bunu kas kaybetmeden yaparsan daha iyi. Sonra kendine bir yağ aralığı belirle. Mesela yüzde 15 e kadar bulk olucam ben de. O yağ oranına ulaşınca definasyona gir tekrar yüzde 10 a düş. Sonra tekrar bulk ol. Yüzde 15 e gelince tekrar define ol. Böylece hem kası koruman kolaylaşır. Hemde pehlivan gibi dolaşmassın yaz kış :)
Ben yağ oranımı % 18 den % 12 ye indirdim 1 ay süresi içinde.O zaman ben birşeyleri yanlışmı yaptım..yani çok mu hızlı oldu bu düşüş.

ayrıca söylediklerin eğer kesin doğru ise bende bulk ve definasyon terimlerini tam olarak uygulamada sıkıntı yaşıyordum ,yani tam olarak bulka ve definasyona girmek nedir ne değildir diye ikilemde kalıyordum.bilgileri gerçekten iyi..emeğine sağlık.

Back
Yukarı