mehmetanil
Üye
İlk olarak bir çok kişinin fazla yağları ile sorunları olduğu aşıkar peki bu sorunların üstesinden nasıl geleceğiz? Tecrübelerim sonucunda ulaştığım yöntemleri sizin ile paylaşmak istiyorum.
İlk olarak göüzünüzü değil karnınızı doyurmak için yemek yemeği öğrenmelisiniz. Hem ideal fit bir vücuda sahip olup hemde 150 kg lik bir adamın yediğini yemek sanırım mümkün olmayacaktır.
Genelde salondakiler ağır aletlerde hard BB yaparken kardiyo yapmak koşu bandında koşmak veya plates topu ile mekik çekmem hoş bir duygu değildir. Ancak amaç için gereken yolda ilk adımdır.
Yağ oranı belirli bir miktardan fazla olan kişinin( benim için %15 sınırıdır) fazla kilolarından kurtulmadan direk hacimlenme çalışması yaanlıştır. Bu düşüncemin sebebi ise hacim çalışmasının sonunda yapılacak definisyonda oluşacaka kas kaybıdır. Bu durumda min kas kaybı max yağ yakımı için çok disiplinli bir çalışma gerekmektedir.
Kimileri bu iki olayın aynı anda gerçekleşemeyeceğini söyleselerde aslında bu mümkündür. Kendi kişisel antrenman sonuçlarımla ve analizlerimlede bu saptanmıştır.
Öncelikle hacim almadan direk yap yakımı konusundaki fikirlerimi açıklamak isterim. İlk olarak yağ yakımındaki en önemli iki unsur öğünlerin saatleri ve aralarındaki zaman aralığı. Burada kritik süreler akşam saat 21:00 dan sonrası için geçerlidir. Bu saaten sonra alınan her besin depolanır. Öğünler arasındaki zamanın (işin uzmanların görüşü 3 saattir ancak kişisel tecrübelerim bunun 2 saat olduğu konusundadır) 2 saati aşmamasıdır. Çünki vücut 2 saat açlıktan sonra yağ yakımını azalatnaya başlar.
Bir diğer önemli unsur ise şeker tüketimidir. Hacim alırken antrenman sonrası tüketmen fayda sağlarken definisyon döneminde şekeri kullanmak her zaman zarar sağlar.
Araöğünlerde genelde diyet abur cubur ürünleri yerine az komplex karbonhidrat yada protein kullanımı daha uygundur. Özellikle öğlen öğününden sonraki ara öğünlerde de meyve tavsiye etmemekteyim. Doğalda olsa içinde şeker mevcuttur. Bene genelde ara öğünlerimde ton balığı soda yada çok az peynir ve yeşil çay kullanırdım.
Bunların dışında kalori hesabı yapmak. Günlük alınan kalorinin yakılan kaloriden düşük olmasını ayarlamak gerekir. Çünkü kilo vermek için temel esas budur. Eğerki vücudun yaktığından fazla kalori alırsanız kilo alırsınız, vücudun yaktığından az kalori alırsanız kilo verirsiniz.
Kardiyo yaptığınız zamanları sabah saat 8 ila 10 arasıla alabiliyorsanız alın vücudun en iyi yağa yaktığı zamandır benim gözümde. Kardiyo çalışması ne çok aç nede tok karna gidilmemeli , çok hafif karbonhidrat alımı ile kardiyo hem sizi güçten düşürmeyecek hemde yağ yakmanızı sağlayacaktır.
Yağ yakımında dikkat ederek uygulamanız gereken hususlar bunlardır. Ancak en önemlisi inanç azim ve disiplinden ibarettir zaten bu unsurlar sizde olduktan sonra gerisinin kendiliğinden geleceğine inanıyor ve bu yolda olan tüm arkadaşlarıma başarılar diloyorum. Umarım sizlere yardımcı olabilecek bilgiler vermişimdir.
Saygılarımla...
İlk olarak göüzünüzü değil karnınızı doyurmak için yemek yemeği öğrenmelisiniz. Hem ideal fit bir vücuda sahip olup hemde 150 kg lik bir adamın yediğini yemek sanırım mümkün olmayacaktır.
Genelde salondakiler ağır aletlerde hard BB yaparken kardiyo yapmak koşu bandında koşmak veya plates topu ile mekik çekmem hoş bir duygu değildir. Ancak amaç için gereken yolda ilk adımdır.
Yağ oranı belirli bir miktardan fazla olan kişinin( benim için %15 sınırıdır) fazla kilolarından kurtulmadan direk hacimlenme çalışması yaanlıştır. Bu düşüncemin sebebi ise hacim çalışmasının sonunda yapılacak definisyonda oluşacaka kas kaybıdır. Bu durumda min kas kaybı max yağ yakımı için çok disiplinli bir çalışma gerekmektedir.
Kimileri bu iki olayın aynı anda gerçekleşemeyeceğini söyleselerde aslında bu mümkündür. Kendi kişisel antrenman sonuçlarımla ve analizlerimlede bu saptanmıştır.
Öncelikle hacim almadan direk yap yakımı konusundaki fikirlerimi açıklamak isterim. İlk olarak yağ yakımındaki en önemli iki unsur öğünlerin saatleri ve aralarındaki zaman aralığı. Burada kritik süreler akşam saat 21:00 dan sonrası için geçerlidir. Bu saaten sonra alınan her besin depolanır. Öğünler arasındaki zamanın (işin uzmanların görüşü 3 saattir ancak kişisel tecrübelerim bunun 2 saat olduğu konusundadır) 2 saati aşmamasıdır. Çünki vücut 2 saat açlıktan sonra yağ yakımını azalatnaya başlar.
Bir diğer önemli unsur ise şeker tüketimidir. Hacim alırken antrenman sonrası tüketmen fayda sağlarken definisyon döneminde şekeri kullanmak her zaman zarar sağlar.
Araöğünlerde genelde diyet abur cubur ürünleri yerine az komplex karbonhidrat yada protein kullanımı daha uygundur. Özellikle öğlen öğününden sonraki ara öğünlerde de meyve tavsiye etmemekteyim. Doğalda olsa içinde şeker mevcuttur. Bene genelde ara öğünlerimde ton balığı soda yada çok az peynir ve yeşil çay kullanırdım.
Bunların dışında kalori hesabı yapmak. Günlük alınan kalorinin yakılan kaloriden düşük olmasını ayarlamak gerekir. Çünkü kilo vermek için temel esas budur. Eğerki vücudun yaktığından fazla kalori alırsanız kilo alırsınız, vücudun yaktığından az kalori alırsanız kilo verirsiniz.
Kardiyo yaptığınız zamanları sabah saat 8 ila 10 arasıla alabiliyorsanız alın vücudun en iyi yağa yaktığı zamandır benim gözümde. Kardiyo çalışması ne çok aç nede tok karna gidilmemeli , çok hafif karbonhidrat alımı ile kardiyo hem sizi güçten düşürmeyecek hemde yağ yakmanızı sağlayacaktır.
Yağ yakımında dikkat ederek uygulamanız gereken hususlar bunlardır. Ancak en önemlisi inanç azim ve disiplinden ibarettir zaten bu unsurlar sizde olduktan sonra gerisinin kendiliğinden geleceğine inanıyor ve bu yolda olan tüm arkadaşlarıma başarılar diloyorum. Umarım sizlere yardımcı olabilecek bilgiler vermişimdir.
Saygılarımla...