Yağ yaksam da kilo azalmıyor

3 senedir bu sporu yapıyorum. Definasyonda her zaman kolay kilo verebiliyorum. Definasyon bulk derken 95-80 arası çok gidip gelmişimdir. Yani tecrübeliyim kilo alma vermede.

Benim sorunum şu:
Bir sene spora ara verince 105kg oldum. Tekrar spora ve kardiyoya başladım. Definasyonda önceden yaptıklarımı yapıyorum hatta daha fazla kardiyo vs yapıyorum kalorilere daha çok dikkat ediyorum. Ama niyeyse bir aydır kilo vermeye çalışırken 106 kg’a çıktım 1 kilo daha aldım. Asıl sorun şu ki bel çevrem 117cm’den 102 cm’e düştü.

Yani bir ayda 15cm belim inceldi üstüne 1 kilo aldım. Sorun mu var yoksa olması gereken mi bu anlamadım tartıda artış görünce işe yaramıyormuş gibi geliyor ama ölçüler az buz değil 15cm gün gün ölçerek azalmayı görüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda doğru yolda mıyım?

Spora ara verdiysen kaybettiğin kas kütlesini kas hafızasından dolayı yerine koyup hem de yağ yakmış olabilirsin. Belin 15cm incelmiş yağ gitmemesi imkansız. Yani kas kütleni artırıp yağ yakmışsın. Bu yeni başlayanlarda ve spora ara verip yeniden dönenlerde oluyor.
Saygılar

Spora ara verdiysen kaybettiğin kas kütlesini kas hafızasından dolayı yerine koyup hem de yağ yakmış olabilirsin. Belin 15cm incelmiş yağ gitmemesi imkansız. Yani kas kütleni artırıp yağ yakmışsın. Bu yeni başlayanlarda ve spora ara verip yeniden dönenlerde oluyor.
Saygılar
Ben de böyle düşünüyorum :)

Back
Yukarı