yağlı ve zayıfım ama kilo vermek istiyorum

Lise son sınıfım. Boy 178. Yazın calisthenics ağırlıklı çalışma yaptım güzel de bir form yakaladım sayılır. Ama üniversiteye hazırlık yaptığım için pek vaktim olmuyor malesef. O yüzden 3 haftaya yakın oldu sporu ve beslenmeyi (düzenli ve faydalı) tamamen kestim sayılır. 69 kilodan 65e düştüm. Ne kadar zayıf olsamda önümdeki 10 ay kilo vermek, yağ oranımı olabildiğince çok fazla düşürmeyi istiyorum. (Tekrar başlayınca parçalı bir halde yavaş yavaş kilo alarak devam etmek istediğim için.) Spor yapmaya pek vaktim olmuyor dediğim gibi. Belki arada kafa dağıtmak için yaparım orası ayrı. Düşündüğüm şey mantıklı mı ? Verebileceğiniz tavsiye var mı ? Yoksa tamamen salayım mı bu tür şeyleri. Yorumlarınızı bekliyorum

Spor yapmadan yağ oranı düşürmek pek mümkün. Öncelik olarak şeker,tuz,kızartma ve yağlı şeyleri tamamen kesmen çok iyi olacaktır. En büyük yağ oranı farklılığımı çaya şeker atmayı, günde sadece 1 kez yediğim o Nutellayıda bırakıp annemin 2 günde bir yaptığı patates kızartmasını bıraktığım zamanlarda fark ettim. Proteini yeteri kadar alırsan (İnternette hesaplama siteleri var) karbonhidratıda çok aşmadan alıp yağı düşüğe çekersen yağ oranında iyi bir şekilde azalma gerçekleşir. Ayrıca Intermittent Fasting olayını deneyebilirsin. Yapan kişilerin %90'ının memnun kaldığı bir sistem. Sabah aç karna içilen kahve ve uyandıktan sonra 3 saat boyunca bir şey yememekte yağ yakımına yardımcı olacaktır.

Spor yapmadan yağ oranı düşürmek pek mümkün. Öncelik olarak şeker,tuz,kızartma ve yağlı şeyleri tamamen kesmen çok iyi olacaktır. En büyük yağ oranı farklılığımı çaya şeker atmayı, günde sadece 1 kez yediğim o Nutellayıda bırakıp annemin 2 günde bir yaptığı patates kızartmasını bıraktığım zamanlarda fark ettim. Proteini yeteri kadar alırsan (İnternette hesaplama siteleri var) karbonhidratıda çok aşmadan alıp yağı düşüğe çekersen yağ oranında iyi bir şekilde azalma gerçekleşir. Ayrıca Intermittent Fasting olayını deneyebilirsin. Yapan kişilerin %90'ının memnun kaldığı bir sistem. Sabah aç karna içilen kahve ve uyandıktan sonra 3 saat boyunca bir şey yememekte yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Teşekkürler. IF sanırım işime yarayacak. Sürekli yemekle uğraşmamış olurum hem. Peki bu kahve hakkında bilgi verirmisiniz? Nescafe gold , classic tarzı kahveleri içemiyorum malesef. Şekersiz, kafeini yüksek içmesi kolay kahve tavsiyeniz var mı ?

Teşekkürler. IF sanırım işime yarayacak. Sürekli yemekle uğraşmamış olurum hem. Peki bu kahve hakkında bilgi verirmisiniz? Nescafe gold , classic tarzı kahveleri içemiyorum malesef. Şekersiz, kafeini yüksek içmesi kolay kahve tavsiyeniz var mı ?
Genelde filtre kahve önerilir fakat ben türk kahvesi tüketiyorum. İnternette bulduğum tüketilmesi gereken değerlerde şöyle dikkat edersen iyi olacaktır.
  • Filtre kahve : 130-150 mg
  • Espresso: 100 mg
  • Cappuccino : 100 mg
  • Hazır kahve 150 cc: 50 mg
  • Türk kahvesi 1 fincan: 55 mg
  • Demleme çay 1 bardak: 50 mg
  • Ice Tea 330 cc (1 kutu): 70 mg
  • Hazır çay 200 cc: 30 mg
  • Kola kutu: 33 mg

Back
Yukarı