• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yaş 16 boy 1.78 cm 2 aylık evde dumbell ile çalışma + zayıflama

Merhaba abilerim, forumdan evde dumbell ile çalışma programını buldum, forumu elimden geldiğince okumaya çalıştım, kilo fazlam vardı, 78 kilodan 71 e düştüm 2 ayda, 2 ay boyuncada dumbell ile haftada 5 gün çalıştım, eski fotoraflarımdan bulamadım, yenilerinden koyuyorum,
en büyük sorunum karın kaslarım ve yanlar, yanlarda yağ birikmesi var, karnımda hiç şekilli değil. yüzüyorum ayrıca, yanların erimesinde en iyi onun olabileceğini okudum.
Ölçülerim; (sıcakken)
Sol kol: 34,6 cm
Sağ kol: 35,2 cm
Ğöğüs: 98cm
Karın: 77cm
60 şınav ve 60 mekik çekiyorum hergün.
Biliyorum daha çok çalışmalıyım, devam etme isteğim çok fazla

Eksiklerim çok fazla biliyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum =)

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    55,9 KB · Görüntüleme: 978
  • 2.jpg
    2.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 749
  • 3.jpg
    3.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 749
  • 4.jpg
    4.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 700
  • 5.jpg
    5.jpg
    65,2 KB · Görüntüleme: 695
Son düzenleme:
Dumbbell Bench Press 5 kg 30x2
Dumbbell Flyes 5 kg 25x2
Dumbbell Curls 7,5 kg 25x2
Dumbbell Preacher Curls 7,5 kg 25x4
Latarel 4 kg 25x2

Ayrıca 60 şınav ve 60 mekik

amacın nedir vücut geliştirmede gelmek istediğin nokta yani. ona göre yorum yapıym:)
Çok fazla hacim istemiyorum açıkçası, şekillensin kaslarım, önceden kilo problemim vardı, şimdi kaslarımın daha belirgin ve şekilli olmasını istiyorum. bu yüzden düşük ağırlıklarla çalışıyorum,

o zaman amacına ulaşmana az kalmış dewam et karşılığını alırsın
Sağolasın :)
Fakat en büyük korkum boyumun uzamasını etkilemesi, forumdan okudum, epifizin gelişmesini etkileyecek ve omurgaya dik baskı yapacak hareketler uzamayı etkiliyormuş, bende hareketleri bunlara dikkat ederek seçtim.
Bu hareketler uzamaya engellermi yada omurgaya baskı yaparmı?

Ben bodyde yeniyim çok fazla bilgim yok ama.Göğüs için kullandığın ağırlık çok az.Ağırlıkları yükseltirsen daha iyi olacağına eminim.

Ya pek kasmak istemiyorum ayrıca 2 li dumbell olarak 5 kg'm var. yani yeni almam gerekcek, zaten 5 kilo yetiyo ya çok tekrar yapınca.

Son düzenleme:
Paran varsa göğüs için 10kg yada daha üstü ikili dambıl alırsan faydasını görürsün.Senin fazla ağırlıkla az tekrar yapman daha iyi olur.Ben de eskiden evde 5kg ile çalışıyodum ama hiç faydasını görmedim hep aynı.Şimdi salona yazıldım 17 kg ikili dambılla 8 tekrar yapıom çok iyi faydasını gördüm böyle.

maddi olarak problemin yokda, daha bu yaştan o kadar kasmak istemiyorum, biraz şekillensin yeter, 5-6 ay böyle gidersem illaki gelişme görürüm, çokta şişmek istemiyorum daha bu yaşta.

Back
Yukarı