• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yaş 18 - Ectomortof vücut(Sanırım duruş bozukluğum var)

gemre96

Üye
Resimler burada.Spora başlamayı düşünüyorum.16 yaşımda iken 1 ay spora gitmiştim.52 kilodan 58lere kadar çıkmıştım.Daha sonra 62'yi gördüm spor yapmadan.Ygs-Lys stresi başlayınca da 54'e kadar düştü kilo.5 yıldır buradaki makaleleri ve yazılanları okudum.Fakat uygulamak nasip olmadı.Malum bu sene üniversiteye başladım.Sizce bir duruş bozukluğu gerçekten var mı?(Ben olduğunu düşünüyorum.)

Eklentiler

• CYMERA_20140925_011129.jpg
    CYMERA_20140925_011129.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 904
  • CYMERA_20140925_011210.jpg
    CYMERA_20140925_011210.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 881
  • CYMERA_20140925_012420.jpg
    CYMERA_20140925_012420.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 877
  • CYMERA_20140925_012507.jpg
    CYMERA_20140925_012507.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 839
  • CYMERA_20140925_012536.jpg
    CYMERA_20140925_012536.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 843
Uzman doktora görünürsen en net cevabı alırsın. Bu arada çok zayıfsın bende spora başlamadan önce duruşum ve kilom bu seviyedeydi ama sporla beraber vücut büyüdükçe(kas kazanımı olarak) ortada duruş bozukluğu falan kalmadı. Bildiğin kambur gibi yürürdüm. Ben doktora görünmedim ama senin görünmeni öneririm :)

Uzman doktora görünürsen en net cevabı alırsın. Bu arada çok zayıfsın bende spora başlamadan önce duruşum ve kilom bu seviyedeydi ama sporla beraber vücut büyüdükçe(kas kazanımı olarak) ortada duruş bozukluğu falan kalmadı. Bildiğin kambur gibi yürürdüm. Ben doktora görünmedim ama senin görünmeni öneririm :)
Öncelikle yorum yaptığın için teşekkür ederim.Açık ve net olarak duruş bozukluğumun olduğu aşikar mı?

4. ve 5. resimlerde bir duruş bozukluğu oldu açık ve net görülüyor fakat dediğim gibi bu benim sıkıntı yaşadığım döneme çok benziyor o yüzden kilo alman şart ama ondan önce bir uzman doktora görün ve ne önereceğine bir bak + fitnessa başlayacağını da söyle bazı hareketlerden kaçınmanı önerebilir(ülkemizde o kadar iyi doktorlar olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal...). Son olarak ben 1.82 boy 57 kilo iken bu durumdaydım şuan 1.85 boy 82 kiloyum kambur duruş ortadan kalktı. Boyunun kaç olduğunu belirtmemişsin eğer uzun boyluysan bu kiloda bu duruşta olman çok doğal. AMA DOKTORA GÖRÜN :)

4. ve 5. resimlerde bir duruş bozukluğu oldu açık ve net görülüyor fakat dediğim gibi bu benim sıkıntı yaşadığım döneme çok benziyor o yüzden kilo alman şart ama ondan önce bir uzman doktora görün ve ne önereceğine bir bak + fitnessa başlayacağını da söyle bazı hareketlerden kaçınmanı önerebilir(ülkemizde o kadar iyi doktorlar olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal...). Son olarak ben 1.82 boy 57 kilo iken bu durumdaydım şuan 1.85 boy 82 kiloyum kambur duruş ortadan kalktı. Boyunun kaç olduğunu belirtmemişsin eğer uzun boyluysan bu kiloda bu duruşta olman çok doğal. AMA DOKTORA GÖRÜN :)
Teşekkür ederim tekrar.Boyum 1.82 ve 56 kiloyum.

Tahmin etmiştim :) İçinin rahatlaması için öncelikle doktora görün. Sonra ilk işin doğru düzgün bir salona(alet yeterliliği açısından) yazılmak olsun. Daha sonra beslenme programı hazırla ve bu aşamada yağlanmayı düşünmeden kilo almaya bak. Sonrasında hiçbir hocayı dinlemeden forumu alt üst edip istediğin her bilgiyi öğrenmeye bak. Kolay gelsin.

Ektomorf ve skinny diye geçen zayıf fiziki çatının en büyük sorunlarından biri eklem ve kas güçsüzlüğüdür. Durum böyle olunca omurga üzerinde illaki bozukluklar ve eğilmeler başlar çok normaldir. Pulbiber07 arkadaşımıza katılıyorum en net bir omurga röntgen filmiyle bu durum anlaşılıyor o yüzden doktora görün. Bana ılımlı skolyoz var gibi geldi. Tehdit yada risk oluşturacak bir derece değil sporla gayet rahat aşabilirsin o yüzden kendine dert etme :)

Benim kişisel tavsiyem bölge ayırt etmeksizin 3-6 ay kadar eşit oranda tüm kas gruplarını çalıştırman tabi ki büyük kas gruplarına daha çok ilgi gösterebilirsin. Kollar için bir anda acele etme ve hedefini uzun süreli koyarak bu ilk 3 ayı hipertrofi hacimsel antrenman yerine daha kuvvet içerikli olması alt yapın açısından çok daha sağlıklı olur. En önemlisi de beslenme yine bu ilk 3 aylık süreci hayatını yaşam biçimini düzene sokmakla geçirip artık bunu benimsediğin noktada hacimsel antrenmanlara geçtiğinde çok daha sağlıklı ve hızlı sonuç alırsın. Başarılar şimdiden :)

Duruş bozukluğu var gibi gözüküyor, bende de var derecesi hemen hemen seninki gibi, kesinlikle hemen spora başlamanı tavsiye ederim.Yaptığım araştırmalardan birkaç ipucu vereyim antreman programını ona göre hazırla .Duruş bozukluğun var iken göğüs kasını ve ön omuz kaslarını çalıştırmanı tavsiye etmiyorum bunun yerine senin vücudunu dengede tutacak olan kaslarını; Arka omuz, sırt, bel, kalça, bacak bu kaslara yoğunlaşmanı tavsiye ediyorum. Dediğim gibi bunu ben kendi kafamdan uydurmadım benimde duruş bozukluğum var profesyonellerden aldığım tavsiye bu doğrultuda oldu ;)

Kardeşim benim merak ettiğim sırtındaki izler nedir? İşkence izi gibi görünüyor yeminle. :D Bu arada senin gibi biri gelmişti eski salona hocalar ilacın Deadlift demişti.

Kardeşim benim merak ettiğim sırtındaki izler nedir? İşkence izi gibi görünüyor yeminle. :D Bu arada senin gibi biri gelmişti eski salona hocalar ilacın Deadlift demişti.

Deri yirttigi bendede var kilo alip verince aniden boy atinca vb durumlarda olusuyor

Ayrica duruş bozukluğun fazla degil sporla rahat düzelir

Bu sorun bendede vardi...boyumu hep 1.75 bilirdim 1 senelik salon gecmisinden sonra gecen hafta tesadufen 1.79 oldugumu ogrendim:) iyi bir salona yazilmanu tavsiye ederim...63kg dan 75 kg ciktim ve hicte yagli degilim...umarim sende faydasini gorursun

Minimalize bir skolyozunuz var. Hiç sorun edilecek bir durum değil. Nedeni de zayıf bir vücudunuzun olması. Omurgayı destekleyen tendon ve kaslar güçsüz olduğundan dolayı omurgaya dik durma desteği sağlayamıyor. Dolayısıyla omurgada eğim meydana geliyor. Antraman programınıza ekstra olarak çekebildiğiniz kadar barfix ve sırt kaslarını geliştirici çalışmalar yapmanız gerekmekte. Derin tendon ve adelelerinizi güçlendirdiğinizde duruşunuz anatomik postüre geri dönecektir. Sorun yapmanıza hiç gerek yok. Sadece bilinçli ve sağlıklı spor.

hızlı kilo filan mı verdin genelde bu tip izler hızlı kilo kayıplarında oluşur
Hızlı kilo aldım,hem de hızlı kilo verdim diyebilirim.54'den 62'ye çıktım.Ygs sonrası 62'den 56'ya düştüm.[DOUBLEPOST=1416955672][/DOUBLEPOST]
Minimalize bir skolyozunuz var. Hiç sorun edilecek bir durum değil. Nedeni de zayıf bir vücudunuzun olması. Omurgayı destekleyen tendon ve kaslar güçsüz olduğundan dolayı omurgaya dik durma desteği sağlayamıyor. Dolayısıyla omurgada eğim meydana geliyor. Antraman programınıza ekstra olarak çekebildiğiniz kadar barfix ve sırt kaslarını geliştirici çalışmalar yapmanız gerekmekte. Derin tendon ve adelelerinizi güçlendirdiğinizde duruşunuz anatomik postüre geri dönecektir. Sorun yapmanıza hiç gerek yok. Sadece bilinçli ve sağlıklı spor.
Çok teşekkür ederim.Başladım spora bugün tam itibariyle.Düzgün bir düzen içinde umarım hallolur.

Hafif öne yuvarlanmış omuz görüyorum her zayıf insanda olduğu gibi. Ama bence problem oalcak bir durum değil. Sporla beraber sırt kasları güçlendikçe duruş değişcektir. Devam..

Back
Yukarı