cienfuegos
Üye
Meraba arkadaşlar. 21 yaşındayım 178 boy yaklaşık 72 kg ve %8-10 yağ oranına sahibim.. yaklaşık 1 yıl önce bb ye başladım kısaca özet geçmek istiyorum: ilk başladığımda 76 kiloydum fakat aşırı göbeğim vardı armut gibiydim anlıyacağınız
daha sonrasında cardioya ağırlık vererek 64 kiloya düştüm daha sonrasında beslenmeme dikkat ederek kilo almaya başladım şu an kilom 72.. 1 yıldır düzenli olarak haftada 3-4 gün vücut çalışıyorum fakat aralarda bıraktığım zamanlar oldu bir ameliyat geçirdim (varikosel 7 ay önce). Hatta geçen ay da menisküsümde küçük düzeyde yıpranma oldu ve bu yüzden hareketlerin bazılarını oturarak yapmak zorunda kalıyorum.
Benim eksiğim program aslında. vücut yapıma göre özel bi programa başlamak istiyorum ve şu güne kadar 2 spor salonuna gitmeme rağmen ikisinden de program konusunda verim aldığımı söyleyemicem. Son çare sizleri rahatsız etmekte buldum
Resimlerden de farkettiyseniz omuzlarım geniş değil, omuz darlığı ile ilgili bu forumda bir çok makale okudum kemiklerimi genişletemiyeceğimi biliyorum ama eminim omuzlarıma kas kütlesi kazandırarak o arayı kapatabilirim.
şu anki programımdan bahsedeyim:
pzt: göğüs - biceps - mekik
salı: sırt - kanat - triceps - mekik
çarşamba: omuz - mekik
ara
cuma: eğer gidersem kol - yüzme
çarşamba gitmessem cuma omuz - kol
karın kası çalışmayı varikosel ameliyatı olunca bırakmak zorunda kalmıştım malüm ameliyat soldaki adonis kası dediğimiz o çapraz yeri aldı götürdü benden
yaklaşık 3 aydır karın çalışıyorum ama çok verimli disiplinli çalıştığımı söyleyemicem. sol adonis kasım biraz zayıflayınca açıkcası biraz soğudum ama karın çok önemli o da ayrı mevzu.
yaklaşık 3 ay protein tozu kullandım (1 ay öncesine kadar) (optimum gold) fakat çok verim alamadım.
sizlerden ricam vücut yapıma bakarak hangi alanlara ağırlık vermemi önerirsiniz? nasıl bir program izliyeyim ve ne gibi ek supplementler kullanayım? ağırlık vermek istediğim yerler omuz ve karın die düşünüyorum siz ne dersiniz??
Hepinize şimdiden çok teşekkürler...
bench_Obench_Obench_Obench_Obench_Obench_O

Benim eksiğim program aslında. vücut yapıma göre özel bi programa başlamak istiyorum ve şu güne kadar 2 spor salonuna gitmeme rağmen ikisinden de program konusunda verim aldığımı söyleyemicem. Son çare sizleri rahatsız etmekte buldum

şu anki programımdan bahsedeyim:
pzt: göğüs - biceps - mekik
salı: sırt - kanat - triceps - mekik
çarşamba: omuz - mekik
ara
cuma: eğer gidersem kol - yüzme
çarşamba gitmessem cuma omuz - kol
karın kası çalışmayı varikosel ameliyatı olunca bırakmak zorunda kalmıştım malüm ameliyat soldaki adonis kası dediğimiz o çapraz yeri aldı götürdü benden

yaklaşık 3 ay protein tozu kullandım (1 ay öncesine kadar) (optimum gold) fakat çok verim alamadım.
sizlerden ricam vücut yapıma bakarak hangi alanlara ağırlık vermemi önerirsiniz? nasıl bir program izliyeyim ve ne gibi ek supplementler kullanayım? ağırlık vermek istediğim yerler omuz ve karın die düşünüyorum siz ne dersiniz??
Hepinize şimdiden çok teşekkürler...
bench_Obench_Obench_Obench_Obench_Obench_O
Eklentiler
-
Fotoğraf-0098.jpg48,6 KB · Görüntüleme: 634
-
Fotoğraf-0099.jpg47,9 KB · Görüntüleme: 634
-
Fotoğraf-0100.jpg46,8 KB · Görüntüleme: 595
-
Fotoğraf-0102.jpg41,8 KB · Görüntüleme: 606
-