• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yaş 23 Boy 178

ByChoseN

Üye
bench_O
Yaş 23 (1986)
BOy:178
kilo:76-78
kol:40

Daha önceden bu sporda geçmişim oldugu için kollarım fit 42 iyi gördü.Şuan yine 1aylık bi çalışmayla 38den 40a geldi kol omuz sorunum yok.Sadece yıllardır göğüslere hacim kazandıramıyorum 120kilo bench press 4tekrar yapmış olmamıza ragmen hiç hacim kazanmadı cok yawaş ilerleme kaydediyorum göğüsler konusunda yardımcı olabilrimsiiniz.

son 3 foto 4 yıl önceki fotolarım elde eldiven olarak çekildiklerim ve yandan görünüşlü olan

Eklentiler

• 2.JPG
    2.JPG
    21,1 KB · Görüntüleme: 736
  • 3.JPG
    3.JPG
    17,2 KB · Görüntüleme: 781
  • Resim 012.jpg
    Resim 012.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 704
  • 19.jpg
    19.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 792
  • gass.jpg
    gass.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 826
  • uwww.jpg
    uwww.jpg
    15,8 KB · Görüntüleme: 694
acıkcası ypamak istediğim vucut Sean Cassidy kinin birebiri cunku vucudum yağ tutmuyordu ama calısmadan kilo aldırıcı kullanıp biraz yağ tuttura bildik vucuda.

bench press piramit yapıyorum total 90kg
butterfly
ardından shpayı 5.kademeden her set 1 indirerek göğüs press yapıyorum
bide göğüs ağırlıklı dips

aynı programı uzun süre yapıyosan gelişim durur hatta gelişmez bile programını bir birbuçuk ayda bir değiştir
örn.
bench press 4*8
ınclıne press 4*8
dumble yana açış 4*8
pullower 3*20

sevdiğim göğüs progamlarından biri =)

Resimde gördüğüm kadarıyla yorum yapacağım, dolayısıyla yanlış şeyler söylüyor olma ihtimalim var;
1-) Antrenman yaparken spor ayakkabısı mutlaka giy.
2-) Kollarının 42 olduğundan emin misin? Bana pek öyle gelmedi, mezurayı simetrik şekilde doladığınızdan emin olursanız daha sağlıklı sonuç alırsınız.
3-) Göğüste Dumbell Bench Press&Dumbell Bench Fly hareketini süper setlemeyi denemeni tavsiye ederim. Press hareketi bittikten sonra havada 2-3 saniye tutup direkt Fly hareketine geç. Son 2 hareket olarak bunu yapmayı dene. Belli bölgelerde tıkanınca antrenman programını değiştirmek yanında süper sete geçiş yapmak da fayda sağlayacaktır. En azından göğüs çatın iyi, arayı boş görmedim ben şimdiki hacmine oranla. İleride elbette daha iyi olacaktır.
Kolay gelsin.

sırt gayet hoş ama önden görünüm biraz zayıf sırta göre. kollar baya ii. kanat neredeyse yok kanat girmen lazım bolca.

Arkadaşlar bazılarınız yanlış anlamış anlaşılan.Şöyle anlatayım

O resimlerden siyah badyle çekildiğim fotoraf askerden önce ve ozaman 120kg basıyordum ki kol 42 cm.di

Eldivenlerle çekildiğim fotoraflar ise 2tane war dikkat edin onlarda 18-19yaşındayken ki ilk başladığım zamanların fotosu

Geriye kalan 3tane fotorafım ise şuan ki halim tekrar başladım 1.5ay oldu şuan sağ 40 sol 39 cm olan kollarım 1ay sonra sıcak 42 i olacak cünkü daha önce calışmışlığın verdiği bir tepki olacak bu vucudun.

Kanat konusuna gelince son fotolarda arkadan çekildiğimde kanat gayet ii gözüktüğüne inanıyorum ki benim amacım kolları 42 yaptıktan sonra diyetle az kilo cok tekrar yapıp vucudu ''Sean Cassidy'' gibi yapmak olacak! Google görsele yazarsanız kimden bahsettiğimi görürsünüz.Kısacası deli gibi kas yapmak istemiyorum define güzel bi vucut okadar.

Soğuk olarak ölçülerim

Kol: 40 sol:39
omuz : 121
göğüs : 105
Bel: 82 (son halimin ölçüleri)

Azazel abicim şöyle bi yanlışın war süper setler genelde diyet e girilip yada vucudu sıkılaştırı fitleştireceğin zaman yapılır.Biz şuan istediğimiz ölçülere gelmek için o ölçüleri geçecek şekilde cok kilo az tekrar yapıp bulk laşıyoruz.Sonra süper setlere gireceğiz ve az kilo cok tekrar yapıp kasları parçalıyacagız fit bi görünüm alacağız;) antreman tekniğin yanlış.inede teşekkrler.

B. Press + Dumbell Fly Süper set değildir zaten Birleşik settir. B. Press hemen arkasından dumbell fly (yada tam tersi) hacim için değil parçalamak için diyorsan senin yanlışın var bence. Çünkü burdaki olay tamamen ne kadar ağır çalıştığınlada alakalı. Azazel hafif ağırlıkla çok tekrar birleşik set yap dememiş ki sana sen bunu nerden çıkarttın ? :S Hacim için ağır çalışırken birleşik setlerdende faydalanman göğüs gelişimin için daha hayırlı olur demek istemiş :)

Fazla çalışmak suplementsiz yada ek birşey olmadan yaptıgında aksine böylesine bir antreman kasta ilerleme değil gerileme yapar.Kası yakarsın dedikleri olayda böyle olur. Bnm yapmam gereken ağır kiloyla çalışmak ki b.prss en iyisi bu durumda 3den fazla yapmama gerek yok göğüs ama sadece beslenmede doğal bieşyler bulmalıyım suplmnt destegi olmadan göğüs oalyını haleltmek için derdim bundan yana..

2-3 hacim değil güç antremanıdır. Ayrıca suplementsiz birleşik set yaparsan kası yakarsın demişsin hergün mü çalışıcaksın ki yansın ? Dumbell Fly arkasından tekrar ınclıne press 3 set azalan pramit (birleşik set). Yani 10-8 / 8-6 / 6-5. Biraz dinlenme sonra arkasından b.press pullover Artan piramid (süper set) yani 5-6 / 6-8 / 8-10. Azalan piramitte ağırlığı arttır. Artan piramitte ağırlığı düşür her sette. Haftada bir kez bunu uygula. İşe yaramaz dersen kendin bilirsin :)

Bu arada doğal olarak beslenme konusuyla ilgili olarak. Beslenme bölümünde bir çok konu mevcut. Yinede kısaca tavuk eti, ton balığı ve yumurtayla en basitinden bu işi halledebilirsin

Son düzenleme:
nickkkk

bench_O
Yaş 23 (1986)
BOy:178
kilo:76-78
kol:40

Daha önceden bu sporda geçmişim oldugu için kollarım fit 42 iyi gördü.Şuan yine 1aylık bi çalışmayla 38den 40a geldi kol omuz sorunum yok.Sadece yıllardır göğüslere hacim kazandıramıyorum 120kilo bench press 4tekrar yapmış olmamıza ragmen hiç hacim kazanmadı cok yawaş ilerleme kaydediyorum göğüsler konusunda yardımcı olabilrimsiiniz.

son 3 foto 4 yıl önceki fotolarım elde eldiven olarak çekildiklerim ve yandan görünüşlü olan

nikimden esinlenmişsinnnn

Back
Yukarı