Sevgili KT ;
O hesap sağlıklı ve dengeli bir yaşam için yani 70kg birisi 70gr almazsa somalili falan olmaz asla ,
Ne olur ;
Düşük kas oranına sahip ve eğer düşükte kcal alıyor ise zayıf birisi olur örn; günümüz gençliğinin bazıları böyle
Kg x 1 gr protein şart mıdır ? hayır değildir asla o rakama takılmamak gerektiğine inanıyorum ben kimse bugüne kadar protein yetersizliğinden hasta olmuyor , protein alım süreci saatlik değil ki böyle olsun uzun süreli bir havuz bu yani kan amino asit havuzumuz ...
Sporcularda ki 2 katı olayı da zaten palavradan başka bir şey değil bu uzun uzun konuşuldu kişiden kişiye değişir bu durum pozitif nitrojen dengesi sağlanmış olsun yeter gr olayına takmayın kafanızı ...
Eğer bu sporu profesyonel yapmıyor iseniz zaten kilo başına 1 gr kadar protein yeter size dengeli beslenin yeter , sonuçta ultra süper idmanlar çıkarmıyor kimse , duyanda sanır kaslarını herkes tükenişin ötesinde maksimal stresle çalışıyor ,
Kusura bakmayın da değil tükenişin ötesi bu forumda antrenmanda tükenişe ulaşan tek doğal sporcu olduğuna ben inanmıyorum , ilaçlı sporcularda ise bu oran yine çok düşük pump oldumu kasları yandımı tükendim diyor herkes ,
Klasik sağlıklı beslenme kuralları spor yapan kişilerin %95 i için geçerlidir , sporcu beslenme programlarını hatta ek besinleri deli gibi kullanmanıza gerek yok , klasik sağlıklı bir diyete 20-50gr protein ilave edin yeter ...
Saygılarımla , Danny Boy ...