Kardeşim eğer gerçekten kilo vermek istiyosan kuruyemişlerden çok uzak dur, fıstık ezmesi, fındık ezmesi filan bunlar bulk yani kilo alma döneminde çok işe yarar çünkü kuruyemişlerin 100 gramının 95 gr mı dolu, karbonhidrat, protein, en fazla da yağ. Mesela 200 gr tavuk yediğinde 50 gr protein, atılıyorum 7-8 gr yağ olsun, 3 gr karbonhidrat ama bu göğsün geri kalan 120 gr mı boş. Aynı şey kuruyemiş için geçerli değil o yüzden kilo vermek için adında kuruyemişin geçtiği herşeyden uzak dur. 3 avuç kadar kuruyemiş 900 kaloriye yakın diye biliyorum. Fıstık ezmesinin 100 gramının 45 gramına yakını yağ. Evet bunlar sağlıklı yağ ama genel olarak baktığımızda kalorisi çok yüksek. İlla fıstık ezmesi tüketiceksen antrenmandan önce calve fıstık ezmesi (şekersiz) kahvenin yanında 2-3 tatlı kaşığı tüketebiliesin antremanının daha verimli geçebilmesi için çünkü bunlar sana enerji patlaması yaşatıcaktır. Sana fıstık ezmesinden uzak durmanın sebebini anlattım ama yine de sana kalmış bişey.[/QUOTE
Ayrintili bilgiler icin tesekkürler kardesim. Aslinda sadece kalori olarak bakmiyorum ise yani her kalorili sey kilo aldirir diye dusunmek istemiyorum beslenme konusunda eksik bilgilerim var o yuzden bunlar. Ben soyledklerini dikkate alcam