Yag yakma doneminde bu fistik ezmesi?

180 boy 85 kiloyum arkadaslar gogus gobek ve belde hafif yag var kas kutlesi olustrmak amacim.
Tatli ihtiyacim cok oluyor bazen dayanamiyorum söyle bi urun buldum digerlerine gore fistik orani fazla ve seker orani daha az. Sizce bunu nasil degerlendireblrm ?

Eklentiler

• 20170721_174545.jpg
    20170721_174545.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 554
  • 20170721_174529.jpg
    20170721_174529.jpg
    35,3 KB · Görüntüleme: 541
  • 20170721_174534.jpg
    20170721_174534.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 473
Bence tatlı ihtiyacını tarçınlı yoğurt ile gider. Yada tarçınlı meyve salatası da olabilir. Meyveden alacağın lif senin için daha faydalı olur tahminimce

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kalorisi çok fazla , kilo vermene engel olabilir.
Evet malesef kalorisi baya fazla fistik ezmesini de baya seviyorum, icerisinde yuksek oranda fistik oldugu icin yararli yagdan geldigini dusunuyorm o kalorinin ama sonucta vucuda giriyor o kalori..[DOUBLEPOST=1500676295][/DOUBLEPOST]
Bence tatlı ihtiyacını tarçınlı yoğurt ile gider. Yada tarçınlı meyve salatası da olabilir. Meyveden alacağın lif senin için daha faydalı olur tahminimce

Tarçını severim hic bu tarifleri bilmiyordum. Ozellikle neden tarçin?

Kardeşim eğer gerçekten kilo vermek istiyosan kuruyemişlerden çok uzak dur, fıstık ezmesi, fındık ezmesi filan bunlar bulk yani kilo alma döneminde çok işe yarar çünkü kuruyemişlerin 100 gramının 95 gr mı dolu, karbonhidrat, protein, en fazla da yağ. Mesela 200 gr tavuk yediğinde 50 gr protein, atılıyorum 7-8 gr yağ olsun, 3 gr karbonhidrat ama bu göğsün geri kalan 120 gr mı boş. Aynı şey kuruyemiş için geçerli değil o yüzden kilo vermek için adında kuruyemişin geçtiği herşeyden uzak dur. 3 avuç kadar kuruyemiş 900 kaloriye yakın diye biliyorum. Fıstık ezmesinin 100 gramının 45 gramına yakını yağ. Evet bunlar sağlıklı yağ ama genel olarak baktığımızda kalorisi çok yüksek. İlla fıstık ezmesi tüketiceksen antrenmandan önce calve fıstık ezmesi (şekersiz) kahvenin yanında 2-3 tatlı kaşığı tüketebiliesin antremanının daha verimli geçebilmesi için çünkü bunlar sana enerji patlaması yaşatıcaktır. Sana fıstık ezmesinden uzak durmanın sebebini anlattım ama yine de sana kalmış bişey.

Fıstık ezmesi yerine günlük 150 Gr yer fıstığı yesen daha faydalı olur. Kalorisi çok diyecekler ama içerdiği lösin sebebi ile son derece faydalı ve gerekli bir besin. İşlem görmüş hali yerine kendisini tüket

Kardeşim eğer gerçekten kilo vermek istiyosan kuruyemişlerden çok uzak dur, fıstık ezmesi, fındık ezmesi filan bunlar bulk yani kilo alma döneminde çok işe yarar çünkü kuruyemişlerin 100 gramının 95 gr mı dolu, karbonhidrat, protein, en fazla da yağ. Mesela 200 gr tavuk yediğinde 50 gr protein, atılıyorum 7-8 gr yağ olsun, 3 gr karbonhidrat ama bu göğsün geri kalan 120 gr mı boş. Aynı şey kuruyemiş için geçerli değil o yüzden kilo vermek için adında kuruyemişin geçtiği herşeyden uzak dur. 3 avuç kadar kuruyemiş 900 kaloriye yakın diye biliyorum. Fıstık ezmesinin 100 gramının 45 gramına yakını yağ. Evet bunlar sağlıklı yağ ama genel olarak baktığımızda kalorisi çok yüksek. İlla fıstık ezmesi tüketiceksen antrenmandan önce calve fıstık ezmesi (şekersiz) kahvenin yanında 2-3 tatlı kaşığı tüketebiliesin antremanının daha verimli geçebilmesi için çünkü bunlar sana enerji patlaması yaşatıcaktır. Sana fıstık ezmesinden uzak durmanın sebebini anlattım ama yine de sana kalmış bişey.[/QUOTE
Ayrintili bilgiler icin tesekkürler kardesim. Aslinda sadece kalori olarak bakmiyorum ise yani her kalorili sey kilo aldirir diye dusunmek istemiyorum beslenme konusunda eksik bilgilerim var o yuzden bunlar. Ben soyledklerini dikkate alcam

Kakaodan kastettigin paketlerde satilan mi?

Aktarlarda satılan saf kakao tozu olması lazım.
Marketlerde satılanlar genelde tatlı yapımında kullanılan içerisine toz şeker basılmış tadı daha çok şerbete benzeyen ürünler, rafından hızlıca uzaklaşmak gerek :)

Hiçbir besin kilo aldırmaz ya da verdirmez.
Kalori açığı oluşturabiliyorsan yiyebilirsin. Ben fıstık ezmeli diyet yapmıştım, o dönemde her gün fıstık ezmesi yiyerek bayağı da kilo vermiştim.
Sonuçta-örneğin- 3000 kalori ihtiyacın varsa, sen her gün 2500 kalori alıyorsan; fıstık ezmesi de yesen zayıflarsın, fındık ezmesi de yesen zayıflarsın. Önemli olan kalori açığı oluşturup oluşturmadığın...
Ayrıca protein açısından çok doyurucudur fıstık ezmesi. Favorilerimdendir.

Ama senin fıstık ezmen o kadar iyi değil. Bigjoy un 100 gramında 36 gram protein var. Karbonhidratta 15 gramlardaydı sanırım. Tam hatırlamıyorum ama öyle bir şeydi. Marka değiştir.

Hiçbir besin kilo aldırmaz ya da verdirmez.
Kalori açığı oluşturabiliyorsan yiyebilirsin. Ben fıstık ezmeli diyet yapmıştım, o dönemde her gün fıstık ezmesi yiyerek bayağı da kilo vermiştim.
Sonuçta-örneğin- 3000 kalori ihtiyacın varsa, sen her gün 2500 kalori alıyorsan; fıstık ezmesi de yesen zayıflarsın, fındık ezmesi de yesen zayıflarsın. Önemli olan kalori açığı oluşturup oluşturmadığın...
Ayrıca protein açısından çok doyurucudur fıstık ezmesi. Favorilerimdendir.

Ama senin fıstık ezmen o kadar iyi değil. Bigjoy un 100 gramında 36 gram protein var. Karbonhidratta 15 gramlardaydı sanırım. Tam hatırlamıyorum ama öyle bir şeydi. Marka değiştir.
Simdi ben low carb diyetini uyguladigim icin fatsecretten takip ediyorum gunluk ihtiyacim 3100 kalori benim aldigim 1200 civarinda oluyor ama bu 1200 kaloride 50 gr karbonhidrat sinırıni tamamliyorum. Bu diyete ters dusuyor. Kisır dongudeyim resmen :)

Simdi ben low carb diyetini uyguladigim icin fatsecretten takip ediyorum gunluk ihtiyacim 3100 kalori benim aldigim 1200 civarinda oluyor ama bu 1200 kaloride 50 gr karbonhidrat sinırıni tamamliyorum. Bu diyete ters dusuyor. Kisır dongudeyim resmen :)
Eger doğru anladıysam 3100 ihtiyaca 1200 alarak en başta beslenme mantığına ters düşüyorsun. 2500 civarı bir beslenme alışkanlığı tercih etmelisin. 1200 ile çeşitli sıkıntılara davetiye çıkarıyorsun.

Eger doğru anladıysam 3100 ihtiyaca 1200 alarak en başta beslenme mantığına ters düşüyorsun. 2500 civarı bir beslenme alışkanlığı tercih etmelisin. 1200 ile çeşitli sıkıntılara davetiye çıkarıyorsun.

program kiloma yaşıma ve boyuma göre 3100 kalori ihtiyacı çıkardı hocam. Benim zorluk çektiğim konu karbonhidrat oranını 50 gr aşmayarak 2000 kalori üstüne çıkamamak. Bunu ayarlamak çok zor oluyor hangi besin kombinasyonlarını seçersem seçeyim. Kalori arttıkça mecbur karb. da artıyor yağ da artıyor. Bu arada bahsettiğin fıstık ezmesini nerden bulabilirim ?

Yarışma öncesi 3-5 günlük şok program uygulamıyorsan, 2500 ün altında kalmaman lazım sağlıklı bir şekilde kilo vermek için. 2000 in altında kalman demek ihtiyacının % 60 civarını alman demek bu da vücuda şok vermek demektir ki sen 1200 den bahsediyorsun bu intihar gibi birşey. Uzun süre uygularsan ciddi güç düşüşü ve çeşitli hastalıklarla karşılaşma ihtimali çok yüksek.

Yarışma öncesi 3-5 günlük şok program uygulamıyorsan, 2500 ün altında kalmaman lazım sağlıklı bir şekilde kilo vermek için. 2000 in altında kalman demek ihtiyacının % 60 civarını alman demek bu da vücuda şok vermek demektir ki sen 1200 den bahsediyorsun bu intihar gibi birşey. Uzun süre uygularsan ciddi güç düşüşü ve çeşitli hastalıklarla karşılaşma ihtimali çok yüksek.

Tekrar besin duzenlemesi yapmaya caliscam hocam sagol. Karbonhidrati 100 grama cikarmak low carb diyetini cöpe atar mi sence ?

Back
Yukarı