Emredasaiyajin
Üye
Öncelikle bayramınız mübarek olsun abilerim, kardeşlerim. 2017 nin ocağına kadar hiç spor yapmamıştım ve ocakta spora başladım. Gittiğim salon pek üst düzey bir yer değil evimin yakınında olduğu için gidiyorum. İlk başlarda vücut ağırlığım ile squat yapamazken şuan 70kg + olimpik bar ile 15 tekrar çıkarıyorum(son 2 tekrarda formum hafiften bozuluyor). Hocanın verdiği program bana saçma geldi çünkü 15 dakika yürüyüş ardından bisiklet mekik falan derken 1 buçuk saat sonunda ağırlık antrenmanı geliyor ve ezbarbell curl ile başlıyordu ardından benchpress geliyor ve böyle devam ediyordu. İnternetten bi kaç program buldum ve uygulamaya başladım 107 kiloydum başlarken ve 4 ay gibi bi sürede 92 ye indim ardından 1 ay ara vermek zorunda kaldım. Hocadan diyet listesi istediğim zaman hazır yiyecek yeme başka ne yersen ye bir şey olmaz falan diyor. Kendim bi diyet listesi oluşturdum (170g protein; 95g karb; 85g yağ şeklinde) fakat kilo vermem durdu. Hatta 2-3 kilo aldım ve liftlerim artmaya başladı görüntüm kötü ve desteğinizi istiyorum. Kardiyo konusunda ağırlık antrenmanından sonra 20 dakika yokuş yukarı yürüyüş ve ya eliptik ve sabah erken uyandığım zaman aç karına düşük tempo yürüyüş yapıyorum. 16 yaşında 170 boy 95 kiloyum şuan. İlgilenen ve yardım etmek isteyen olursa sorduğu sorulara cevap veririm fotoğraf da yollaya bilirim.