Yatmadan önce Casein ve ZMA

Casein- ZMA ilişkisini bilmiyorum da ingilizceniz iyiyse bb.com da veya google da ZMA ile ilgili deneyleri arayın.

ZMA ile ilgili birçok deney yapılmış ve sonuç olarak balon bir ürün gibi duruyor.

ZMA icerisinde 300mg magnezyum var. Kalsiyum da magnezyumun emilimini azaltan bir mineral. Dolayisiyla kalsiyumca zengin bir besinle beraber alinmasi mantikli degil. Tabii magnezyum emilim suresi ne kadardir bilmiyorum bakmak lazim ama 30dk.'dan fazla degildir herhalde. Yani yatmadan 30dk. once ZMA alip yatmadan hemen once de kalsiyum icerikli bir protein alabilirsin. Bunun disinda ZMA iceriginde B vitamini ve cinko var. Bu urunlerin besinlerle ortak aliminda herhangi bir sakinca oldugunu okumadim hicbir yerde.

ben zma'yı kendim yapıyorum ve yatmadan bir ya da iki önceki öğünde alıyorum. bunun üzerinden 3-4 saat geçince süt(kazein) almış oluyorum böylece. Bunun dışında ZMA'yı antreman öncesi de aldığım oldu.

tarif verebilirmisin

ZMA'nın içinde çinko, magnezyum ve B6 vitamini bulunuyor. ZMA almak yerine bunları ayrı ayrı alıp birlikte kullanabilirsin.

Ben bi ara Ultimate çinko, GNC magnezyum ve eczaneden aldığım (adını hatırlayamadım şimdi) bir B6 vitaminini kullanıyordum.

Ama bu tip kombinasyonlar ZMA kadar etkili olmuyor.
Gerçi sleepy'nin dediği gibi ZMA'nın etkinliğide tartışmalı.

Yabancı forumlarda birçok kişi ZMA'nın kötü rüyalara yol açtığından bahsetmiş. Hatta, bi haftadan fazla dayanamadım diyenler var.
Böyle birşey deneyimleyeniniz oldu mu?

aynılarını ben de okuyup daha sonra almaktan vazgeçmiştim..kullanan bir arkadaşım var ama böyle şikayetleri yok onun.kişiden kişiye değişebilir etkisi tabi ki

Bu yüksek testosteronun yan etkisi. Ben yaşamadım.
Yabancı forumlarda birçok kişi ZMA'nın kötü rüyalara yol açtığından bahsetmiş. Hatta, bi haftadan fazla dayanamadım diyenler var.

testosteronun yuksek miktarda salgılanması dogal olarak cinsel istek artısına neden olur.ben ZMA kullanmadım ama su an AOL kullanıyorum gece için ama öyle kötü bir rüyamda olmadı :D

gerçi mesajın üstünden 1 sene geçmiş ama yine yorumumu yazayım

zma'yı sürekli kullanıyorum hatta gece yatmadan yarım saat önce arginine, yatmadan hemen önce de zma alıyorum, ve mükemmel bir uyku geçiriyorum. bazen 4-5 gün ara vermek zorunda kalırsam, geceleri uykum bölünüyor.

Kesinlikle katılıyorum. ZMA 'nın vücuda net etkisini bilmiyorum ancak harika uyuyorum. SAbah dinamik kalkıyorum. Bence birisi vücut geliştiriyorsa uykuda en önemli etkenlerden birisi. Sırf bu yüzden bile kullanılabilir.

Yatmadan 1 saat önce ZMA, yatmadan hemen önce Kasein tavsiye ediliyor.
Uyku ile sorun yaşayanlar Melatonin kullanabilirler.

Arkadaşlar zma kullanmanın yaşı olurmu? malum gençlerde testo seviyesi yüksek. 18 yaşındayım kullanmaya gerek varmı bilemedim.

Arkadaşlar zma kullanmanın yaşı olurmu? malum gençlerde testo seviyesi yüksek. 18 yaşındayım kullanmaya gerek varmı bilemedim.
O kadar çok etkiliediğini düşünmüyorum. Geçen hormon testi yaptırdım bir sorun çıkmadı. Ayrıca doktora da sordum bi sıkıntısı olur mu diye. Hayır olmaz fazlasını zaten vucüd direk atıyor dedi :)

ZMA kullanmıyorum ama 365mg magnezyum 15mg çinko ve b vitamini ayrı ayrı alıp tek seferde gece yatmadan kullanıyorum. Doktorlar yazıyor bir de zma için para vermiyorum bu sayede. bench_O

ilaçların adını yazarmısın ? bende doktordan isteyim şunları. :) öğrencilik..

Zinco şurup(15ml) yada zinco 220 (50ml) yazdırabilirsiniz. Ben şurup bitince 50ml olana başlayacağım
Magnezyum magvital
Benexol

Back
Yukarı