Yatmadan önce süt çelişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bu konu ile ilgili forumda araştırma yaptım fakat her konunun altına bilgisi olan da olmayan da bir şeyler karalamış yani tam bir bilgi kirliliği var.

Kimisi yatmadan önce sütün kazeini yüzünden elzem olduğunu söylüyor, kimisi içindeki laktoz sebebiyle insülin salgılatıp büyüme hormonunu engelleyeceğini söylüyor, kimi tam yağlı için diyor kimi light, kimisi de içindeki kalsiyuma takmış durumda.

Eğer sorun içindeki yağ ise light süt alırız olur biter, ama yağsız mı olmalı tam yağlı mı?

Eğer sorun laktoz ise laktoza alerjisi olanlar için laktozsuz sütler var onlardan içsek sorun çözülür mü? Veya yatmadan 1 saat önce içsek bu süt şekeri sindirilip kan şekeri yükseldikten sonra insülinin etkisi geçmiş olur mu? Bence 1 saat içinde olmaz? Ya da sütü hepten bırakıp peynire yoğurda mi yönelmeliyiz? Yoksa bunların içinde de mi laktoz var?

Eğer sorun kalsiyum ise iş karışık, bunun bir çaresini bulamadım :)

Yoksaaaaa yatmadan önce süt hepten içilmemeli midir?

Kafamda deli sorular..

Aydınlatan "bilgili" arkadaşlara şimdiden müteşekkirim.
 
Çözüm yolları;
1-Yatmadan bir bir buçuk saat önce light süt ve ya light peynir yemek.
Yoğurtla aynı miktarda kazeini yakalamak için kovayı kafana dikmen gerek, onunla bitirişi yapmanı tavsiye etmem gece için.
2-Casein'i supplement alarak tedarik etmek
3-Süt, peynir, casein işlerine hiç bulaşmamak,gece kalkıp protein tozu, haşlanmış yumurta vs. almak
 
Çözüm yolları;
1-Yatmadan bir bir buçuk saat önce light süt ve ya light peynir yemek.
Yoğurtla aynı miktarda kazeini yakalamak için kovayı kafana dikmen gerek, onunla bitirişi yapmanı tavsiye etmem gece için.
2-Casein'i supplement alarak tedarik etmek
3-Süt, peynir, casein işlerine hiç bulaşmamak,gece kalkıp protein tozu, haşlanmış yumurta vs. almak

Önce 2 ve 3 ü eleyelim :)

Neden yatmadan 1 saat önce, insülin mi azalıyor?
Laktozsuz süt içmek çözüm olabilir mi?
Light süt mü yağlı süt mü tercih edilmeli?
Konuda da bahsettim, kalsiyumun bir zararı yok mu? Kafaya takanların sayısı hatrı sayılır derecede.
 
Bugün alışverişe gittim laktozsuz sütün besin değerleri normaliyle aynı yani laktoz yerine glikoz koyuyorlar anlaşılan.

Yani laktozsuz süt seçeneğini eledik
 
Laktozsuz süte Laktaz denilen bir enzim koyuluyor , o da laktozu sindirip daha küçük parçalara ayırıyor, laktoz alerjisi olanlar yırtıyor.İçindeki laktozu süzgeçle toplayıp glikoz damlatmıyorlar yani, glikoz laktoz'un yapıtaşlarından birii ;)
 
Daha önceden vg ile ilgilensemde 1 sene sonra yeni başlamış bulunuyorum, imkanlardan dolayı 200 ml yağlı süt içiyorum ben :l 3.0 yağ oranı var. Bu çokmu kötü etkiler ?:/
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı