Yeşil Mercimek Köftesi

BeachBoy

Üye
CIMG1098.JPG


YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler:
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1.5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Yeşil mercimeğin üzerine 3 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Sonra aynı suyun üzerine bulgur katılır ve az ateşte 5 dakika pişirlir. Karışımın soğuması için tepsiye boşaltılır. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda kavrulur, salça, pulbiber ve tuz katılır. Bulgurlu karışımın üzerine eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar yoğrulur. Sonra ince kıyılmış soğan ve maydanoz eklenir. Kısa süre daha yoğurduktan sonra çiğ köfte gibi sıkılarak şekil verilir.

Besin Değerleri:

Yeşil Mercimek:
Kolesterol içermez. 100 gr kuru yeşil mercimekte 24.7 gr. protein ; 22 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 1,1 gr. yağ; 1,5 gr. lif: 145 mgr. fosfor; 79 mgr. kalsiyum; 6,8 mgr. demir; 6,8 mgr. sodyum; 370 mgr. potasyum; 60 IU A vitamini; 0,37 mgr. B1 vitamini; 0,32 mgr. B2 vitamini; 2 mgr. B3 vitamini ve yüksek oranda folik asit bulunmaktadır.

Bulgur:
Bulgur, 100 Gramının Enerji ve Besin Değerleri Besin Öğeleri Enerji (kal) 354 - Karbonhidrat (g) 78,2 - Protein (g) 11,8 - Yağ (g) 1,3 - Posa (lif) (g) 1,3 - Potasyum (mg) 315 - Kalsiyum (mg) 36 - Fosfor (mg) 310 - Demir (mg) 4,5 - B1 Vitamini (mg) 0,2 - B2 Vitamini (mg) 0,1 - Niasin (mg) 5 - Kolesterol (mg) 0.
 
Back
Yukarı