Yediğiniz Yumurtalara dikkat ediniz !! (Önemli)

Hymenalos

Yeni Üye
Çin'de bir eve baskın yapan yetkililer burada, sağlığa zararlı olan yapay yumurta üretimi yapıldığını tespit etti...
Çinli yetkililer, yumurtaların yapımında endüstriyel kimyasallar ve katkı maddelerinin kullanıldığını açıkladı.

Kimyasal yumurtalar, gerçeğinin 5'te 1'ine mal oluyor. Uzmanlar, yapay yumurtaların kabuğunun kalsiyum karbonattan, içininse sodyum aljinat, şap, jelatin ve yenebilir kalsiyum klorür ile renklendiricilerden yapıldığını belirtti.

Yapay yumurta karaciğer, beyin ve sinir sisteminde rahatsızlıklara sebep oluyor

http://www.ilginchaber.com/ilginc_haberler/4910-yumurtaninda-yapayini-yaptilar.html

• Like
Reactions: Azi
zaten şimdi yediğimiz tavukda yumurtada tam doğal değil....civciv e hormonu basıyorlar 10 günde civciv tavuk oluyor, gerçek tavuk eti yiyenler bilir tavuk eti tam beyaz olmaz,biraz kırmızı olur....

türkiyede böyle birşey olucağına ınanmıyorum çinde bu tur şeyler ucuz adamlar yapıyorlar ama turkıyede uüraşmazlar dıye dusunuyorum

birde yumurta alınca marka almaya dıkkat edelım onaylanmış yumurta alalım sorun olmaz

onun dışında horman vb. şeyler var buna yapıcak birşey yok köy yumurtasıda şehırlerde bulmak cok zor bulsakta çok pahalılar

Dediğin gibi onaylanmış marka yumurtalar almak lazım çünkü burası türkiye milletimizin sağı solu belli olmaz bizimkilerin aklı birtek paraya çalışır :)

Çinli tavuklardan çıkan yumurtaları yememeliyiz :)

Son düzenleme:
haftasonları bizim sokakta pazar kuruluyor bol bol köy yumurtası alıyorum orada,biraz daha pahalı ama değer bence

geçenlerde sürekli alışveriş yaptığım yumurtacı yanındaki müşsteriye bir adamı göstererek anlatıyordu.adam pazar kurulduğunda elinde sepet ve içinde samanla benim yumurtacıya geliyormuş ve koliden yumurtaları alıp sepete diziyormuş.sonrada organik köy yumurtası diye tanesi 50 kuruştan satıyor.bizdeki sahtekarlık ancak bu kadar oluyor.

geçenlerde sürekli alışveriş yaptığım yumurtacı yanındaki müşsteriye bir adamı göstererek anlatıyordu.adam pazar kurulduğunda elinde sepet ve içinde samanla benim yumurtacıya geliyormuş ve koliden yumurtaları alıp sepete diziyormuş.sonrada organik köy yumurtası diye tanesi 50 kuruştan satıyor.bizdeki sahtekarlık ancak bu kadar oluyor.
bizim bakkal dediğinizi yapıyor dia dan yumurtaları alıyor bakkalda sepetin içine saman koymuş birde makatten tavuk oyuncakları koymuş köy yumartası dıye pahalıya satıyor ama ben köy yumurtası gormus bırı olarak farkı hemen anlıyorum ve dıadan aldıgınada şahit oldum :D

Back
Yukarı