Bu sabah foruma girdiğimde "1 mesajına 4 teşekkür" yazını görünce şaşırdım:shock:
Sonra buraya baktım ve güldüm, mutlu oldum, değişik bir sevinç yaşadım
Tarifimin beğenilmesi beni mutlu etti ve yenilerini yazmaya teşvik etti.
Biliyorum body acı sporudur, tat 2. plandadır; ama bi yere kadar değil mi arkadaşlar

Hergün yediğimiz şeylerin en azından damak tadına az da olsa hitap ediyor olması lazım.
Gelelim 2. tarifimize.
Bizim için en önemli noktalardan birisi vitamin ve minerallerdir. Ben günde 1 porsiyon mevsim sebzelerinden oluşan bir salata yiyorum. Tabi proteinimi de unutmuyorum

Nasıl mı?
Öncelikle arkadaşlar, kendim uyguladığım birşeyi söyleyeyim, mevsiminde olmayan sebzeyi yemeyim. Mesela kışın domates! Zaten çoktandır bilgisayardan çıkma domatesler yiyoruz. Bunların etkileri gün geçtikçe görülmeye başlıyor.
Ahmet Maranki' nin kitabında okuduğum bir bölüm vardı, genetiğiyle oynanmış sebzelerin zararlarından bahsediyordu.
Ülkemizde son zamanda artan tüp bebek uygulamalarının ve bu konuda karşılaşılan zorlukların nedeninin azımsanmayacak ölçüde genetiğiyle oynanmış tohumlara bağlı olduğunu söylüyordu.
Döl vermeyen tohumlardan yetiştirilen meyve ve sebzelerin aynı özelliği insanlara taşıdığından bahsediliyordu.
O yüzden en azından mevsimi değilse o meyve veya sebzeyi tüketmeyin derim.
Gelelim tarfimize...
İlk önce ben salatama marul,iceberg veya türevi şeyler; domates( sadece yaz mevsiminde),sarmısak koyardım. Siz keyfinize ve damak zevkinize göre bunu çeşitlendirebilirsiniz.
Yine damak zevkinize göre tuz, tercihe göre limon, zeytinyağı vs...
Geliyoruz protein kaynağımıza:arrow:
Tabi ki tavuk göğsü:lol:
Tavuk göğsünü ufak parçalar halinde(Yarım kesme şeker kadar) doğruyoruz. Sonra tavaya biraz su ve hemen peşine biber salçamızı ekliyoruz. Biber salçası yoksa domates salçası da olur. Yanlız tabi ki biber salçasıyla daha bir lezzetli oluyor
Salçayı suda erittikten sonra damak tadına göre karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, köri vs... koyuyoruz. Daha sonra tavuklarımızı ekliyoruz ve teflon tavamızın ağzını kındırık bir şekilde kapatıyoruz.
Ocağın altı orta olsun. Arkadaşlar suyu fazla koymayın ama tavadaki su bitmeden ekleyin. 2-3 dakikaya bir karıştırın.
Olup olmadığını anlamak için çok basit bir yol, tadına bakın
Genelde pişme süresi 15 dakikadır. 10 dakikadan önce tadına bakıp boşuna çiğ tavuk yemeyin
Tavuklarımız olduktan sonra boşaltın salatanın içine, hem de sosuyla birlikte
Eğer yağ oranınız düşükse veya biraz daha lezzetlendirmek isterseniz üzerine biraz mayonez(%65 gibi bir yağ oranına sahip) ve biraz da karbonhidrat için üzerine kepek ekmeği doğrayın.
Yok böyle bir lezzet diyorum.
Afiyet olsun...