Yeni başlıyorum beslenme programım

Arkadaşlar 20 şubatta fitnessa başlıyorum beslenme programım antrenman öncesi 4-5 yumurta beyazı,süt,yoğurt 1-2 kaşıkta fıstık ezmesi yiyeceğim antreman sonrası 2 ölçek whey protein alacağım akşamda makarna yiyeceğim olur mu ?

Bu arada kilom 75

Merhaba, öncelikle amacının ne olduğunu yazarsan daha detaylı yardımcı olabiliriz. Boyun kaç, kilo vermek,kilo almak mı istiyosun kilo alarak kas kütlesi kazanmak istiyorsun diyelim. Kalori, protein, karbonhidrat hesabını yapıp ona göre beslenme programı hazırlamalısın. Örneğin 75*1.5= 112 gram protein alman gerek en az günde. Bunun 300 gramını tavuktan alsan 60 gram 5 yumurta beyazı alsan 15 gram toplam 75 gram üstüne whey içerek rahatlıkla tamamlayabilirsin. Az ve sık yemelisin kaliteli yağlar almalısın örneğin kuruyemişler makarna,pilav,kepek ekmek gibi besinlerden karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilirsin dediğim gibi forumu biraz araştırp okursan kendine bir beslenme programı hazırlayabilirsin.

Boyum 1.88 dostum kas kütlesi kazanmak istiyorum yumurtayı sarısıyla beraber yesem olur mu peki o zaman 5 yumurta 30gr protein alıyorum herhalde yulaf ezmesi yesem süt ile sonra lor peyniri felan yesem antreman sonrasında whey protein alsam akşamda makarna yesem olmaz mı ? et,tavuk olmadan olmaz mı?

Ben yumurtayı sarısıyla birlikte yerim 5 adet. Et, tavuk olmadan olur ama ne kadar güzel olur orasını bilemem. Ben kırmızı eti ayda 1 kere belki yerim onun haricin de hergün tavuk göğsü 300 gram kadar.Yulaf ezmesi gayet iyi bi karbonhidrat kaynağıdır. Lor peyniri de işini görür.

Tavuk göğsü yerimde her gün yiyebilirmiyim bilmiyorum yulaf ezmesinde proteinde var sütle beraber güzel olur bro:yum Peki yumurtayı haşladıktan 2-3 saat sonra yesem olur mu buzdolabında bekletsem besin değerleri kaybolur mu?

Hayır dostum kaybolmaz rahatlıkla yiyebilirsin. Sana bi tavsiye ilk aylar da beslenme konusun da çok sıkıntı çekebilirsin ama buna alışabilirsin biraz zorlanıcaksın ama değicek emin ol. Ben günde 300 gr yiyorum demiştim mesela 8.5 tl 600 gr tavuk göğsü bim de en kötü ihtimal 9 lira diyelim günde 4.5 tl yapıyor ekonomini sarsmaz o yönden endişeliysen ama tat konusun da tavuk sosları var barbekü sos var ara da tavada kızartırsın arada haşlarsın 2 öğün de götürürsün 150 gr olarak onu yemek çok zor gelmez emin ol. Yulaf ezmesin de protein var fakat biz bitkisel proteinlerle pek ilgilenmiyoruz açıkcası hayvansal proteinler her zaman daha iyidir yumurtanın içindeki amino asitler falan yulaf ezmesi için de sütü ısıtıp yulafa dökebilirsin üstüne muzu parçalayıp tarçınla tüketebilirsin. Bu arada sabır sporuna hoşgeldin :)

Cevapların için çok teşekkür ederim dostum spor salonu 20 şubatta açılacak hemen başlamak istiyorum protein tozunuda sipariş ettim.

Rica ederim. Protein tozunu 2-3 ay sonra kullansan daha iyi verim alabilirsin ilk 2-3 ay adaptasyon süreci o süreden sonra artık ciddi anlam da gelişme gösterirsin şimdi kullanırsan pek verim alacağını sanmıyorum ama besinlerden karşılayamıyorsan kullanabilirsin ama yine de 2 ay sonraya sakla derim hiç olmadı 1 ay olsun :)

Back
Yukarı