Yeni Başlıyorum - Kilo Alma - Full Body

Merhabalar yaşım 17 1.85 boyunda 60-61 kilo civarındayım. Size 2 sorum olacak. Bu yıl spora başlamaya karar verdim. Hesaplamam kadarıyla her gün 3300-3400 civarı kalori almam gerekicek. Bunun için kendime bir beslenme düzeni hazırladım fakat kafamda antreman üzerine sorular var.
Birçok şampiyonluğu bulunan Bilgehan Koç'un youtebedaki bir videosuna '' Hocam spora yeni başlamış kilo almak isteyen biri compound egzersizlerle mi çalışmalı, ,izole egzersizlerle mi? '' şeklinde yorum attım. Ve kendisi '' Full body yapıp 1 gün dolu 1 gün boş şeklinde, adale başına 1 temel 1 izole hareket yapmalı. '' şeklinde yanıt verdi.
1)Başlangıç seviyesi olarak hangi Full Body programını uygulamalıyım?
2)Okulda ara öğün olarak hangi besinleri yemeliyim?

1) fazla bilgim yok ama fikir vermesi icin. Agirsaglamin 5*5 antrenman programi var o olabilir.
2) beslenme programini atar misin ben de kilo alma icin bir seyler hazirliyorum fikir verir.
okula gotureceksen eger vaktin varsa yemeye direkt ogun goturebilirsin. eger onlari goturemiyorsan ton baligi, meyve, tam tahilli dilim ekmek arasina fistik ezmesi, karisik kuruyemis(sokta amigo var lux karisimin 100 gr 600 kalori) veya yer fistigi o da ~500 kalori falandi. Bu tip alternatifler olabilir.

1) fazla bilgim yok ama fikir vermesi icin. Agirsaglamin 5*5 antrenman programi var o olabilir.
2) beslenme programini atar misin ben de kilo alma icin bir seyler hazirliyorum fikir verir.
okula gotureceksen eger vaktin varsa yemeye direkt ogun goturebilirsin. eger onlari goturemiyorsan ton baligi, meyve, tam tahilli dilim ekmek arasina fistik ezmesi, karisik kuruyemis(sokta amigo var lux karisimin 100 gr 600 kalori) veya yer fistigi o da ~500 kalori falandi. Bu tip alternatifler olabilir.

Beslenme programı değilde düzen gibi kafamda oturtturdum, yazıya dökülmüş birşey değil. Her sabah tahin pekmez ve yumurtayla beslenen birisiyim, okulda ara öğünlerde kuruyemiş yemeyi düşünüyorum fakat okula makarna da götürsem absürt kaçar mı diye şüphem var. Antremandan sonra 1000 kalorilik shake hazırlamayı düşünüyorum, youtube'da Yüksel Murat Şener'in tarifi olan. Günde 2-3 öğün makarna, pilav tüketirsem yeterli karbonhidratımı alırım.

Gerekli makrolari olustur oyle duzenle. O shake biraz agir oluyor bi kere denedim. O cocuk gunde 4000 den fazla kaloriyle besleniyor.
Dagilimi iyi yap. Gerci ne okusam dagilim degisiyor. Bazisinda %50 kh bazisinda %60 kh yaziyor nereye guvenecegimizi sasirdik.

Ogle aran uzunsa ya da yemek yiyebilecek kadar vaktin varsa gotur. Ilk basta farkli karsilarlar ama zamanla alisilir. Onlar icin degil kendin icin yapiyorsun bunu.

Back
Yukarı