Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni başladım 16 yaş programım hakkında yorumlarınız
Aşağıdaki programı Muscle and Fitness dergisinin 101 Workouts adlı yayınından aldım. Benim amacım kaslara hacim kazandırmak ve kilo almak. Yaş:16 Kilo:50 Boy:1.70 ve karateyle ilgileniyorum. Bildiğiniz gibi kışın okulum var. Bu yüzden okul öncelikli benim için ama aynı zamanda düzenli bir programla vücudumu şekle sokabileceğimi düşünüyorum.
Program:
Pazartesi-Göğüs ve Triceps
Salı-Bacak
Çarşamba-Dinlenme
Perşembe-Sırt ve Ön Kol
Cuma-Omuz ve Karın
Programın tamamı ekte mevcuttur.
Ben bu programı 5 ve 3 kglık dumbelllar ile yapıyorum.
NOT: Programdaki hareketlerin tamamı dumbell ile yapılmaktadır.
NOT:Muscle and Fitness 101 workouts dergisi pdf şeklinde internette mevcuttur.Toplam 149 sayfa olup içerisinde çok yararlı bilgiler vardır.Yalnız dergi ingilizce.
Benim bir kaç sorum olacak;
1-Bu programa ek neler eklenebilir?
2-Uzmanlar programa baktıktan yorumlarını belirtsinler lütfen.
3-Bu programı ne kadar süre sonunda ve nasıl değiştirmeliyim?
gögüs ile beraber triceps çalışmak yerine biceps çalışırsan daha faydalı olur diye düşünüyorum. gögüs çalışırken tricepslerin ziyadesiyle yoruluyo ardından da triceps hareketleri girince performans eksikliği olacaktır tam verim alamayabilirsin triceps antremanından. gögüs ile beraber biceps çalışılmasını daha mantıklı buluyorum
Bence tam aksine. Büyük kasları haftada 1 kez çalıştırmak gerektiğinden göğüs çalışılan günün haricinde yapılacak triceps antrenmanı haftada 2 gün gibi olur. Göğüsle triceps sırtla biceps çalışılır genelde haftada tek gün olsun diye. Sonuçta önemli olan kasları zorlamak. Çok yüksek ağırlık kaldırmak değil.
ama şu da var. mesela ileriki zamanlarda tek bölge çalışılmaya başlanıyo. nedeni nedir tabi birden fazla nedeni var ama bi nedenide taze güç denilen şeyi sağlayabilmek. yani ilk çalıştırdığımız bölgeye taze güç ile giriyoruz ama daha sonrasında enerjimiz azalmaya başlıyo ve diğer bölgeleri tam kapasite çalıştırabilmekten uzaklaşıyoruz. bende olaya bu mantıkla yaklaşıyorum gögüs çalışırken enerjimiz azalıyo zaten. bi de gögüs çalışırken tricepsleride iyice yorunca tam kapasite bi şekilde tricepsi direk vuran hareketlerine giremiyoruz. tabi bu sporda kesin doğrular yoktur bunlar benim görüşlerim yanlış anlaşılmasın
Yorumlar için herkese teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum. Göğüs hareketlerini yaparken 3 kg ile yaparsam hareketleri rahatlıkla tamamlayabiliyorum hatta istersem tekrar sayısını arttırabiliyorum. 5 kg ile denersem belirtilen tekrar sayısını tamamlayamıyorum. Şimdi ben 3 kg ile hareketleri tam verimli ve düzenli olarak yaparsam mı daha çok hacim kazanırım yoksa 5 kg ile hareketi tamamlayamasam bile kasları zorlayarak mı?
zamanında sabit dumbbellar ile yaparken 8 kg vardı çogu hareketi yapamazdı her sette neredeyse cheat kokuyodu ama zamanla kaldırabilir düzeye geldim yani bana sorarsan kasları yormayan 3 kg yerine 5 kg ile yapmalısın derim. tabi bu benim fikrimdir