Yeni başladım 44 yaşındayım gelişimim için nasıl bir vücut geliştirme programı uygulamalıyım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mlafci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mlafci

Üye
Merhaba,
Az da olsa geçmişte bir spor tecrübem var. Pandemi süresince spordan uzak kaldım , bu süreçte bir miktar kilo aldık. Spor salonuna tekrar kayıt oldum ama yaşımda ilerlediği için inanın ne yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum. Aşağıda yer alan ölçümler ışığında gelişimime katkı sağlayacak verimli bir program oluşturabilir misiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun...
Yaş 44, Kilo 84 kg, yağ oranı %20,9 , kas kütlesi 63,1 kg, bel 101 cm, kalça 106 cm

Bence bu yaştan sonra ağırlıkların altına girerek kas gelişimi yerine hafif girerek zinde kalmak için spor yapabilirsiniz.

Bence bu yaştan sonra ağırlıkların altına girerek kas gelişimi yerine hafif girerek zinde kalmak için spor yapabilirsiniz.
Açıkçası bu fikre katılmıyorum, 44 yaşındayım ve yaklasik 2,5 sene önce spora başladım ve aldigim en iyi kararlardan biri. 1,5 yıl kadar ağırlıkların altına girdim, temeli oluşturdum, son 1 yıldır da calisthenics ile ilgileniyorum. İlk 1,5 seneye profilimdeki linkten, sonraki döneme de
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=18vf2tq9isahk&utm_content=kc4dv8m adresinden ulaşabilirsiniz.

Back
Yukarı