Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

mrb arkşlr.ben ilk başta kilo almak için bady e başladım.1 ay kadar oldu.boyum 1.81 kilom 59 du.1 ayın sonunda ölçüm yaptık,şu an 60.2 kiloyum,göğüs ve omuz üçer,pazular ikişer cm büyüdü,belim 1 cm küçüldü.ancak bacaklarımda hiçbi gelişme yok başladığım gbiyim.bide benim düzgün beslenme konusunda sıkıntım var,öğrenci olduğum için günde 5-6 öğün yemeye maddiyatım kaldırmıyor.h.sonları ewde olduğumda yiyebiliyorum ancak.ii beslenemedğim içinde içim rahat etmiyor,boşuna çalışıyorum gibi gelio bazen.bi de ölçülerdeki artma ikinci üçüncü ay devam edermi aynı oranda sizce.mesela omuz 3 cm büyümüş 1 ayda,3 ayın sonunda 9 cm büyümüş olabilirmi bu normalmidir ,çünkü baya bişi bence 9 cm.
şimdiden tşkkrler werceğiniz cwp için wermezsenizde canınız saolsun...

mrb arkşlr.ben ilk başta kilo almak için bady e başladım.1 ay kadar oldu.boyum 1.81 kilom 59 du.1 ayın sonunda ölçüm yaptık,şu an 60.2 kiloyum,göğüs ve omuz üçer,pazular ikişer cm büyüdü,belim 1 cm küçüldü.ancak bacaklarımda hiçbi gelişme yok başladığım gbiyim.bide benim düzgün beslenme konusunda sıkıntım var,öğrenci olduğum için günde 5-6 öğün yemeye maddiyatım kaldırmıyor.h.sonları ewde olduğumda yiyebiliyorum ancak.ii beslenemedğim içinde içim rahat etmiyor,boşuna çalışıyorum gibi gelio bazen.bi de ölçülerdeki artma ikinci üçüncü ay devam edermi aynı oranda sizce.mesela omuz 3 cm büyümüş 1 ayda,3 ayın sonunda 9 cm büyümüş olabilirmi bu normalmidir ,çünkü baya bişi bence 9 cm.
şimdiden tşkkrler werceğiniz cwp için wermezsenizde canınız saolsun...
Mesajlarınızda kullandığınız dile lütfen dikkat ediniz.
Daha açık ve düzgün bir Türkçe kullanmanızı rica ederim.

Öncelikle herkese selam;
-Ben vg ye başlayalı 1.5 ay falan oldu..Salondaki hocamın kılo eksiğimin olduğunu söyledi ve bana super mass önerdi aldım..ilaca baslamadan önce 50 kıloydum..ve başlayalı 1 aydan sonra tartıda 59 kgyi gördüm..sanırım iyi sonuç almışım..bu arada boy 1.73 kilo 59...yağ oranı %7...Çevremdekılerın duyumu ve ayna karşısında kendime bakıncada hem geliştiğimi hemde kilo aldığımı farkediyorum...en büyük gelişmeyide bicepslerde aldım 27 santimden 32 santimi gördüm...Supermass bitmek üzere...Sanırım supplemente başlamam gerektiğini düşünüyorum...Hocalarımdan isteğim bana bi supplement önermeniz..Parasal duruma gelince pek parlak söylenemez aileden ayrı öğrenci hali :D Şimdiden Teşekkürler :)

kilo almak için Supplement gerekli mi

Arkadaşlar bu spora yeni başladım. 2,5 aydır fitness+hafif ağırlık programı çalışıyorum (haftada 4 gün). Bu hafta tamamen ağırlık programına başladım. Ancak yeterli şekilde beslenenediğimi düşünmekteyim, düzenli yemek yememe rağmen çok fazla yemek yiyen birisi değilimdir. öğle yemeğinden sonra birşey yemiyorum ve akşam iş çıkışı 1tane kek yiyip spor yapıyorum ve gece 9-10 gibi hafif yemek yiyip yatıyorum.

boy: 180 cm
kilo: 75 kg

spor salonundaki eğitmenler takviye amaçlı suplement almamı önerdi. siteden araştırabildiğim kadarı ile ON ve Universalden genelde memnun kalındığını anladım. biraz kilo almak ve kas kütlemi artırmak amacıyla Optimum Nutrition Serious MASS veya Universal Nutrition Gain Fast 3001 kullanmayı düşünüyorum.

1. Suplement almak için 2,5 ay erken mi? sizce almalımıyım.
  2. bu ürünleri kullanmamı tavsiye edermisiniz, ve ya alternatif sunabileceğiniz bana daha uygun bir ürün varmıdır.(Karbonhidrat yerine protein ağırlıklı veya daha farklı bişi...)
  3. Bu kilo aldırıcı takviye ürüne ek olarak farklı şeyler kullanmalı mıyım, amino asit, creatine vb..
Teşekkür ederim.
Engin

arkadaslar yeni basladım evde calısıyorum ben kilo almak istiyorum 20 yasındayım 1.76 boy ve 58 kilo:s önerileriniz ne olurrr?iyi bi protein meselaaa?bide program önerisi bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum

birşey sormak istiyorum.weight gainer ürününü spor yapacağım günlerde 4*4 şeklinde yani 16 yemek kaşığıyla almanın vücuda zararı olur mu?

Öncelikle herkese selam;
-Ben vg ye başlayalı 1.5 ay falan oldu..Salondaki hocamın kılo eksiğimin olduğunu söyledi ve bana super mass önerdi aldım..ilaca baslamadan önce 50 kıloydum..ve başlayalı 1 aydan sonra tartıda 59 kgyi gördüm..sanırım iyi sonuç almışım..bu arada boy 1.73 kilo 59...yağ oranı %7...Çevremdekılerın duyumu ve ayna karşısında kendime bakıncada hem geliştiğimi hemde kilo aldığımı farkediyorum...en büyük gelişmeyide bicepslerde aldım 27 santimden 32 santimi gördüm...Supermass bitmek üzere...Sanırım supplemente başlamam gerektiğini düşünüyorum...Hocalarımdan isteğim bana bi supplement önermeniz..Parasal duruma gelince pek parlak söylenemez aileden ayrı öğrenci hali :D Şimdiden Teşekkürler :)

kardes bu super mass dediğin ne tam olarak

edit : kişilere nickleri dışında hitap yasaktır!

Son düzenleyen: Moderatör:
sLm arkadaşLar..
foruma yeni katıLdım ve herşeyi inceLiyorum.. ama bu kadar okumamın boşa gitmemesi için bi sorum oLacak...
1 ay kadar bi sürede gözLe görüLür biçimde koL kası ve karın kası yapmam mümkün mü ?? ayrıca kiLo da aLmam Lazım.. yani kısaca vücudumu şekLe sokmak istiyorum..
bunun için iLLa spor saLonu ve iLaçLar şartmı ??
doğaL besLenerek ve ewde çaLışarak başaramazmıyım ???
boyum 1.82 kiLom 76 ve 18 yaşındayım..

eer gerekLiyse şunlarıda söyLüyorum.. ::
çok yemek yerim fazLa ayırt etmem ... devamLı futboL ve basketboL oynarım ..
bu sayede boyum uzadı ama kiLo ve vücut yok..

öneriLerinizi merakLa bekLiyorum.. teşekkürLer..

bence azda olsa toparlanma olr öle resimlerdeki gibi olmaz ama yinede kaslanırsın 3-4 kiloda alabilirsin 1 ayda ben aldım şahsen 2.ayımdayım şuan. salona gitmelisin bence 1 ayda evde zor. ve ii beslenmen gerekli forumdaki beslenme ile ilgili başlıkları okumanı tavsiye ederim

bence azda olsa toparlanma olr öle resimlerdeki gibi olmaz ama yinede kaslanırsın 3-4 kiloda alabilirsin 1 ayda ben aldım şahsen 2.ayımdayım şuan. salona gitmelisin bence 1 ayda evde zor. ve ii beslenmen gerekli forumdaki beslenme ile ilgili başlıkları okumanı tavsiye ederim

öneriLerin için teşekkür ederim.. saLona gitmek en iyisi gaLiba.. ama zamanım pek oLmuyo.. :( sabahları kşuya ve antreman başLıcam .. yarın iLk iç 7 de kaLkmak ve biraz KG City de turLamak xD mp3 süz de oLmaz tabii xP xD

bende 1.83 boy 59 kiloydum su an 3. ayımdaym ve yaklasık 66 kiloyum çalısıorm öle cok sık yemek yiyemiorm seriuss mass kullandm 2.5 kg lik düzenli olarak ve su anda biotech gainer la optimum whey kombo yapıorm düzenli olarak kullanırsanız günde en az 3 öğün yemek yerseniz düzenli spor yaparsnz kilo sorun deil sabır gerekli

mrb ben 19 yasındayım 50 kilo 172 boy.. nasıl wallamı demeyin ewet aynen öle 53 klodan 50ye düşdüm nası basardımsa...mersinde cok sıcak ter resmen akıyo...birsüredir düzenli olarak kosuya gidordum artı esneme harektleri flan yapıodum...salona yazılmayı dşüşnüorum ama neyenasıl baslıyacaım hiç bir fiikrim yok.ilk sorununm kilo almak ikincisi kiloyu göbeğe almamak..ne önerirsiniz .şimdiden teşekkürler..

edit : yazım diliniz kurallara uygun olmalıdır..

Son düzenleyen: Moderatör:
dambıl çalışma

konu8yla ilgili arama yapınız bir çok başlık işinizi görecektir.

mrh benim boy 1.70 civarı kilom 54 ve bayanım.biraz kilo almak istiyorum ama şimdiye kadar üst taraftan hiç alamadım,kollarım zayıf toparlamak istiyorum bunun içinde dambıl seti aldım.nasıl çalışmalıyım? resimli anlatımlı bilgileri nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

mrh benim boy 1.70 civarı kilom 54 ve bayanım.biraz kilo almak istiyorum ama şimdiye kadar üst taraftan hiç alamadım,kollarım zayıf toparlamak istiyorum bunun içinde dambıl seti aldım.nasıl çalışmalıyım? resimli anlatımlı bilgileri nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

kilo almak için
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-lay-p-kilo-t8696.html?t=8696&highlight=kilo+almak+i%E7in

Dumbell ile çalışma programı
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html

Arama butonunu kullanırsanız soracağınız soruların cevaplarını daha rahat bulacaksınız.

Merhaba sevgili bodyforumtr üyeleri, abilerim ve kardeşlerim...
Yaklaşık 1 aydır forumu takip ediyorum ve bu hep bu gunu bekledim yazmak için. Başlıyorum...

Çocuklugumdan beri, kendimi bildim bileli zayıfım. Boyum 181cm dir. Ve kilomun bugune kadar 65 in üzerine çıktıgını görmemiştim. Biraz kambur ve çelimsiz bir görünüşe sahiptim.

O komşunun tavsiyesi, şunun önerisi derken 5 yıl önce bir diyetisyene gitmiştim ve bana bir program yapmıştı. Listeye tam anlamıyla uyamamıştım zaten dersaneye gittiğim üniversiteye hazırlandıgım için bir ayda nerdeyse 1,5-2kg alabilmiştim. Nitekim diyetisyen abla metabolizman hızlı diyerek "gnc" nin weight gainer ını önermişti. Tabi bende bütün umudu weight gainer dan arayıp yemeğe fazla asılmadığım için hep yerimde saymıştım ve o gun bugundur hep 64-65 kg arasında seyretmiştim.

Yıllardır kendimle barışık olamadım. 23 yaşındayım. Ne şort giydim bugune kadar ne bişey. Tatile denize hep utana sıkıla gittim bugune kadar. Ama biraz mutlu sonla bitireceğim bu cümleleri :)

Ve suan buraya kadar bu yazdıklarımı okuyan herkim ise çok teşekkür ediyorum.

Gelelim 1 ay öncesine. Evet temmuzun başında artık kafaya koydum ve dedimki bende bu tartıda 70 li 80 li kiloları görmezsem banada adam demesinler. Ve bu gazla beraber gerek vücut yapmış bir iki insana gerekde değerli forumunuzdan olmak üzere birçok bilgi edindim. Ve kendime bir yemek programı yaptım. "Bir internet sitesinden 6ıbs ağırlığındaki serious mass weight gainer siparişi verdim." Ve flexor hocamızın bahsettiği evde dumbell ile çalışma programı için gittim 3kg lık 2 adet dumbell aldım TEMMUZUN 1 inde...

Boyum 181cm yukarıdada söylemiştim. Ve kilom ise 63-65 arası birşey idi. Bugun ayın 24ü ve suan yaklaşık 70 kg'ım sevgili abilerim :D:D Ve çok mutluyum. Fakat çokmu hızlı gittim diyede aklıma birçok soru takıldı. Çünki artık 4 saat bile aç kalamıyorum. Kendimi durdurabilirim heralde değilmi ? Amacım şuan durmak filan değil ama birşeyleri sağlıksız yapmakta istemiyorum. Nitekim bende göbekde oluştu. Şimdi yemek programımı ve birazcık modifiye ettiğim flexor hocamın evde çalışma programını nasıl ne ölçülerde kullandıgımdan bir bahsedeyim. ve ardından gercekten yazmaktan yoruldum arkama yaslanıp değerli cevaplarınızı beklemek istiyorum:)

*Sabahları 10-10buçuk gibi kalkıp 2 kaşık pekmez kaşıklıyorum aç karnına.

*Kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta. (Beyazı midemi bulandırdığı için birtanesinin beyazını yemiyorum:)
2-3 kibrit kutusu beyaz peynir, kaşar peyniri, bal vs başlarda ekmeğe de abanıyordum. Şimdi ekmeği azalttım.

*Kahvaltıdan sonra eczaneden aldığım balık yağı hapından günde birtane içiyorum.

*Saat 1 de 330 ml süt ile yarım ölçek serios mass' i çakıyorum. (Öncelerden suyla ve günde 4 defa içerdim, son bir haftadır süt ile günde 3 kez kullanıyorum.

*Saat 3-4 gibi bir tabak dolu dolu sade yada ton balıklı makarna ( bazen es geçebiliyordum fakat son 1 haftadır hiç sekmiyor)

*Saat 7 gibi birdaha makarna.

*8 gibi serious mass

*8bucukta antreman

*Antreman biter bitmez gainer çakıyordum yarım saat sonrada tavuk göğsü... fakat günde 4 defa gainer kanatimce çok gibi oldugundan gainer yerine artık yarım kilo süt çakıyorum. Ve ardından yine tavuk ve bir yada 2 kutu ton balığı

*Ve yatmadan önce belki biraz makarna ve ardından gainer yada sadece gainer...

Not: Son 1 haftadır 2 günde 1 paket makarna ve günde 1 lt süt düzenli tüketiyorum.
İçtiğim süt tam yağlıdır, kahvaltıda yediğim peynir tam yağlıdır. Bende sıfır yağ oldugu için biraz cahil mantıgına kaçıp yağlı yemeninde öyle böyle birşekilde kilo yapabileceğini düşünmüştüm. Bilmiyorum ne dersiniz?

GELDİM ÇALIŞMA PROGRAMIMA :

İlk başladığımda 3'er kilolarla 4x8 yapıyordum fakat son setin son tekrarını bırak, bu ağırlıklar beni hiç zorlamadığından ikinci hafta 4*16 ya çıkarmamla beraber hamlamalar oldu:) Ayrıca 4*16 yaparken göğüsten yada omuzdan sonra kol çalışmak beni fazla yoruyordu ve antreman 1buçuk 2 saati buluyordu ve bende kol çalışmalarını son birhaftadır programdan çıkarır gibi oldum. Ve kol çalışmasını nereye sıkıştırayım bilmiyorum. Ayrıca şimdilerde son setlerde 16 yı 24e çıkardım ve kasların yandıgını hissettim. Doğru yapıyorum galiba...

En son pazartesi göğüs çalıştım, çarşamba omuz... Peki ya gerisini nasıl yapsam?
Ve bu göbeği ne yapsam?
Son olarakta gidişatım iyimidir kötümüdür nasıldır?

Bu arada en başlarda kambur bir görüntüm var diyordum. Kamburluktan şuan eser yok. Sırtım bilardo masası gibi olmak üzere :) Her sabah kürek kemiklerim içeri girecek şekilde kollarımı geri atıyorum ve o bölge ısınana kadar bunu tekrarlıyordum. Ve ardından 10-20 ters mekik. Bunuda nette biryerde okumuştum:)

Hepinize çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın... Adım ayberk..
En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyor olacağım. Saygılar, sevgiler...

Son düzenleme:
Back
Yukarı