Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

Foruma yeni katıldım uzun bir süre buralardayım artık bench_O Hocalarıma ve arkadaşlarıma bir sorum olacaktı dün ilkkez body'ye başladım. Gittiğim solunda hoca bana zayıfsın kilo alman lazım dedi ve 200 TL'lik bir kilo aldırıcı önerdi bunu 1-2 ayda bitireceksin ve sonunda 7-8 kilo alacaksın dedi (ama bu kilolar karın bölgesinde yağ olarak değil kollarda kas falan dedi) daha sonra bir markanın protein tozunu önerdi bu kilo aldırıcığı bitirdikten sonra bunu içersin dedi. Ben forumda birçok yazı okudum hemen protein tozu kullanmayın denmiş daha bana ilk günden protein tozu önerdiler ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler
Boy:1:78
Kilo:65

Çok net söylüyorum. Hocan tamamen esnaflık yapıyor. Sakın hiç birini alma.

Doğru çalışıp, düzgün beslenildiğinde gıda takviyelerine ihtiyaç kalmadan gelişmek %100 mümkün. İleri seviyelere geldiğinde kullanabilirsin.

Forumun beslenme ile ilgili kısmında istediğin ve işine yarayacak her türlü bilgiye ulaşabilirsin. İmzamdaki 'nasıl kilo alırım diyorsan tıkla' linki de sana yardımcı olacaktır.

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum; hocan esnaflık yapıyor, senden para kazanmak istiyor. başka nedeni yok.

Çok net söylüyorum. Hocan tamamen esnaflık yapıyor. Sakın hiç birini alma.

Doğru çalışıp, düzgün beslenildiğinde gıda takviyelerine ihtiyaç kalmadan gelişmek %100 mümkün. İleri seviyelere geldiğinde kullanabilirsin.

Forumun beslenme ile ilgili kısmında istediğin ve işine yarayacak her türlü bilgiye ulaşabilirsin. İmzamdaki 'nasıl kilo alırım diyorsan tıkla' linki de sana yardımcı olacaktır.

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum; hocan esnaflık yapıyor, senden para kazanmak istiyor. başka nedeni yok.
tüm yazınızı okudum güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Eğer sizin için uygunsa birkaç soru sormak isterim yazınızda antrenman biter bitmez protein tozu önermişsiniz. Ben şimdi protein tozu alayım mı? (body'ye yeni başladım) yani benim salondaki hocanın önerdiği kilo alıdırıcı yerine protein tozu mu almalıyım? Şuan kafam biraz karışık 200 TL iyi bir para heleki öğrenci bir adam için kafa_

Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
kilo almak

arkadaşlar boyun 1.83 kilom 65 falan kilo almak ve vucut geliştirmek istiyorum ama derslerden dolayı 1 aya kadar baslayamayacağım. bu süre bosa geçsinde istemiyorum cok istahsız biriyim o yüzden ek madddelere ihtiyacım var. biraz arastırdım karbonhidrat tozu uygunmus bana. spora baslamadan tozu kullanmaya baslarsam bir sorun olur mu birde önerdiğiniz bir marka var mı? şimdiden teşekkurler

arkadaşlar boyun 1.83 kilom 65 falan kilo almak ve vucut geliştirmek istiyorum ama derslerden dolayı 1 aya kadar baslayamayacağım. bu süre bosa geçsinde istemiyorum cok istahsız biriyim o yüzden ek madddelere ihtiyacım var. biraz arastırdım karbonhidrat tozu uygunmus bana. spora baslamadan tozu kullanmaya baslarsam bir sorun olur mu birde önerdiğiniz bir marka var mı? şimdiden teşekkurler

Dostum bu bi ay içerisinde şınav mekik barfiks yap birazda olsa kondisyon yüklersin spor salonuna gidince daha kolay adapte olursun.

Toz kısmına gelince bi cok arkadaşımızın dedigi gibi ilk 3 ay hatta 6 ay içerisinde toz kullanımına gerek yok. İştah kısmına gelince b vitamini falan alarak iştahını açabilirsin ve başka yöntemlerle.
Beslenmeni dengeye sokarsan sorun kalmaz örneğin ton balığı haslanmış yumurta falan tüketebilirsin ayrıca öğrenci oldugun için kuruyemiş tarzı şeylerde tüketebilirsin kolaylık olur. Spor yapmadan toz kullanma sakın. Diğer söylediklerim yüzeysel olup protein agırlıklıdır. vücut tipini bilmedigim için bu kadar yazabildim.

Selamlar.Forumda bulunduğum zaman içerisinde yeni üyelerin ve sporda yeni olanların en çok kafasını kurcalayan sorunlardan biri olan kilo almayı bi siteden alıntıladım.Kilo almak isteyen yeni bi sporcu bu makaleyi bi kere mutlaka okumalı diyorum;

Kilo Almanın Püf Noktaları
Kilonun fazlası zararlı olduğu kadar çok zayıf olmakta bir o kadar zararlıdır bazı insanlar vardırki metabolizması çok hızlı çalışır işte bu nedenle yediklerini çabuk yakarlar ve kilo alamazlar bazıları genetik bazılarıda başka etkenlerden dolayı kilo almada zorlanır...

Peki kilo nasıl alınır ? Kilo almak için günlük kalori ihtyacınızdan fazla kalori almak gerekmektedir. mesela sizin günlük kalori ihtiyacınız 3000kcal ise siz 4500/5000 yada daha fazla kalori alırsanız kilo almaya başlarsınız fakat buradaki püf noktası şudur aldığınız kaloriyi egzersiz & vücutgeliştirme gibi sporlarla birlikte değerlendirdiğinizde kas kütlesi olarak kilo alırsınız.... asıl olması gerekende budur tıp dünyası kas kütlesi olarak kilo almayı sağlıklı görmekte ve önermektedir yağ olarak kilo almak ilerde damar tıkanıklığı,kalp krizi, vb... sorunlara yol açtığı kanıtlanmıştır elbetteki vücudumuzun yağada ihtiyacı vardır fakat gerektiği kadar alınmalıdır....

Peki kilo alırken nelere dikkat edilmeli ? Eğer gerçekten ciddi bir zayıflığa sahipseniz bir doktora gözükmenizde fayda görüyoruz çünkü aşırı zayıflıkta obezite gibi bir hastalıktır ama almak istediğiniz 5-10kg gibi bir değerse bunu kendinizin oluşturacağınız bir yemek programı ile alabilmek mümkündür.....

Yağ kütlesi olarak kilo almayı kesinlikle önermediğimiz için... sizlere kas kütlesi olarak kilo almanın yollarını anlatmakta fayda görüyoruz.... kas kütlesi olarak kilo alabilmek için önemli olan gıda proteindir.... ama şunuda unutmamalıyız ki sadece protein almak bir işe yaramaz yanında spor yapmakta şarttır....

Vücutgeliştirme sporunun temelinde yatan karbonhidrat & protein beslenme stili size kilo aldırmak için yeterli olacaktır yanlız antreman öncesi karbonhidrat antreman sonrası protein & karbonhidrat alınması daha uygundur. zayıf bir bünyeye sahipseniz antremanda aldığınız karbonhidratı yakacağınız için daha fazla karbonhidrat almak ve antremandan sonra yine karbonhidrat almak hem kas kütlesine enerji verecektir hemde size kalori olarak dönüp kilo almanıza yardımcı olacaktır Sporcunun sevdigi, alisik oldugu besinler tercih edilmelidir. Hacmi az konsantre besinler alinmali, besin degeri yüksek bilesik karbonhidratlar tercih edilmeli, enerjinin artisina bagli olarak hayvansal kaynakli kaliteli protein, vitamin ve mineral alimi artirilmalidir. Ögün aralarinda; kuru kayisi, kuru erik, kuru üzüm gibi kuru meyveler ve findik, fistik, ceviz, badem gibi kuru yemisler alinmalidir. Sütlü veya hamur isi tatlilara kek ve pastalara findik, fistik, ceviz, krema, yumurta, kuru üzüm eklenmelidir. Çay, kahve, kakao ve meyve sulari gibi içeceklere, seker ve süt katilabilir. Bulanti, kusma gibi olumsuzluklardan kaçinmak için yemekler çok yagli olmamalidir (çok yagli besinler, kizartmalar). Yagli besinler ayni zamanda tokluk hissi vererek istahi olumsuz etkilerler. Salata yerine sütlü tatlilar tercih edilmelidir. Kalorisi yüksek, besin degeri düsük bos enerji kaynagi dedigimiz besinler (alkol, kola, gazoz vb.) diyette fazla yer almamalidir Yemek saatleri programlanmali, acele ayak üstü ve gelisi güzel saatlerde atistirma seklinde yemek yenilmemelidir. Sinirlilik hali istahi olumsuz etkileyebileceginden sinirli ve huzursuzken sofraya oturulmamalidir. Kilo almak için karaciger, böbrek bozukluklarina yol açan kansere neden olabilecek ilaçlar (anabolizan vb.) alinmamalidir. Reçetesiz satilan ve dogal oldugu söylenen kilo veren ek besinlerin içerigine dikkat edilmelidir.

--------------******************** sitesinden alıntıdır...-----------------
Peki hocam eline sağlık bilgilerinle bizleri aydınlattığın için fakat benim bir sorum olacak ben 1,5 aydır bu spora gidiyorum ve goğsüm ilk ay 5 cm arttı bacaklarım 2 cm omuzlarım ise 2,5 cm arttı fakat kollarım artıs olmadı ama farkındayımkı guclenıyorum gun gectıkce yaşım 16 ılk gıttıgım gun barbıl curl hareketıne 10 kilo zar zor anca yapıyordum ama şimdi 20 son sette ise 25 kilo yapıyorum kol kasımın hacim alması için daha çok kol hareketlerinemi girmeliyim bilgenirizle aydınlatırsanız sevinirim saygılar...bench_O

Merhabalar ben 21 yasında 1.83 boyundayım 65 kiloyum ve saglam bir supplement kombinasyonu istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

abılerım lutfen bır yardım edın .....

benım sıkıntım ben kılo almak ıstıyorım... 177 boyundayım ve 71 kıloyum... gecenlerde vıtargo karbonhıdrat tozunu onerdıler onu kullanmaya basladım ama salonda calıstıgım zamanlar ıcıyorum oncesı ve sonrası seklınde... hıc bır faydasını goremedım cok agırda calısmıyorum... buna ragmen sankı erıyorum her gecen gun... benı her goren kısının noldu lan sana erımıssın demesı benı dahada delı edıyor... sızce sadece karbonhıdrat tozu kullanmam yanlışmı bunun yanında proteındemı kullanmam lazım veya ne yapmam lazım... nolur birileri bana su konuyu acıklasın bır yardım etsın ne yapmam gerektıgını acıklasın bu ıste profosyonel degılım hatam nerde bende ogrenım saygılarımla cevaplayan cevaplamayan herkese sımdıden tsk ederım...

Spora yeni basladim 2 yildir giden bir arkadasindan program aldim dogru olup olmadigini ogrenmek istiyorum. Haftada 3 gun gidiyorum ilk gun bacak-gogus, ikinci gun omuz-arka kol, ucuncu gun on kol kanat yapiyorum. Spora 10 dk kosarak isinip basliyorum, yer gun her bolumden 4 hareket yapiyorum yani gunde sekiz hareket tapiyorum. Yani ilk gun 4 bacak 4 gogus hareketi yapiyorum. Her hareketi 3 set halinde yapiyorum ilk hafif agirlikla 12, ikinci hareketi 10 kere, ucuncu hareketi 8 kere yapiyorum. Ve spordan once ve sonra whey protein tozu kyllaniyorum. Umarim hersey dogrudur eger bir hata yapiyorsam bilgilendiriswniz sevinirim :)

Merhaba, sitenize ve Spora çok yeniyim.
Ve burda bulunmamın sebebi olarak ta çok zayıfım...
Boyum 175
Kilom 60

Spora bir süredir hafif te olsa devam ediyorum. Başlama amacım kilo almak.
Şu anda 4 kilo aldım başladığım tarihten itibaren ve 70 kilo hedefim.
Her türlü yardımcı olabilecek, öneride bulunabilecek kişiye teşekkür ederim.

Merhabalar ben sporda 1.ayımı doldurdum sayılır 11 martta basladım suan 11 nisan ve basladıgımda 57 idim suanda 60 oldum.Kilo almada ve genişlemede yavaş yavaş gelişiyorum fakat sıkıntım beslenmem dogrumudur.
İşten dolayı 7 -8 gibi spora gidip aksam 11 de cıkıyorum ama geç çıkmam tüm programı uygulayabildiğim anlamına gelmiyor ve mekik ve son hareketlere vakit ayıramıyorum geç olduğu için.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben sabah peynir + taze sıkılmıs portakal suyu
Okul günü ise okula gittiğimdede simit ve ayran
Okul günüyse öğlen çorba
Okul günüyse eve gittiğimde 1 tabak makarna 1 avuç fındık fıstık - spordan sonra full gainer eve gidince tavuk veya makarna + ton balığı
aksam yatarkende full gainer + süt
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İş günü bir tek öyle yemeğim protein ağırlıklı ne verirlerse sabah evdeki peynir + portakal suyu suaralar kilo alıyorum fakat 1 ay olduğu halde spora gittiğimde sonlara dogru halsizlik ve yorgunluk yaşıyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu yıl başları olması lazım iç hastalıklara gittiğimde kan değerlerin iyi dedi bu halsizliği beslenmeye vermişti sizce beslenmem doğrumudur , neler eklemeleyim.

Boy179 kilo59 boyuma göre zayif olduğum için antrenör bana % 60 ı karbonhidrat %40 i protein olan bir karışım almamı söyledi daha hızlı hacim ve kas kütlesi için ama burda ilk 1-2 ay gerek yok yazmışsınız sizce almalı mıyım alırsam hacim ve kas kütlesinde daha hızlı bir gelisme olur mu? 1 hafta oldu spora başlayalı.

Boy179 kilo59 boyuma göre zayif olduğum için antrenör bana % 60 ı karbonhidrat %40 i protein olan bir karışım almamı söyledi daha hızlı hacim ve kas kütlesi için ama burda ilk 1-2 ay gerek yok yazmışsınız sizce almalı mıyım alırsam hacim ve kas kütlesinde daha hızlı bir gelisme olur mu? 1 hafta oldu spora başlayalı.

bence alma. bende senin kilon ve boyundayım. 3 hafta oldu sporla 2 kiloya yakın aldım aç karnına. düzen ve bol karbonhidratlı yiyecekler işini görür.

Aynen yazildigi gibi alma, yemeni duzenle yeterli olacak.

Selamlar herkese öncelikle böyle bir forum hazırladığınız için çok teşekkürler.saatlerdir konu başlıklarını inceliyorum kafam çok karıştı yardımlarınızı rica ediyorum , şimdi nasipse hacim kazanmak istiyorum zayıfım, beslenme listelerini inceledim üç aşağı beş yukarı aynı kilo almak isteyenler için, forumdan bakmama rağmen pek kavrayamadığım sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim..

-destekleyici ürün veya ürünler olarak ne almalıyım?(önerebileceğiniz kaliteli ürünler varsa söylerseniz sevinirim ayrıca) ve kullanımınını kısaca tarif ederseniz çok memnun olurum

-Eve ağırlık istasyonu,bench sehpası ve dumbell seti aldım başlangıç için bu ekipmanlar yeterlimidir? Şimdiden çok teşekkürler..

Back
Yukarı