Yeni başlayan icin, aklima takilan birkaç şey var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fat304h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,
Ben Fatih 21 yaşındayım boy 1.82 kilo 68.Öğrenciyim evdeyim, vaktim var evde spor için.

Bayağı bi arastirma yaptim, 2 sene once falan 3 4 ay spor yapmıştım 60 kilodan 66 67lere çıkmıştım kol ölçülerim cokta olmasada iyileşmişti. Şu an vucudumda kollarim omuzlarim sirtim cılız fakat hafif göbeğim var.
Şimdi ben tekrar başlayacağım birkaç sorum var tecrübeli arkadaşlara.

1- Evde 1 adet Z barim ve yeterince agielik plakam var, 2 dambil, 1 sehpa, 1 kapı barfiksi bunlara ek ne almamı önerirsiniz?

2-Benim öncelikli amacım irileseyim, sporla hayatimi daha duzene sokayim, çalışma prensibi olarak benim icin bulk mu split mi yapmak mantıklı?

3-Ben eskiden çalışırken pump hissedemiyordum, setleri ve tekrarları biraz fazla yapip pump hissedip dayanabildigim noktaya kadar yapsam gelişime olumsuz etki yapar mi?

4-Bu drop set, superset, 5x5 vs bunlar ileri düzey sporcular için midir ben bunlari yapmasam kendim pump noktama göre ayarlasam olur mu yada piramit tarzi sistemler mi yapayim?

5-Arastirdigim bildigim kadarıyla işte 3 ay 5 ayda olacak is değil en az bi 1 2 sene geçmesi gerekiyor gelisiyorum diyebilmek için, ben supplementde alacagim bitince tekrar alabilirim gainer, protein tozu, aminoasit ek baska ne alayım? Ben yine dogal yoldan ihtiyacimi karsilayabildigim kadar karsilarim ama üstünü ek besinle yapacağım öneriniz nedir.

6-Tecrübeli arkadaşlar kendini benim yerime koysa yapacagi şeyler neler olurdu?

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı