Herkese merhaba,
Öncelikle takdir etmek istiyorum. Gerçekten güzel site, yararlı olmasını geçtim, üyeler arasındaki konuşmalardan tut , her şey çok güzel. Benim de bir kaç sorum olucak. Daha doğrusu öneri isteyeceğim.
17 yaşındayım ve lise sona gidiyorum. Malum öss bu sene. Önceden çok özen vermezdim vücut felan , sağlıklıyım , çeviğim felan diye düşünüyordum. Ama zaman geçtikçe anlıyorumki şöyle bir kalıba girsem fena olmaz. Sanırım plaj vücudu diyorlar.
Boyum 1.72 kilom 60 . Tahmin edersiniz öyle kalıplı biri değilim. Boya önem veriyorum fakat sanırım daha fazla uzamayacak. Ben de biraz omuz çalışayım dedim. Önceden dumbell la felan evde çalışıyordum ama aksata aksata, belki de hareketleri yanlış yapa yapa. Barfiks çekilcek gözümün önünde bir yer olmadığı için, bende hiç çekmiyordum. Sonra kendi kendine barfiks çekmeye karar verdim ve okulumda barfiks çekebilcek bir yer buldum. 3 4 gün üstüste çektim ama kaslarım öldü resmen. (Günde 3 kez çekiyordum onda da set başına 4 kez felan , baya formsuzum yani

Neyse bu sene body ye gidemem, yazın gidicem ama o zamana kadar da bir şeyler yapmak istiyorum. Ne yapabilirim ? Evde çalışabilirim, dumbell larla bir şeyler yapabilirim. Barfikse devam edebilirim. Sizin verdiğiniz bir dumbell programı var , hoşuma gitti. Fakat siteyi kaç gündür inceliyorum o kadar çok şey var ki. Örneğin benim beslenme denen bir şeyim yoktur. Çok erken kalkıyorum okul için, sabah kalktım mı okula gidiyorum direkt. Okulda kahvaltı niyetine poğaça felan yiyoruz. Öğlen tabldot yiyoruz ama kahvaltı çok önemli, gerçi sporcu için spordan sonra yenilen öğün çok önemliymiş

ama benim doğru dürüst spor yaptığım da söylenemez.
Şimdi sormak istediğim bir şey şu, barfiks beni bu kadar zorluyorsa, (24 saat hissediyorum) onları zorlamaya devam etmeli miyim? Günde 3 set yapıyorsam hemde set başına 4 tanecik , bunun için artı takviye lazım mı , ne biliyim işte yumurta sabah içmeli miyim? Sabah peynir yemeli miyim? vb. İkincisi bu barfiks tam olarak hangi kasları çalıştırıyor? Ve adam gibi yararlı olması için barfiksle birlikte hangi kasları da çalışmam gerekir ve bu kasları hangi hareketlerle evde çalışabilirim ?
Omuz genişlemesiyle ilgili yazıları okudum.Yaşa göre bir yavaşlamadan bahsediyorlar ama bu kişinin nasıl gösterdiği ile de alakalıdır heralde. Yani ne biliyim ben mesela 17 yaşındayım ama göstermiyorum yani. Belki gelişme bende daha ilerde olacaktır. O yüzden boy uzatmayla ilgili bir sorum daha var.
Barfiks demirinde asılma yararlı dedik ama ben bacakların çok fazla kasıldığını zannetmiyorum onda. Ağaçtan elma toplama hareketinde daha çok uzamaya yardımcı olduğumu hissediyorum
Sorum şu bu hareketleri uzun mu yapmak lazım yoksa sık tekrar mı ? Veya bu hareketlerle sağlanan bir ağrının üzerine gidilmeli mi yoksa dinlenilmeli mi?
Şimdilik bu kadar, şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.