Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam antremandan önce karbonhidrat alman gerekiyor yemek yemeden antremanda nasıl enerji bulabiliyorsun?
Meyve ile yetinmeye çalışıyorum. yetersiz mi olur ?[DOUBLEPOST=1482241000][/DOUBLEPOST]
Nasıl beslenmem lazım? sabah 7.30da kahvaltı 12.30da ara veriyoruz yemek saati(bu arada ben yemiyorum) 16.00da evde oluyorum. birkaç meyve atıştırdıktan sonra 17.00gibi koşuya gidiyorum. dönüşte şınav,mekik ve dambıl larla çalışıyorum. bu düzene göre nasıl beslenmeliyim?

Meyve ile yetinmeye çalışıyorum. yetersiz mi olur ?[DOUBLEPOST=1482241000][/DOUBLEPOST]
Nasıl beslenmem lazım? sabah 7.30da kahvaltı 12.30da ara veriyoruz yemek saati(bu arada ben yemiyorum) 16.00da evde oluyorum. birkaç meyve atıştırdıktan sonra 17.00gibi koşuya gidiyorum. dönüşte şınav,mekik ve dambıl larla çalışıyorum. bu düzene göre nasıl beslenmeliyim?
Hocam Eğer salonda çalışıyorsan antremandan 1-2 saat önce veya metabolizmana göre 3 saat önce beslenmen gerekiyor. Meyvelerin yeterli olacağını düşünmüyorum.
1-2 tabak makarna olabilir, bulgur pilavı olabilir, patates olabilir vs Karbonhidrat ağırlıklı bir besin olması gerekiyor.

Hocam Eğer salonda çalışıyorsan antremandan 1-2 saat önce veya metabolizmana göre 3 saat önce beslenmen gerekiyor. Meyvelerin yeterli olacağını düşünmüyorum.
1-2 tabak makarna olabilir, bulgur pilavı olabilir, patates olabilir vs Karbonhidrat ağırlıklı bir besin olması gerekiyor.
Wow ben baya bilgisizim galiba.. salonda çalışmıyorum evde çalışıyorum ama makarna,pilav falan yemeyeli 1ay oluyor. o tür şeyler yediğim zaman vicdanım rahat etmiyor:D diyeti bozmuş gibi hissediyorum. spora gelince önce 1-1.5km kadar koşup bir o kadarda yürüyorum. sonrasında evde çalışıyorum (şınav,mekik,dumbell gibi temel şeyler)

. salonda çalışmıyorum evde çalışıyorum ama makarna,pilav falan yemeyeli 1ay oluyor. o tür şeyler yediğim zaman vicdanım rahat etmiyor:D diyeti bozmuş gibi hissediyorum. spora gelince önce 1-1.5km kadar koşup bir o kadarda yürüyorum. sonrasında evde çalışıyorum (şınav,mekik,dumbell gibi temel şeyler) yemek düzenim nasıl olmalı öğle yemeği yemiyorum geçenlerde sordum yanlış dediler. öğlen 1kutu ayran falan içsem yeterli olurmu (yağ yakmaya çalışıyorum)

. salonda çalışmıyorum evde çalışıyorum ama makarna,pilav falan yemeyeli 1ay oluyor. o tür şeyler yediğim zaman vicdanım rahat etmiyor:D diyeti bozmuş gibi hissediyorum. spora gelince önce 1-1.5km kadar koşup bir o kadarda yürüyorum. sonrasında evde çalışıyorum (şınav,mekik,dumbell gibi temel şeyler) yemek düzenim nasıl olmalı öğle yemeği yemiyorum geçenlerde sordum yanlış dediler. öğlen 1kutu ayran falan içsem yeterli olurmu (yağ yakmaya çalışıyorum)
Hocam Bulgur pilavı sağlıklı bir karbonhidrattır, eğer bunu yakabilecek kadar kalori yakabilirsen sporda vicdanını rahat tut yağlandırmaz seni.
Olay basit aslında eğer yağ yakmak istiyorsanız, kilo vermek istiyorsanız, harcadığınız kaloriden daha az kalori almanız gerekiyor.
Proteini de eksik etmeyin kilo verirken kaslardan da gidebilir.

millet bırakmayın bakın sıkılıp bakın ben daha iki aydır gidiyorum

Eklentiler

• 15785395_381956742155029_1915732675_o.jpg
    15785395_381956742155029_1915732675_o.jpg
    31,2 KB · Görüntüleme: 522
  • asdasdasd.jpg
    asdasdasd.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 562
1 ay kardiyo yaptım. 7-8 kilo verdim. Dün Body'ye başladım. Önceleri günde 4 lt su tüketiyordum. ( 1,5 lt sporda - 2,5 lt evde. )
Body'ye geçtiğim için yine böyle çok su tüketmeye devam edeyim mi ?

Arkadaşlar spora yeni başladım. Skinnyfat diye tabir edilenlerden biriyim. Hem güçsüzüm hem de kaslarımın dayanıklılığı az. Sporda kolay yoruluyorum. Önce az tekrar yüksek ağırlıkla gücümü mü arttırmalıyım; yoksa çok tekrar düşük ağırlıkla kas dayanıklılığımı mı?

Merhaba arkadaşlar, sormak istediğim birşey vardı forumda aradım tam olarak bulamadım. Yaşadığım yer biraz şehir dışı olduğu için herhangi bir spor salonu yok. Bende internetten almam gereken temel şeyleri (ağırlık sehpası, dumbell,bar vs) aldım. Çalışma nerdeyse haftanın her günü çalışıyorum. Ama aynı kas grubunu iki gün üst üste değil . Programım şöyle İlk gün:Ön kol-Omuz-Sırt 2. gün: Göğüs-Traps-Karın . Böyle tekrarlayarak gidiyor. Yani aynı kas grubuna gelene kadar 48 saat dinlendirmiş oluyorum. Sizin eklemek istediğiniz yanlış bulduğunuz noktalar varsa yardım etmenizi çok isterim . Teşekkürler

Arkadaşlar ben spora yeni başladım hoca protein tozu önerdi

Zararı olur mu daha önce kullanan var mı ?
Kardeşim,eğer hoca sana hemen Protein Tozu öneriyorsa ben onun hocalığından şüphe ederim.
Yapmanız gereken beslenmenizi gözden geçirmek ve eksikse eğer ona yönelik düzeltmeler yapmaktır.
Zaten yeni başlamışsınız.Kendinizi hemen takviyelere yönlendirmeyin.
BAŞARILAR...

kardesim benim, protein tozuna varana kadar onlarca dogal beslenme opsiyonu var. Muz- lor- yulaf dana avakado hindi balık.... hepsini fazla fazla tüket sonra protein tozuna gecmelisin.

Selamlar
Ben spora baslayali 1 ay oldu. Sizce gunluk kac saat uyunmasi gerekir ve bu uyuma araligi hangi saatler arasi olmalidir.
Ikinci sorum ise supplement kullanmak istemiyorum bunun yerine spor sonrasi yatmadan once yer fistigi ezmesi yemek faydalimidir.

İnsan için optimum uyku zamanı havanın karanlık olduğu zamandır, günün doğduğu saate göre ideal yatma saatini belirleyebilirsin. Kaç saat uyku sorusunun cevabı 8 saat ve üstü. Ağırlık çalışıyorsan 12 saate kadar normal ve daha fazla faydasını görürsün.
Fıstık ezmesi karbonhidrat ağırlıklı bir yiyecek, senin ihtiyacın ise öncelikli protein olacaktır. Sahanda tereyağlı yumurta yapıp yesen bence daha faydalı olacaktır.

İnsan için optimum uyku zamanı havanın karanlık olduğu zamandır, günün doğduğu saate göre ideal yatma saatini belirleyebilirsin. Kaç saat uyku sorusunun cevabı 8 saat ve üstü. Ağırlık çalışıyorsan 12 saate kadar normal ve daha fazla faydasını görürsün.
Fıstık ezmesi karbonhidrat ağırlıklı bir yiyecek, senin ihtiyacın ise öncelikli protein olacaktır. Sahanda tereyağlı yumurta yapıp yesen bence daha faydalı olacaktır.
Fıstık ezmesinine neden karbonhidrat ağırlıklı diyorsunuz? benim bildiğim besin değerleri yağ ağırlıklı ve cevizden, fındıktan farkı yok diye biliyorum.

Hangi ürünü tüketmek istiyorsanız onun etiketine bakmanızı öneririm, ürünler arasında çok fark var belki sizin ürününüz düşük karbonhidratlıdır. Fıstık baklagildir yani ceviz ve fındıktan oldukça farklıdır.

Selamlar
Ben spora baslayali 1 ay oldu. Sizce gunluk kac saat uyunmasi gerekir ve bu uyuma araligi hangi saatler arasi olmalidir.
Ikinci sorum ise supplement kullanmak istemiyorum bunun yerine spor sonrasi yatmadan once yer fistigi ezmesi yemek faydalimidir.
Selamlar

Selam kardesim, günde 6.5 saat uyku icin yeterli olacaktır. Daha asagısı uygun olmayacaktır. Supplement kullanmadan da yapabilirsin. Lor peyniri- muz- keci sütü spordan sonra icebilirsin.
Bende supplement kullanmıyorum ve 7 ayda kas olarak 5.5 kilo aldım.

Cevaplarinizicin tesekkur ederim.

Kullandigim fistik ezmesi dogal icerigindede 100 graminda 29.6 gram protein var yaziyor[DOUBLEPOST=1488228109][/DOUBLEPOST]11 gramda karbonhidrat varmış.

konuyu takip edenlere sormak istediğim birşey var. yaklaşık 2 aydır hafif bir definasyondayım yağ oranımı yüzde 23 lerden 18 19 seviyelerine çektim . bu aşamada bazı kas gruplarım yinede hacim alıp azda olsa gelişiyor. merak ettiğim şey definasyonda ağırlık arttırmak baya zor oluyor. ayda 5 kilo bench 5 10 kilo squat filan anca yükseliyor. bu sorun olurmu acaba. illa definasyonda da olsa ağırlıkları güzelce arttırmak mı lazım. yaklaşık 2 ay daha devam edip yağ oranını 15 veya biraz daha altına çekmeye çalışacağım. bu önemli bir soru kafamda. sizlerden bir cevap bekliyorum.

Haftada 5 gün spor yapıyorum lanet olası göbek gitmiyor.

Günlük 100 karbonhidratı geçmiyorum.

Allah aşkına biri yardım etsin

Back
Yukarı