Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 19 yaşında 191 cm , 81 kg civarlarında falanım sorum şu vücut geliştirmeye başlamak istiyorum göğsüm dümdüz denilebilecek kadar düz bir bir şekilde çalışarak nasıl şişirip o alttaki kıvrımı verebilirim? Zor mu olur bu konuda yardımcı olup fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim vücudum vücut geliştirmeye uygun mu? Okuyup cevap verirseniz , yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim..

Selam ;
2 sene vücut geliştirme ile uğraştım. Bazı sorunlardan bıraktım ve yağ oranım % 6 lara düşmüştü lakin 18 ay ara verdim şimdi %19 luk yağ oranım ve kendime baktıkça her dk moral bozukluğu nerden nereye tarzında.18 ay sonra tekrar başladım 1.gün yerlerde süründüm o derece hamlammışım şimdi l carnitin ile devam ediyorum sizce yanlış mı yapıyorum ? Hemen carnitine başlamam doğrumuydu ?

ben de şunu sormak istiyorum : yeni başlayanlar ne gibi ısınma ve soğuma hareketleri yapmalı ? 125 kiloyum ve bacaklarım titriyor spor yaptıktan sonra.nerede hata yapıyorum acaba ?

Arkadaşlar bu spor salonlarındaki tanita cihazının yağ sonuçları doğru mu ?

yoksa sallıyor mu ?

spora başladığımda yağ oranı 29.20 idi

bugün ki ölçümde 20% gösteriyor

göbekten gram gitme yok e nereye gidiyor bunlar?

valla kafayı yiyeceğim:mad:

Merhaba arkadaslar yasim 16 spora baslayali 3 ay oldu 52 kiloydum suan 56 kusur kiloyum (aç karin ile).Bugun yeni bi cardio cesidi duydum adı "ınterval". Ben suan daha kilo almak istiyorum fakat yag olarak degil.Diyelim ben bu intervale basladim yaglarimi erittim ama kilo vermis oldum.Kas kaybi olurmu ve yag yakarken bi yandan kilo kaybetmeden kas olarak kilo alabilirmiyim. TEŞEKKURLER.

yeni başlayanlar ne gibi ısınma ve soğuma hareketleri yapmalı ? 125 kiloyum ve bacaklarım titriyor spor yaptıktan sonra.nerede hata yapıyorum acaba ?

Meraba beyler ben aslen güreşçiym elimin kesilmesiyle bi kaç ay güreş yapamayacgm bu arada vücut geliştirmeye başladım vücudumda toplu one doğru bi göbek olmasada bel çevremde yağlanma çok özellikle Yan ve mide bölümünde elim kesik olduğu için ağırlık idmana giremiyorum ancak her türlü kardiyo hareketi yapabiliorm ve koşu bandında hiit kardiyo yapıyorm beslenmede dikkat ediorm karbondioksit tuketmiyorum benim yağ yakmaya bunlar yardimci olurmu yoksa başka bi idman programını izliyor çünkü güreş zamanında sagam idman yediğim için bu kardiyolar bana hafif geliyor bi yardimci olun lütfen

Meraba beyler ben aslen güreşçiym elimin kesilmesiyle bi kaç ay güreş yapamayacgm bu arada vücut geliştirmeye başladım vücudumda toplu one doğru bi göbek olmasada bel çevremde yağlanma çok özellikle Yan ve mide bölümünde elim kesik olduğu için ağırlık idmana giremiyorum ancak her türlü kardiyo hareketi yapabiliorm ve koşu bandında hiit kardiyo yapıyorm beslenmede dikkat ediorm karbondioksit tuketmiyorum benim yağ yakmaya bunlar yardimci olurmu yoksa başka bi idman programını izliyor çünkü güreş zamanında sagam idman yediğim için bu kardiyolar bana hafif geliyor bi yardimci olun lütfen
koşu ve bisikleti hiit şeklinde yapabilirsin youtubedan videolar arat[DOUBLEPOST=1495054572][/DOUBLEPOST]
yeni başlayanlar ne gibi ısınma ve soğuma hareketleri yapmalı ? 125 kiloyum ve bacaklarım titriyor spor yaptıktan sonra.nerede hata yapıyorum acaba ?
diyeti çok abartıyorsun.

Arkadaşlar merhabalar,

Ben 4 aydır spor yapıyorum ve son 2 aydır spora diyetide ekledim. İlbaşta kilom 82 idi. Boyum 1,78. İlk iki ayda 1'er kilo verdim. sonraki 2 ayda diyetide ekleyince 7 kilo daha verdim.

Benim sorum şu.

Son iki aydır ciddi manada ağırlık da kaldırıyorum. ilk başta 30 kilo bile kaldıramadığım aletlerde 60 kiloyu rahatlıkla 5 set 15 tekrar ile kaldırmaya başladım
Ama vücut analizinde (makina) kaslarımda hiçbir gelişme olmadığı hatta 20 gram gibi bir azalma olduğunu söylüyor.

Bu ne demek?

Şimdiden teşekkürler

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.
Hocam benim farklı ama acil bi sorunum var bu işin ehli sensin galiba bana da yardım et jinekomastik ameliyatı oldum çöküklük var ne yapmam lazım kafayı yicem boy 1.88 kilo 97 lütfen yardım et[DOUBLEPOST=1495234523][/DOUBLEPOST]
koşu ve bisikleti hiit şeklinde yapabilirsin youtubedan videolar arat[DOUBLEPOST=1495054572][/DOUBLEPOST]
diyeti çok abartıyorsun.
Msj atarmışın acil

Back
Yukarı