Merhaba arkadaşlar bu kış aylarını spor yaparak geçirmeye karar verdim. Bugünlerde gidip fitness'a başlayacağım. Düzenli ve olabildiğince hocanın programına uygun gitmeye çalışacağım. Yaşım 17 buçuk, boyum 1.73 , kilom 79 civarı ve hafif-orta derecede göbeğim ve göğüsümde, vücudumda genel olarak yağlanma var bunun hakkında bir kaç sorum olacaktır (bilenler cevaplarsanız sevinirim)
1. Kaç ayda göbeğimi ve yağlarımı eritirim? (Yaz'a kadar en azından fit olmak istiyorum)
2. Yapmam gerekenler nelerdir? (Püf noktalar vs.)
Uzun Olacak önden uyarıyım
Öncelikle yaşın çok genç. bence o kadar merak etmene gerek yok. eğer illa ben fazla kilomu atıcam diyorsan beslenme her şeyin başı.
1. Ne kadar sürede eritebileceğin sana bağlı. diyetini sıkı takip eder ve antrenmanlarını aksatmadan devam edersen daha hızlı sonuç alırsın. öncelikle beslenme alışkanlıkların önemli extra yağ içermeyen protein ve sebze ağırlıklı bir diyete başlamanı tavsiye ederim. yağdan tamamıyla kaçman gereksiz. bu yaşta her şeye ihtiyacın var ama ekstra dışarıdan yağ almadan protein kaynaklarının içerisindeki yağlar yeterli olacaktır.
Örnek Olsun diye yazıyorum
Sabahları 2-3 haşlanmış yumurta,lor peyniri,söğüş salata
Öğlenleri Protein+Carb Bir Beslenme: Haslanmış Tavuk Gögüş+az bulgur pilavı+salata gibi
Eğer Antrenmana Yemeden Gideceksen en az 1 saat önce: 2 Yemek Kaşığı Yulaf+1 Orta Muz+1 Tatlı Kaşığı Bal+Light Süt YA DA
Antrenmandan yarım saat önce 1 fincan sade nescafe+muz
Antrenman Dönüşü Yatış Saatinden en az 3-4 saat önce ise: Tam buğday ekmeğe yapılmış tavuk,et,balık+sebze sandviç işini görür.
Aralarda acıkma hali oluşursa 4-5 badem,ceviz gibi şeylerle geçiştirebilirsin. salatalarına istersen 1 tatlı kaşığı kadar z.yağı koyabilirsin
Ve mümkün olduğunca su 3 lt az olmaması iyi olur.
2. Püf nokta şu yağ yakımı için cardio ya da ağırlık yolunu tercih edebilirsin. ama tavsiyem cardio ya biraz daha fazla zaman ayır en başlarda. bu sayede kondisyonun artacaktır. fazla kondisyon göz çıkarmaz

Çalışma sistemini iyi organize et ağırlık antrenmanlarında az ağırlık ve çok tekrar en faydalı yağ yakımı sağlar sana hem de hareketleri öğrenirsin. 4x10-12 setler iyidir.ağırlık arttırmana gerek yok. ağırlık arttırıp hareketten çalmak en kötüsü. zamanla anlarsın arttırman gereken anı. çalışma programını mümkünse 2 gün antr.2 gün off+1 gün cardio+1 gün ağırlık ant.+1 gün off olarak düzenle. her antrenman öncesi ve sonrası 15-20 dk kürek faydalı olur. her antrenmanında farklı bölgelere yoğunlas. ilk gün triceps+biceps sonraki gün omuz+sırt sonra bacak+karın olabilir. bu arada bacak çalıştığın günlerde kahvaltına 1 dilim ekmek ekleyebilirsin yada bulguru 1 tabak yapabilirsin. Hepsinin özü mesele gerekenden daha az kaloriyi vücuduna almak ve bunu yaparkende performansını düşürecek akdar almamak 300-400 kalori az alman yeterli olur. yazılacak çok şey var o yüzden genel bir soru yerine tane tane sorarsan daha faydalı olur arkadaşlar.