TRmilitary
Üye
Hocam body 3 ay gidip 3 aydan sonra 4 ay civarı bırakırsak ne olur ? kas ufalması erimesi olurmu ? tekrar başlarsak 4 aydan sonra kas yapımı olurmu ?
Selamlar,
yeni üye oldum biraz sıkıntı yaşıyorum aradığımı bulmakta. Kusura bakmayın lütfen zamanla alışacağım.
1.85 boy 110 kiloyum. Fakat hep böyle değildim tabi
5 yıl lisanslı yüzücülük yaptım. 85 kiloydum ve üstüne 1 yıl ağırlık çalıştım. Bazı şeyleri biliyorum fakat forumda yeni başlayanlar ve hali hazırda devam edenler olarak 2 ye ayrım var. Ben yeni başlayanlara mı giriyorum şimdi?
Bıraktığımdaki ağırlıklar fena değildi özellikle bacak ve sırt.
Şu an nasıl bir program uygulamam gerekiyor.Çalışacağım ağırlıklar ne olmalı? Önceliğim yağ yakımı olacak.L carnitine kullanacağım. Üniverstemin spor salonunda çalışacağım fakat ilgilenecek bir hoca yok. Burda bana rehber olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Saygılar.
Öncelikle merhabalar benim yaşım 14 boyum 1.60-65 arası kilom ise 52 ben evimde 2 adet 4 kglik dumbbell ile düzensizce çalışıyorum ısınma hareketi falan yapmadan yanlış olduğunu bu foruma girip araştırdığımda anladım.
Her gün 80-100 arası indirip kaldırıyordum sonra içe doğru 80-100 ondan başka bişi yapmıyordum fakat sonra bıraktım ve şimdi maximum 30 yapabiliyorum.. Şimdi sizlere bi kaç sorum olacak;
1. Tekrar ve set nedir ?
2. Bana evde dumbbell ile çalışma programı lazım omuz kol karın kası vb.
3. Beslenme programı zayıflama yönünde önerebileceğiniz bi program...
4. Isınma hareketleri olarak neler yapmalıyım ?
Şimdiden teşekkürler...
C:Bu spora yeni başlayan biri başarı istiyorsa ilk önce öğrenmesi gereken sabırdır.Kas gelişimi çok yavaş ilerleyen bir süreçtir.Aceleci ...
sevgili flexor yaklaşık 2aydır bodye gidiyorum yaşım 30 1.87 boy 81 kiloyum
oldukça amatorum her yazını okuyorum benim için yukarda belirtmiş oldgun hareketleri kac set ve kac tekrar yapmam gerektigini yazabilir misin ?
yada bana uygun bir program yazar mısın haftada 4-5 gün gidebiliyorum salona ve sıkı şekilde dogal yolllarla besleniyorum sabahları 7 yumurta beyazı süt bal
ögleleri makarna ve pilav akşamları balık kurufasulye gibi hem karbonhidart hem protein destegi alıyorum.bol bol süt içiyorum.
her kas grubunu mu çalıştırmalıyım yoksa tek tek mi.
yardımların çok teşşekür ediyorum şimdiden SAYGILARIMI sunuyorum.
C:Bu spora yeni başlayan biri başarı istiyorsa ilk önce öğrenmesi gereken sabırdır.Kas gelişimi çok yavaş ilerleyen bir süreçtir.Aceleci şahıslar ya bu sporu bırakacaklar ya da yavaş olan bu süreci daha da yavaşlatacaklardır.Her konuda olduğu gibi temel sağlam olmalıdır.Temel hareketler dışındaki hareketler uygulanmamalıdır.Örnek bir çalışma programı şu şekilde olmalıdır: Haftada 3 gün,3 set 8 tekrar
1.gün: Göğüs-Bench press,Flys Triceps-Close grip bench press,Tricep extension
2.gün:Sırt-Enseye barfiks,Lat pulldown Bicep-Barbell curl,Alternate dumbell curl
3.gün:Omuz-Shoulder press,Lateral raises Bacak-Squat,Leg press
Karın çalışmaları hergün yapılabilir.Hareketlerin detaylarını hareketler sayfasında bulabilirsiniz.
S:Hacim yapmak için haftada kaç gün çalışmalıyım?
C:Hacim için en etkili çalışma Yoğunluk Çalışmasıdır(high intensity training).Ağırlık çok, setler az:4*5,5*5,4*6 olabilir.Her kas grubu haftada sadece bir kere çalıştırılmalı.Bir defa olmasının nedeni çalışmanın çok ağır olmasındadır.Her set tükenene kadar olmalı.Hareketlerin büyük bölümü temel egzersizlerden oluşmalıdır.Bench Press,Barbell Curl,Squat,Dips,Dead Lift,Barfiks,Shoulder Press.
S:Ek besinlerin etkisi nedir ve ne zaman kullanmalıyım?
C:Öncelikle ek besinler doping sınıfına girmeyen doğal gıdalardır.Besinlerden protein ve karbonhidratların ayrıştırılmış konsantre şeklidirler.Amaç gerekli protein veya karbonhidrat'ın saf halde alınarak direkt etki yaratmasıdır.Yani zamandan kazanmaktır.Çünkü yediğimiz gıdalardan proteinlerin ayrıştırılması için uzun bir sindirim işlemi gereklidir.Diğer bir amaç ise saf halde alınarak diğer yan makro besinlerin;yağ veya ihtiyaca göre karbonhidrat 'lardan kaçınmaktır.Amino asitler ise proteinlerin ayrıştırılmış şeklidirler.Yani protein tozlarına göre daha çabuk kana karışırlar.Ek besinlerin etkilerine gelince mucize beklemeyin ama çok faydalı olduları bir gerçektir.Kullanma açısından protein tozları veya enerji sağlayıcılar(karbonhidrat türevleri) antrenmandan 1 saat önce,amino asitler yarım saat önce ve antrenmandan hemen sonra olmalıdır.Antrenman arasında az oranda da alınabilir.Amino asitler dışındakiler yatmadan önce veya öğün aralarında kullanılabilir.Amino asitler ise antrenman dışında sabah kalkar kalkmaz kahvaltı öncesinde alınabilir.