masy
Üye
arkadaşım kusura bakma ama hoca seni söyüşlüyor argo tabiri ile. spora yeni bşalayan birisi olarak suplement alımı gereksiz. diğer arkadaşlar da bunu belirtmişler. eğer kilo almak istiyorsan ilk zamanlarda suplemente vereceğin parayı beyaz ve kırmızı ete verip bol bolda karbonhidrat içerikli gıdalardan alsan emin ol vücudundaki gelişime çok şaşırırsın...yapman gereken sadece yemek yemek.....
çok haklısın hernan, ama yeni başlamış birisi için bo konular çok karmaşık geliyor.salona ilk gittiğinde ihtiyacını belirtiyosun, örneğin kilo almak istiyorum diyorsun ve hoca sana kısa bir salon turu attırdıktan sonra, kendisinin ne kdr dürüst çalıştrığından bahsediyor, diğer salonlarda ise hocaların öğrencileri çok gelişmemesi için engelleyecek şekilde çalıştırdığından bahsediyor ve bunun gibi şeyler.kendi yeterliliklerinden bahsediyor hemen, şöyle ilk yardım eğitimi,böyle bilmemne sertifikası ve aranılan bir insan olduğu fikrini empoze ediyor.dikkat ettim bu insanlar hep aynı profil, meslek ne olursa olsun.
salona benim gibi yeni başlayan birsürü insan var, her birine başlarken bir kutu amino(supplement), bir cutu creatine satıyor.-yeni başlayan biri olarak nerden ne alınması gerektiğini bilmediğinden direk oradan alıveriyorsun-çok kötü bir şey bu, resmen insanların saflıklarından yararlanıyorlar.işin iyi beslenme ve beslenme programı kısmından da hiç bahsetmiyor, sadece bol bol ye deniyor.halbuki supplement kullanımı önemli birşey dediğin gibi, para çöpe gidiyor resmen.bu durumlar insanı resmen bu spordan soğutuyor.

herşeye rağmen, başka yerlerde çalışıp iyi bir duruma gelmekte kararlıyım.
cevaplarınız için de teşekkür ediyorum bu arada.forum sayesinde kulaktan dolma bilgilerden kurtuldum.thums: