Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

tanerrap önceki ve şimdiki fotoların varsa ekle herkes görsün.Muhtemelen kilon boyuna göre iyi durumda olduğu için yağlar yavaş yavaş yerini kasa bırakıyor.Yani bira göbekli olup kollarının cılız olduğundan şikayetçi değildin dimi eskiden.Bunun nedenle fazla düşünme.sana benzeyen bir arkadaş vardı-üye ft-bölümünde.Birde üç aydır BB yapıyorum diyorsun supplement kulanmaya başlamışsın.Bunlar ilk 3 ay tavsiye edilmiyor pek ekstra birşey katmadığından.

peki kardeşim tesekkur ederim cevabın için yakin zamanda atim fotolarimi hep beraber gorup degerlendirelim ;) tekrardan tesekkurler baska bir tavsiyesi olan var ise buyur yazsın.. weightlifterbench_O

External Obliques: belimizin sağ ve sol taraflarında bulunan ve yanlara eğilme ve yandan bir şey kaldırmayı sağlayan kaslardır. Büyümeye çok kolay tepki verdiklerinden yağ yakımında yana eğilişleri en az 50 tekrarlı yapmak uygun olur. Ağır kilolarla, belinizi hızla ve geri dönüşsüz bir biçimde kalınlaştırısınız. Eller ensede (enseye hiçbir baskı oluşturmayacak) yapılan mekik ve crunch hareketleriyle kolaylıkla ve yeteri kadar geliştirilebilirler.

şimdi benim oblikler ile sorunum var yani daha doğrusu oblik yok geliştirmek istiyorum yeterli kilo aldım ama oralar gelişmedi . göğüs kafesi alt kemikleri belli oluyo. onları geliştirmem için ne önerirsiniz. yana eğilme hareketini ağır kilo az tekrar ile girmem mi gerekiyor?? başka hareket var mı acaba geliştirmek için. weightlifter

bodye yeni baslıcam!!!!yardım

merabalar herkese foruma yeni üye oldum.1.78 boyunda 58 kiloyum ama vucudum pek zayıf durmuyor 1 ay kadar gtmstm daha önce ama bırakmıstım.şimdi tekrar baslıaycam.cok yemek yesemde kilo alamıyorum spora baslıyacagım zaman bana cok yarar saglayacak ek protein amino gbi tavsiyeler lazım fiyatı önemli degil.tesekkr ederm şimdiden

başlangıç

İyi günler!
Ben 22 yaşında 189 cm boy 78 kiloyum
bende body yapmak istiyorum ancak ülseratif kolit hastalığım var.Bu body yapmamı engeller mi?çünkü kilo almakta zorlanıyorum.
bu konuda bilgilendirirseniz sevinirimbench_O

body

sa arkadaslar ben 15 yasındayım. 1.60 boyum var ve 60 kilo civarındayım.yaşıtlarıma göre kısayım ve kiloluyum.sporu severim;);) ama fiziksel görünümümü sorun ettiğim için sporla aram iyi değil :( biraz ailemden bahsedersek annem ve babam kısa.Amcalarımın hepsi uzun ( 1.80 in üzerindeler ) dayılarımın 2 si 1.65 civarındalar ve diger 2 si 1.85 in üzerindeler.bana sorarsanız boyum fazla uzamayacak gibi kafa_kafa_ kafa_bundan dolayı işi şansa bırakmamayı düşünüyorum.:lol::lol:bunun için body ye başlamayı düşünüyorum.body deki amacım ise uzamak ve kilo vermek ve fit bir vücuta sahip olmak.body ye başlayınca gereğinden fazla ağırlık kaldırmayı düşünmüyorum.(boyum için) bench_O bench_O bench_O
biraz araştırma yaptım ve ilaçların olduğunu duydum.kesinlikle ilaç kullanmamayı düşünüyorum(takviye hariç)(spor sağlıklı yaşam içindir ) ayrıca sigara vb. maddelerlede işim olmadı olmaz :D
sizce body nin bana yararı olurmu veya zararı olursa ne gibi ? cevaplarsanız mutlu olurum.:):)

Hocam daha once devamlı spor salonlarına yazıldım fakat arkadaşsızlıktan dolayı 10 gun gidip birdaha hiç ugramadım. son 3 aydan beri tekrar bır heves ettım çevremdekı arkadaslarımda feci bir şekilde gaza getırdıler beni.
önümüzdeki yazı bomba gibi geçirmek istiyorum ve butun ugrasım bundan dolayı.
spor hocamla konustum ve bana birkaç besın takvıyesı almam gerektiğini soyledi ve şunları aldırdı

twinlab %100 whey protein(2268gr)
weider pure creatine 600 gr
weider liquit mega forte 20x25 sıvı amınoasit
hardline 1000gr kılo aldırıcı

bunlarla 4-5 ay ıcınde gecici de olsa duzgun bır vucuda sahıp olabılırmıyım?

bu arada 180 boyunda 63 kılo agırlıgındayım
yada nasıl kullanmalıyım ek olarak almam gereken bırsey var mı?

Merhabalar bende vgye başladım bilgiler için saolun çok faydasını görüyorum.

Oncelikle herkese merhabalar.. Yaklasik 2 ay once basladim(tabi ondan oceki bircok basarisiz girisimimi saymazsam:D ) ve son 1 aydir gayet duzenli gym e gitmekteyim. Kendimce kendime program hazirladim ve simdilik o programi uyguluyorum.
Boyum 184 kilom 82 yasim 28 yag oranim %19
Her ne kdr gecmiste bircok sporla ugrasmis olsam da hayatimin cogunu sagliksiz beslenme ve alkolle-sigara (son 1 yildir sigara icmemekteyim :D ) ile gecirdim.. 14 nisandan itinaren siki bir diyete girdim.. Aslinda diyetim biraz sagliksiz ama 1 ay devam etmek istiyorum cunku bu diyet ile beraber l-carnitine ve kardio yapiorum ve inanilmaz bir derecede belimde bir incelme(yag yakimi) olmakta.

Sormak istediim soru 1: her nekadar bu spora yeni baslamis olsam da bazi supplementler hakkinda bilgi toplamaktayim ve son 1 haftadir whey protein(sadece antremandan sonra) ve Precision Engineered Amino 1500 Tablets(sabah 2 aksam yatmadan once 2 tane kullaniyorum(antremanlar oncesi ve snrasi da 3 er tane)) Bunlari kullanmamim sebebi yaglarimdan kurtulayim derken zaten doru durust olmayan kaslarimdan da kaybetmek istememem.
Ve diyetim biraz sagliksiz (diyetim: gayet guzel zengin ve doyurucu kahvalti, ogleyi meyve sebze ile geciyorum ve aksam da 250-300gr balik veya tavuk yiyorum sifir seker ve sifir ekmek) oldugu icin multi vitamin ve karacigerimi zorlamamak icin de Milk Thistle kullaniyorum.. Sizce bu supplementleri kullanmaya cok mu erken basladim?? veya bircok yerde whey ve aminonun beraber aliminin gereksiz oldugunu okudum oyzdn birini kesiyim mi???
2. sorum ise creatine e baslamayi dusunuyorum sizce baslamamda fayda varmi???
Bu arada son 1 aydir duzenli antreman yapinca bu sporun gercekten cok faydasini gordum ozellike triceps sirt ve omuz bolgem gayet iyi gelismekte..

Son düzenleme:
Yeni

Merhabalar , BB ye daha yeni başladım :)

Yaşım 22 kilom 83 boyum 182. Yapı itibariyle gayet normal hatta üçgen tabir edilen bir vücuda sahiptim. Ne zamanki üniversite hayatı oldu ; malum düzensiz beslenme , düzensiz uyku ve alkolün etkisiyle göbeğim çıktı ve iğrenç bir hâl almaya başladım...

Salona başlamamdaki tek amaç daha sağlıklı olmak ve göbeğimi eritmektir , tabi arada 6pack ve baklava dilimlerinide unutmıyım :D

Forumu yaklaşık 1 aydır okuyorum , her soruya cevap bulunabiliyor . İlgililere teşekkürler thums:

arkadaşlar merhaba 21 yaşındayım 1,76 boy 80 kiloyum 6kg dambıl aldım evde çalışmak için ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz??

herkese merhaba ben yeni üye oldum ve bu spora yeni basliyorum boyum 183 kilom 73 yasım 23 hacim kazanmak için (biraz sabırsızım hızlı olmasını dilerim) yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla halo +vapor kullanmak en iyisi bunların uzerine amino asit kullansam sorun olur mu ve bu maddelerın tam olarak isimlerini yazmanızı rica ederim benı bu konuda aydınlatırsanız cok sevinirim

merabalar herkese foruma yeni üye oldum.1.78 boyunda 58 kiloyum ama vucudum pek zayıf durmuyor 1 ay kadar gtmstm daha önce ama bırakmıstım.şimdi tekrar baslıaycam.cok yemek yesemde kilo alamıyorum spora baslıyacagım zaman bana cok yarar saglayacak ek protein amino gbi tavsiyeler lazım fiyatı önemli degil.tesekkr ederm şimdiden
Benim de arkadaşım da buna benzer bir sorun vardı eğer fit bir vücut yapmak istiyorsan ve vücudun da pek zayıf durmuyorsa şanslısın diyebilirim. Ek gıdaları 3.aydan sonra almaya başla ilk olarak kendine protein ve karbonhidrat ağırlıklı program hazırla ve uygula.

bench_O

Arkadaşlar spora başlayı 3 ay oldu vucudumda gözle görülür bir değişiklik oluşuyor, 4-5 kilo fazlam var fakat kas kaybından korktuğum için çok fazla kilo vermeye yüklenmek istemiyorum kardiyo yapıyorum ama diyet yapmıyorum, sorum şu olucak dediğim gibi vucudum gelişmiş durumda ama sınav dönemi gibi durumlarda lakin şu an spora 1 hafta ara verdiğimde kendimi sanki 3 ay geriye gitmiş gibi yeniden göbeğim çıkmış gibi hissediyorum bu normal mi sadece psikolojik mi? Forumda bu konuyu biraz araştırdım ama işime yarayacak bir başlık bulamadım gibi eğer varsa link yollarsanız çok sevinirim, yeni konu açma başlığını bulamadım için burdan yazdım

Merhaba, 16 yaşındayım 60 kiloyum 1.79 boyum var, Parkour sporuyla ilgileniyorum 6 barfix 40 şınav bayada bi mekik çekebiliyorum fakat bacak kaslarım iyi değil, birde parkurda bileğimi kırdım iyileşmek üzereyim sizce vg ye başlamalıyım, hızlı ve atletik bi vücut istiyorum. Saygılar

boy:1.77 kilo:66
arkadaşlar öncelikli olarak karın kaslarımı geliştirmek istiyorum gün içinde bir kere 3x20 mekik çekiyorum bir kaçta ayak hareketi var onları kendi çapımda yapıyorum. Derinin altında bir kas belli oluyor ama görüntü dümdüz :)

sadece mekik çekerek derinin altında saklanan küçük kas tabakası görünür hale gelir mi.
yada bu işi hızlandırıp kas kütlesini arttırıp göbekteki az miktardaki yagı yakmanın başka bir yolu varmı.

bilgilerinize sııgınıyorum arkadaşlar cevplarınızı 4 gözle beklemekteyim...

Oncelikle herkese merhaba. Kasim 1997 dogumluyum yani bu kasimda 14 olacagim.Bir kac seneye kadar bir spor salonuna gitmeyi dusunuyorum ama simdiden six pack calismalarina baslamak istiyorum.

Boyum 1,72 kilom ise 54.Bugun deneme amacli 5x20 mekik ve baska seylerde yaptim.Bir program onerebilir misiniz ve nasil beslenmeliyim?

Ayrica suan Ramazan dolayisiyla oruc tutuyorum ,bittikten sonra mi baslayayim?

Arkadaşlar dumbell aldım ve gördüğüm hareketleri yapdım
Concentration Curls hareketini sık tekraladım ve bu sabah uyandığımda sol kolumda kasılma var kolumu rahat açamıyorum açarken acı hissediyorum ağırlık kaldırmaya başlamadan önce herhangi bi hazırlık hareketi yapmadım dirseğimin ön kısmındaki ağrı geçer mi sizce ne yapmalıyım? :S

Back
Yukarı