Yerli Bir Tarihi Film Yapılsın Ödüller Toplansın

Merhaba

benim hep aklımda var.acaba neden
bir çağı açıp bir çağı kapatan İstanbulun Fethi'nin Çanakkale Zaferinin ve binlercesinin Bir filmi yok... insan okuduğu şeyleri bir film olarak ta görmek istiyor

Facebook ta falan tek tük gruplar var bunlarla ilgili am çok az kişiler.

birde
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/t-rk-filmlerindeki-kasl-adam-t19212.html likteki Türk filmlerindeki kaslı adam eksikliği konusu dikkatimi çekti.
Benim bi kaç aydır dile getirmek istediğim bir konudur. Dile getirmek derken İsmail Güneş tanıdığımdır ona dile getiricem zira görsel (bedenen) şov olan bir Türk Filmi çekilsin istiyorum. Görsel şov diyince kadın g. baldır bacağı degajesi demiyorum ondan fazlanın da fazlası var rezil popüler kültür ürünü dizi ve sinemalarımızda. castorpollux bu konuya güzel açıklamak getirmiş zaten teşekkürümü ettim.

Açık konuşayım ben böyle bir filmde oynamak istiyorum ama önce biraz zayıflamak istiyorum christian bale kadar olmasa da. Ama önce oyunculuk bilmek lazım, o da ayrı bir sıkıntı. İsmail Güneş'i kafalamak kolay da bunun için belki kendi yapımcı olmaz bi de cukkası sağlam bi yapımcı bulmalıyım ki öyle bi tanıdığım yok. Hay anasını.... daha elimde senaryo bile yok. Ama tarihi bir film istiyorum....... :) ben de gizli düşlerimi sizlerle paylaştım be :D
....

:D

ya evet "300 talıdaki yada daha fazlası kaslı gibi ama tamamen ev yapımı bir film. oyuncu bulunmaz mı bir sürü oyuncu. savaşa katılmaya hazırlanan küçük yaştaki çoçuklarıda yaşlılarda orta halli oyuncularda burada dolu. bir yönetmen yapımcı görse bu istekli oyuncularıda film yapsa ödülleri toplasa"
diyen kaç kişi vardır burada....

bu konu yıllardır konuşulur ama sanırım bütçe ve senaryodan dolayı girişim olmaz..

amerikalılar işi çözmüşler..biz tarihimizi dramatize edemiyoruz..vietnam savaşı bizim başımızdan geçseydi inanın rambonun çektiği ilgiyi çekemeyecekti çünkü biz belgesel gibi çekerdik aynı onlarca klonu olan kurtuluş filmlerine dünyanın parasının harcanıpta hiç izlenmemesi gibi..

elin adamı titaniği çekiyor iki kişinin aşkı üzerinden vuruyor seyirciyi..vietnam çekiyor aslında soyu tükenmiş bir elmadan esinlenilmiş isme sahip olan rambo ile olayı kotarıyor..

yani izlenebilir kılıyorlar..biz dümdüz olayı anlatıyoruz..bunu arada sırada kurtlar vadisi vs gibi derin devleti ve uluslar arası derin bağlantıları anlatan dizilerde yapıyorlar..2 karakter oturup resmen açık oturum yaparak konuyu anlatıyorlar..3-5 dk belgesel gibi geçiyor..
genelde deli hikmete yaptırıyorlar bu işi :)

senaryo , figürasyon, yapım konularında çok çok eksikliklerimiz var hala..filmlerimize bakıyorum çok ciddi savaş sahnesi var figüranlar Allah Allah diyerek koşuyolar ama gülüyorlar birbirlerine bakarak..bu birazda seyirciye saygısı olmadığını gösteriyor yapımcı ve yönetmenin de o ayrı konu..

Yukarıda bahsedildiği gibi bizde sinema açısından konu çok. Bir Malazgirt Savaşı, İstanbul'un fethi.. vb.
Bu tarz filmlerin çekilmesi gerçekten yüksek maliyet istiyor. Gerekli mekan, oyuncu, figüran, kostüm, dekor, bilgisyar efektleri.. liste uzayıp gidiyor.
Bizim türk sinemasının bütçesi ise gerçekten çok düşük. Benim bildiğim en yüksek bütçeli türk filmi: Kurtlar Vadisi Irak ki yanılmıyorsam 10 milyon dolar bütçesi vardı.
Oysa ki popüler bir kaç yabancı tarihi filmlerin bütçesine bakarsak fark ortaya çıkıyor.

Büyük İskender: 155 milyon dolar
Truva: 175 milyon dolar
Cesur Yürek: 53 milyon dolar.

Bu şartlarda bizim bu tarz filmler çekmemiz gerçekten zor. Ancak olayın savaş boyutunu bir kenara bırakıp tarihi karakterlere odaklanmış filmler çekilebilir ki "Hacivat ve Karagöz" böyle bir filmdi ve bence son derece de başarılıydı.

ewt çok kişi istiyor ama... birde aması var.
ama çok güzel olurdu değil mi şimdiki teknoloji ile...
unutulmaz tarihin yeniden gün ışığına çıkarılmasının
yanında
tarkan, battalgazi gibi filmleri de yeniden yeni senaryolarla uyarlansa bir değişiklik olur tadından yenmez

Türk tarihinden akıl almaz sayıda film konusu çıkar. Ama kendi görüşümce öncelikle "Kürşad"ın filmi yapılmalı. 300 spartalı cesaret görsünler. :)

Şu sıralar Yavuz Sultan Selim in filmi çekilio olmalı.Nisan gibi gazetede okumuştum. ama başarılı olacağını düşünmedim o azn.başrole de yaprak dökümündeki oğuz u koymuşlar.
ben şu açıya da bakıyorum bizim filmlerde:
geneli komedi tarzı olan filmler yapılmaya çalışılıyo.abd tabanlı filmlerde ki ana avrat küfürleri biz kahretsin tüh eyvah şeklinde çevirdiğimiz için bizim filmlerdeki küfürler baaaazı çevrelere batıyo.bide komedi die rezilliklerimiz var onlara değinmek bile istemiyorum.
sadece dizi sektörüne yönelmiş bi film anlayışımız var.dizileri de laçka laçka edip b.kunu çıakrana kadar millete izletttiriyolar sorada acayip bi sonla bitirip seyirciyi yani bizleri aptal yerine koyuyolar.
mesela 70 80 lerde yeşilçam fırtınası vardı çokta uzun sürdü şimdi onları izleyip dalga geçen nesillerden olarak biz hala o filmlerin yaptığı gişeyi yada duygusallığı bi kaç film dışında aşamadık.
bide benim dikkat ettiğim bişey var.2 büyük komedi filmi geldi geçen sene.aynı gün.bu da sektör için hatadır.zaten kafasına estiğinde sinemaya gidebilen insan potansiyelimiz yok.vatandaş illaki birini seçiyo böylece de hem yapımcılar istedikleri hasılatı toplayamıyolar hemde vatandaş korsana daha fazla yönelmiş oluyo. bence sinemacılar şu aralarındaki acayip rekabeti bitirsinler toplaşıp düzgün film yapsınlarda bizde izleyelim.eminimdir ki o hayali rambo karakteri yerine çok sağlam kişilikli yüzbaşılarımz binbaşılarımızın adrenalin yükllü hayatları sinemalarımıza geldiğinde milletimizinde kendisine olan güveni artacaktır.

Back
Yukarı