Yeteri Kadar Çalıştığımı Nasıl Anlarım

evet arkadaşlar soru başlıktaki gibidir illa her yerimin antreman sonunda aşırı derecede ağrıması mı lazım yani ,nerdeyse 1 yıldır bu sporun içinde olmama rağmende anlayamadım hala

Yeteri kadar çalıştığını anlaman için aynaya ve gücüne bakman lazım. Eskisinden daha ağır kaldırıp nizami yapabiliyorsan ve vücudun gelişiyorsa bir sıkıntı yok demektir.

evet arkadaşlar soru başlıktaki gibidir illa her yerimin antreman sonunda aşırı derecede ağrıması mı lazım yani ,nerdeyse 1 yıldır bu sporun içinde olmama rağmende anlayamadım hala
Ağrıması kesinlikle lazım değil kişiden kişiye göre değişir ve her zaman ağrımaz göğüsün yaptığın programa alışınca ağrımayı bırakır. Eğer sen fiziksel ve ağırlık olarak değişimi görüyorsan antrenman yeterli, bu genelin felsefesi. Benim felsefem antrenmandan sonra elinde çay bardağı alınca titreyene kadar çalışmak :)

Ağrıması kesinlikle lazım değil kişiden kişiye göre değişir ve her zaman ağrımaz göğüsün yaptığın programa alışınca ağrımayı bırakır. Eğer sen fiziksel ve ağırlık olarak değişimi görüyorsan antrenman yeterli, bu genelin felsefesi. Benim felsefem antrenmandan sonra elinde çay bardağı alınca titreyene kadar çalışmak :)
dün mesela kol çalıştım , çalışma sonrası kollarda ağrı oldu ama ertesi gün kalkdığımda ağrı sızı yoktu

geçen böyle bir konu vardı. bir arkadaş antreman sonunda 10*3 barfix çekiyorum nasılım yazmıştı. 60-70 dakka çalışıp barfix çekebiliyosan arkasından o çalışma ağırlık değil yürüyüş yada step gibi bişeydir. yorulacan arkadaş. çalıştırdığın kas bikere şişmiş yada hafif titriyor olacak.

Benim için yeterli çalıştığımı anlamanın iki şart var.
1- Soyunma odasında oturduktan sonra duşa gitmeye üşenmek.
2- Çalıştığım bölgede sınırları zorladığımı hissetmem.

Back
Yukarı