Kaslarınızı dolgun tutmak açısından yağsız sığır etinden daha iyi bir seçenek yoktur.Yağsız et,pek çok farklı şekilde kas oluşturur ve kasları korur.Öncelikle,kırmızı etteki kolesterol,testosteronu arttırarak vücudunuzu anabolik konumda tutar.Kırmızı et yemeyi uzun süre bırakırsanız güçsüz ve halsiz kalırsınız.Ette ayrıca testosteron üretimini daha da arttıran çinko bulunur.Sığır eti,yavaş sindirilen bir protein türüdür,bu da nitrojen dengenizi olumlu etkiler ve kanınıza aminoasit girişini düzenli hale getirir.Ağırlık çalışanlara genellikle,gece sığır eti yemelerini öneririm,böylece onlar uyurken kasları beslenir.Sığır eti ayrıca doğal,verimli,yavaş sindirilen bir kreatin kaynağıdır.Kreatinde ağır antrenmanlarda daha güçlü olmanıza ve istediğiniz kaslara daha çabuk ulaşmanıza yardım eder.Az yağla dana kıymayı ya da kemiksiz but ve bonfile gibi yağsız etleri tercih etmelisiniz.Phil Heath,yağsız kırmızı etin faydalarına en iyi örneklerden biridir.Sezon dışında günde 3-4 porsiyon kırmızı et yer.Kilosunu ancak bu şekilde koruyabiliyor.Kırmızı et yemeyi keserse,birkaç hafta içinde 5 kilo verebilir.
Kaynak : M&F Dergisi Ocak 2011 sayısı.
Malesef ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi kırmızı etin fiyatıda oldukça yüksek.Gördüğünüz gibi kırmızı etin bu spordaki yeri bambaşka ancak kimbilir kaçımız düzenli bir şekilde kırmızı et tüketebiliyoruz ?
Kaynak : M&F Dergisi Ocak 2011 sayısı.
Malesef ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi kırmızı etin fiyatıda oldukça yüksek.Gördüğünüz gibi kırmızı etin bu spordaki yeri bambaşka ancak kimbilir kaçımız düzenli bir şekilde kırmızı et tüketebiliyoruz ?